Yaz Playoffları başlarken Griffin, Dünya 2019'a hak kazanan ilk LCK takımı

Bu sezon ikinci LCK büyük finalinde yer alan Griffin, 2019 League of Legends Dünya Şampiyonası için kilit olacak kadar şampiyonluk puanı topladı. Bu, Griffin'in normal sezonda ilk 2'yi yerleştirdiği üst üste üçüncü sırayı işaret ediyor ve bu da onları en son LCK döneminde en tutarlı ekiplerden biri yapıyor.

Griffin, 31 Ağustos'ta LCK Yaz büyük finaline hazırlanmak için yeterli zamana sahip ve diğer dört takımın da aralarında hangisinin daha değerli olduğunu belirleyeceğini bekliyor.

1. Tur: SK Telecom T1 – Afreeca Freecs

Sezonun ikinci yarısında korkunç dokuz seri galibiyet çizgisine sahip olmasına rağmen, SKT'nin ilk üç haftada beş zarar kaybettiklerini gösteren zorlu başlangıçta sonuçta ilk 3'ü geride bıraktı. SKT Afreeca Freecs ile aynı seviyeye geldi aksi takdirde bağlı 11-7 seri kaydında sadece 3 daha fazla puanlayıcı puanı ile final sıralarında onları kenarları.

SKT'nin kötü haberi, LCK Spring şampiyonluğunu tekrarlamak istiyorlarsa, önlerinde uzun ve zorlu bir playoff olmaları. İyi haber, yukarıda belirtilen kupanın onlara şampiyonluk puanları yarışında iyi bir başlangıç ​​yapmalarını sağlamasıdır. Griffin hali hazırda kalifiye olmuşken, SKT’nin puanlarına yakın diğer takım DAMWON, SKT’nin 110 puanına 100 puanla DAMWON oldu.

• DAMWON, Griffin'le birlikte dünyalara hak kazandıracak olan LCS Summer'ı kazandı
  • DAMWON büyük finalde ilerler ve SKT 1. Turda AF'lere yenilir. Bu sayede DAMWON 120, SKT’nin 110’una işaret eder.

Başka bir senaryoda, SKT hala DAMWON'un önünde olmak ve Dünyalarını korumak için yeterli noktaya sahip olacak.

Bununla birlikte, SKT'nin AF'leri yenip yenemeyeceği tamamen farklı bir konudur. Bu 5’in en iyisiyse, SKT’nin tecrübesi onlara bir avantaj sağlayabilir, ancak LCK’daki Round 1, 3’ün en iyisidir. SKT, bu yıl AF'lere karşı dördünün en iyi üçünün üçünü kazandı; bu nedenle hala istatistiksel avantajı var, ancak biçim 5'in en iyisinden daha değişken, ve AF'den beklenmeyen bir peynir ya da iki dizi anlamına gelebilir.

Tur 2: SANDBOX vs TBD

SANDBOX, üst düzey park “Zirvesi” Woo-tae ve jungler Kim “OnFleek” Jang-gyeom arasındaki sinerji tarafından taşınan harika bir sezon geçirdi. Bölmenin en iyi takımlarıyla darbe almak için darbe aldılar ve yenemedikleri tek takım DAMWON'du – bölünmenin koşucuları.

SANDBOX, AF'leri rakipleri olarak almayı ümit ediyor, normal sezonda iki kez yendiklerini düşünüyor. SKT'ye karşı kazandıkları galibiyet, hüküm süren şampiyonların mücadele ettiği ve formdaki SKT'ye karşı son karşılaşmanın SB'nin lehine sonuçlanmadığı dönemdeydi. Bunun, SB’nin ilk 5’inde en iyi ilk 5’ü olacağını göz önünde bulundurarak, formatta öldürmeyi inanılmaz derecede zorlaştırarak isimlerini yapan bir ekiple karşılaşmak istemeyeceklerdir.

Tur 3: DAMWON vsTBD

DAMWON Gaming, Griffin’in 1 numaralı spotuna meydan okumak için herkesten daha yakınlaştı. DAMWON artık JAG ve KT'nin beğenisine bıraktıkları oyunlara ve özellikle de 8. haftada Hanwha Life'a olan kayıplarına tekrar bakabiliyor ve onlara en üst sırada yer aldıkları için yumruklarını sallıyorlar.

SANDBOX gibi, DAMWON da bu kadar kritik bir 5 en iyi maçı oynamadı ve Worlds 2019 puanını (tabii ki yapıyorlarsa) isterlerse ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda kalacaklar. Takım, Kim “Canyon” adlı jungler ile play-off'a geliyor. Geon-bu, “Kim” Clid ”Tae-min ve Lee” gibi kendisinden daha değerli ormancıların olduğu bir ligde biraz tartışmalı olmasına rağmen bölünmüş MVP'yi kazandı. Tarzan ”Seung-yong, DAMWON'a büyük bir güven kazandıracak. Aynı zamanda, orta şeritte Heo “ShowMaker” Su var, Griffin'in Jeong “Chovy” Ji-hoon KDA-bilgisini yenen (ve bu bir zamanlar 104 KDA'ya sahip olan Chovy aynı) ve en iyilerden biriydi. bu sezon orta şerbetçiotu.

DAMWON, sezonu kazanmasa bile Dünyaları yapmak için iyi bir konumdadır, ancak bunun için SKT’nin 1. Tur kaybına güvenmek zorundalar. Tüm takımları en az bir kez yenerek harika bir sezon geçirdiler ve hatta SKT ve SB'ye karşı 2-0 oldu. Bu, LCK'nın Dünyalara çok genç üç takım gönderdiği yıl olabilir.

Büyük final turu: Griffin vsTBD

Arka arkaya normal sezon kazançları ve 2018'deki Worlds'e yaklaşma sıkıntısı nedeniyle, Griffin'in günümüz LCK'sında belki de en iyi takımın yerli takımı olduğu söylenemez. Özgeçmişlerinden hala eksik olan, uluslararası bir görünüme sahip, 2019 Dünyasına hak kazanan ilk Kore takımı olarak düzeltmeleri garanti edilen bir şey.

Kimse Griffin’in gücünden şüphe etmese de, gerçekte önemli olan büyük etap kibritleri kaybetme sorunu hala var. 2018 Yaz finallerinde kaybettikleri ve ardından çıkan eldivenin düşmesi, o sezonun en trajik öyküsünü yazdı; Gen.G, Griffin yerine Dünyalar'a kalifiye olmuş, sadece Grup aşamasından bombalamaları için her Ligi efsane taraftarı yaptı. Bunu hak eden ekibin en çok kazandığı alternatif zaman çizelgesini diliyoruz.

Hala Griffin'in kendi başına bir kupayı çekip çekemeyeceğini söyleyemem. İlkbaharda SKT'ye karşı favorilerin olması gerekiyordu, ancak 3-0 patladı ve MSI'yi kaybetti. En azından DAMWON ve SANDBOX için en iyi 5 deneyiminin avantajına sahipler, ancak “boğulma” laneti onları hala takip ediyor.

Griffin'in yapabileceğini herkes biliyor. Soru şudur: olur mu?

Fotoğraflar: LCK | Flickr