Eski NiP personeli, CSGO oyuncularının korosuna eleştirmenlik ekibine katıldı – Haberler – CS: GO

Steven R. 27 Temmuz 2019

Pijama Ninjaları ile şikâyetleri yayınlayan eski oyuncular değil.

Bir dizi eski Counter-Strike'ın sömürücü sözleşmelerden ve ücretlerin kaybedilmesinden sonra: Global Offensive oyuncular, eski personelden oluşan bir grup, örgütle kendi çirkin ilişkilerini başlattı. Bireyler farklı rollerde şirketle farklı zamanlarda çalıştı, ancak suçlamalar aynı şekilde patlayıcı. Daha da önemlisi, onların hikayeleri, spot ışıktan uzak durmaya çalışan mevcut NiP sahiplik grubunun çirkin bir resmini çiziyor.

En büyük isim ise 2017 yılında Pijama Overwatch ve Dota 2 takımlarında Ninja Takım Operasyon Müdürü olarak çalışan Kevin Mikkelsen.

NiP tartışmaları eski Dota 2 ekibine uzanıyor

“Çok fazla planlama ve genel olarak çok çalışma yapıldı. İşe alındım ve Eylül 2017'ye kadar bir maaş sözü verildi. Her ay, birçok kez asla almadığım sözleşmemi talep etmek zorunda kaldım, ”dedi Mikkelsen. “DOTA Oyuncuları, isteklerini göz ardı ettiği sırada Hicham'dan bir sözleşme almakta da zorlandı. Böylece bana sözleşmeleriyle ilgili yardım istemek için yazmaya başladılar. ”

Mikkelsen, söz konusu sözleşmeyi fiilen almadan, aylarca süren çalışmalarını anlatıyor. Overwatch ve Dota 2 takımları takip eden aylarda serbest bırakıldığında, Mikkelsen borçlu olduğu parayı istedi. Chahine, çalışmalarını Dota 2 ekibi ile eleştirerek yanıt verdi ve ekibin başarı eksikliğinin ödenmemesinin nedeni olduğunu “açıkça” ima etti.

Mikkelsen'in hikayesinin kilit noktaları, eski topluluk yöneticisi Benji Janssens ve ekiple birlikte çalışan bir grafik tasarımcı tarafından ayrı açıklamalarda yankılandı. Onun gibi, onlar da örgütün vaatlerinin yerine geçen veya hiçbir zaman gerçekleşmemiş olan ödemelerle birlikte çalışma teklifinde bulundular.

Bu, eskiden espor'un en sevilen markalarından biri olan şey için zorlu bir hafta olanlara eklenir.

Salı günü, eski CSGO oyuncusu Robin "Fifflaren" Johansson, NiP ile zamanını görüştü ve kuruluşun kazanç ve sömürü uygulamalarını alıkoyduğunu iddia etti. Diğer bazı eski oyuncular da şirketin tuzak tarihine ilişkin yenilenen tartışmalara yol açan iddialarını desteklediler.

Fifflaren, mevcut NiP sahiplik grubunun operasyonları tam olarak kontrol etmesinden yıllar önce, 2014 yılında kadrodan atıldı. Görüşmeden sonra mevcut yönetim kurulunun daha iyi olmadığını öne sürdü. Şu anda şirketi yönetenlere olan tutkularından emin olmamasına rağmen, bu yeni hikayeler devam eden kargaşanın bir resmini çizmeye yardımcı oluyor.