League of Legends hayranları, Riot Games’in son para kazanma çabası yüzünden öfkeli

Riot Games, oynaması ücretsiz olanlardan para kazanmak için kozmetik kaplamalar ve simgeler kullandı efsaneler Ligi yıllarca. Bununla birlikte, şirketin son para kazanma yöntemlerine dönüşü oyuncu tabanını altüst etti.

Herkese Açık Beta Ortamı'na giden en son yöntem, şampiyona özel bir başarı sistemi olan Eternals adlı bir sistemdir. Bununla birlikte, üç misyondan oluşan bir grubun kilidini açmak için 850 RP'ye mal oluyor – bu da gerçek parayla 7 dolar civarında.

Başarıları tamamladıktan sonra, oyuncular iyileştirilmiş bir ustalık emoteu alacaklardır. Her şampiyon için ortaya çıkan ifade, ustalık puanınıza (ya da daha çok şampiyonu oynamış olduğunuza) bağlı olmasına rağmen, Eternals'tan gelen emoteğe olan küçük katkı özellikle benzersiz değildir. Eternals'lı oyuncular ayrıca oyunlarında bir kilometre taşına ulaştıklarında görünen bir çağrı şeridi alırlar.

Yasuo ve Soraka, ustalık duygularını karşılaştırarak yan yana duruyorlar. Her iki ifade de seviye 7'dir, ancak Yasuo’nun emoteğinin üstünde tek bir mavi çubuk var.

Düzenli yedi ustalık emote (sağda) ile karşılaştırıldığında, yükseltilmiş Eternals ustalık emote (solda)
Poligon Üzerinden İsyan Oyunları

Belirli şampiyonlar üzerindeki becerilerini ortaya koymak için daha anlamlı bir başarı sistemi bekleyen oyuncular için bu kötü hissettiriyor. Eternals açıklandığından beri, sayısız Reddit ipliği açıldı. efsaneler Ligi subreddit, sistemi çöpe atmak.

“Memnuniyetle ödeyeceğim çok fazla şey var: spiker paketleri, minion derileri, cilt haritaları, ekran arka planlarını yükleme, basit ekip kromları veya harita vurgularını destekliyor. Ancak hayır, çoğu oyunun size sadece para için gösterdiği basit istatistikleri yayınlamaya karar veriyorlar ”diyor reddit kullanıcısı PixlCake.

Riot Games, Eternals'ın “inşa etmek için büyük bir taahhütte bulunduğunu” ve geliştiricilerin “gelecek yıllarda bu özelliği desteklemek ve genişletmek istediklerini” belirterek fiyat etiketini haklı çıkardıklarını belirtti. Hiç kimse sistemi oluşturan işin miktarını inkar etmese de, oyuncular düzenlenmiş bir emote dışında başarıları için bir şeyler göstermek isterler.

“Bu hakkı yapmışlarsa, aslında kazandıkları kazanımlar için kazandıkları özel ödüller kazanıyorlardı. Özel ziggs ifadeleri, ikonlar, kromlar ve ödemeli ziggs geçişi sayesinde başarılar kazanmak için derilerden memnunum. Öte yandan, emote edilmiş bir emote ile ilgilenmedim ve güçsüz yeteneklerimin aslında bir kaç kişiyi öldürdüğünü bildirmeme izin veren bir izleyici var, ”diyor Reddit kullanıcısı Nalkul.

Riot, geçmişte farklı para kazanma biçimleriyle deneyler yapmıştır. Hextech İşçiliği, Lig’Nin yağma kutusu sistemi Ocak 2016’da piyasaya sürüldü. efsaneler Ligi Etkinlik geçişi, 2017 Dünya Şampiyonası'nda ortaya çıktı, ancak fikir, 2018 Dünya Şampiyonası için bir geri dönüş yaptığı ertesi yıla kadar elden geçirildi. Oyunda yeni temalı bir etkinlik için birkaç ayda bir geri döndü.

Prestige Point sistemi, Ocak 2019'da tanıtıldı ve ilk olarak yalnızca Hextech Crafting kutuları demetlerini satın aldıysanız dağıtıldı. Belirli Prestige kaplamalarını elde etmek için, oyuncuların tipik olarak Riot’un etkinlik kartlarından birini kullanarak tonlarca oyun öğütmesi gerekecekti, ancak bir avuç dolusu dergi yalnızca Prestige Points ile mevcuttu. Olduğu söyleniyor, 100 dolarlık yağma kutuları almaya zorlayan tuhaf bir teşvik değildi. Sonunda, oyuncular tarafından yoğun bir şekilde geri çekildikten sonra Riot, oyuncuların olay geçiş sistemini kullanarak Prestige Points için de öğütmelerini mümkün kılıyordu, ancak bir cilt için yeterli Puan almak için normalden daha fazla taşlama gerektiriyordu.

K / DA Kai’nin karşılaştırması

K / DA Kai’Sa, nadir Prestige versiyonuyla karşılaştırıldığında
Surrender @ 20 üzerinden Riot Oyunları

Teamfight Tactics'in lansmanı ile birlikte, oyun sırasında oyuncu avatarı olarak görev yapan sevimli maskot yaratıklar Little Legends'in lansmanı geldi. Tabii ki, daha iyi, daha parlak, Küçük Efsaneler kilidini açmak için, oyuncular bir yağma kutusu satın alarak şanslarını test etmek zorunda. Bunlar için ganimet kutuları bölünmüş durumda, bu nedenle “yumurta” başına üç türden birini alacaksınız ve her bir yumurta 5 $ değerinde RP'nin biraz altında.

Eternals'ın lansmanı ilk değil Lig oyuncular üzüldü ve kesinlikle son olmayacak. Riot Games, yeterince isyanın bir değişikliğe yol açacağını kanıtladı, ancak Eternals geri tepmesinin hala havada bir geri dönüş verebilecek kadar güçlü olup olmadığını kanıtladı.