MonteCristo, Overwatch Liginde neyin değişeceğini açıkladı

Dexerto geçtiğimiz günlerde Overwatch League yarışmacısı için ileride neler olacağını, keşfetmek istediği diğer fırsatları ve OWL'de yapacağı değişiklikleri anlatmak için Christopher ‘MonteCristo’ Mykles ile röportaj yapma şansı yakaladı.

Monte, muhtemelen League of Legends çalışmasıyla tanınıyor, Erik ‘Doa’nın Lonnquist’iyle birlikte bir renk yorumcusu, Counter Logic Gaming’in koçu veya LA Renegades’in eş sahibi olarak.

4 Haziran günü, Cristo, Choi'ye "Locodoco" Yoon-seop'a ​​Riot'un halka özür diledi ve Overwatch ölürse Efsaneler Birliği'ne geri dönebileceğini söyledi. Dexerto bu soruyu takip etti ve Overwatch League'in katlanıp katlanmayacağını 32 yaşındaki çocuğa tekrar Riot ile çalışıp çalışmayacağını sordu.

“İlk önce, OWL'nin altına gireceğini sanmıyorum, bence bunu netleştirmek için çok iyi gidiyor. Diğer sporlar açısından düşünüyorum, daha fazla kullanıp kullanmayacağımı bilmiyorum. Mykles, “Esports endüstrisinde rol yapmayan şeyler yapmak için birçok iş fırsatım var” dedi.

“Başka şeyler yapmak için her zaman iş teklifi alıyorum. Bunun bir kısmı, insanlar beni bir tekeri olarak görüyorlar, ama aynı zamanda bir ekip sahibiydim, bu yüzden de yedi figürlü bir işletme sattım. Organizasyonları nasıl yapılandıracağımı biliyorum. Ekiplerin nasıl çalıştırılacağını biliyorum. Gazetecilik yaptım, bir gazetecilik web sitesine sahiptim. Onu koştum. Ayrıca neredeyse iki yıldır profesyonel koçluk yapıyorum. Hemen hemen biliyorum … 15 yıldır buradayım ve profesyonel taraftaki her işi etkili bir şekilde yaptım ”dedi.

Blizzard Entertainment için Robert Paul

MonteCristo ve Doa, Overwatch League'deki en iyi oyuncu seçim düpolarından biri olarak kabul edilir.

Potansiyel olarak Overwatch League komisyoncusu olmak isteyip istemediğini sorduk, birçoğunun Nate Nanzer'in ayrıldığı zaman için uygun olacağını düşündüğü bir iş.

“İlk önce bu Pete Vlastelica tarafından yapılacak olan bir iş. Yani hayır. Lig için yaratıcı bir yapımcı olarak işe girebilir miyim? Muhtemelen.

Bu, benim dökümüm yerine veya benim dökümüme ek olarak yapmakla ilgilenmek istediğim bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü ligdeki içerik stratejisinin bir kısmını daha kesinlikle şekillendirmeye yardım edeceğim çünkü yılların deneyiminden , seyircinin ne istediğinin yanı sıra esports'ta tarihsel olarak hangi içeriğin üretildiğini de çok iyi biliyoruz. ”

MonteCristo oldukça eğlendirici.

Monte’nin esports’taki çalışmaları, StarCraft’tan World of Warcraft’a ve şimdi de elbette Overwatch’a kadar çeşitli Blizzard oyunlarında genişliyor.

“Overwatch League gibi bir ürün için veya farklı esport'larda yaratıcı bir vizyona sahip olmanın benim için çok eğlenceli ve yeni bir zorluk olacağını düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse, eğer gidersem, muhtemelen artık oyuncu seçmem. ”

Ancak, bu çalışmayı bırakmak istemeyeceği anlamına gelmez.

“Muhtemelen hala The Nines, şu anda yaptığım şov ya da diğer bazı oyun şovları gibi kamera işlerinde hala bazı şeyler yapardım. Ancak doğrudan bir esport yayınlayacağımdan şüpheliyim ve sanırım farklı bir esport için yaratıcı vizyonun öncüsü olarak daha fazla şey yapmaya çalışacağım. ”

“Bence eğlenceli olacak, bu yıl gerçekleşen LEC markalarının yeniden gözden geçirdiği şeylere bakarsam, bunun gerçekten başarılı ve gerçekten harika olduğunu düşünüyorum ve bir e-spor için özellikle eğlenceli olacağını düşündüğüm bir şey olduğunu düşünüyorum. .”

Cloud9 / YouTube

MonteCristo, Cloud9'daki The9'larda bir dayanak noktasıdır.

Overwatch'u Kore ve Kuzey Amerika'da farklı formatlarda yayınlayan Monte'ye, Overwatch Liginde uygulandığını görmek istediği bir değişiklik olup olmadığını sorduk.

“Pekala, format açısından bakıldığında, en iyi beşleme yapardım (ilk üçe kadar) ve… muhtemelen kaybeden haritayı seçerim ya da sınırlı bir harita havuzuna ve bir harita taslağına sahip olurum. Apex'i seçerken, serinin en iyisine sahip olmak gerçekten eğlenceliydi ve playofflarda da çok beğendim. Biri 3-0 kazanırsa o sarkan dördüncü haritanın bir hayranı değilim. Sanırım kaybeden haritayı seçerse 3-0'dan daha azına sahip olursunuz, çünkü haritayı seçen takımı yenmek zorunda kalacaksınız, ilk haritayı seçen üç kişiden üçünden veya ikisinden birini seçmeniz gerekiyor. ”

Blizzard Entertainment için Robert Paul

Ve Monte için, Overwatch League'in OGN'den öğrenebileceği daha çok şey var – özellikle de kalabalığın yakalanmasına gelince.

“Genel olarak, Overwatch Liginde eksik olduğumuz bir şey gerçekten hype videosu ve oyuncuların yıldız oluşturmalarına ve hayranlarını alan gerçekten büyük hype videolarına gelince daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum. izlemek için heyecanlı. Bence OGN, her ikisinde de özellikle iyiydi ve onlardan öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum. ”