Parlak Neymar grevi Lyon’da PSG kazandı

Neymar Jr, Paris Saint-Germain'in Pazar günü ağır ağırlıklar Olympique Lyonnais'in evinde ağır ağırlıklar kazandıran 1-0 galibiyetle masanın tepesinde üç sayı öne geçtiği için birincisi daha iyi bir final maçı kazandı.

Olimpik Lyonnais 0-1 Paris Saint-Germain Logo Paris Saint Germain

MAÇ
PSG, hafta ortasında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid karşısında 3-0 galip gelmelerini emrini takiben büyük ruh halindeki rakiplerinin evine gitti. Fransız şampiyonlara, Zenit St. Petersburg tarafından grup sahne açıcılarında 1-1 düzenlenen 25 ziyarette sadece üç galibiyet rekoru kazanma şansı vereceklerini umması gereken performans türü idi.

PSG'nin kazanması olsa da bir bedeli vardı. Mauro Icardi sakatlanma nedeniyle kenarlarında Edinson Cavani ve Kylian Mbappé'ye katıldı ve Eric-Maxim Choupo-Moting'i, iki maçlık Avrupa yasağının ilk maçında görev yaptıktan sonra, başlangıç ​​sıralamasında Neymar ile birlikte çizgiyi yönetmeye bıraktı.

Çarşamba günkü iki gol kahramanı Angel Di Maria ile ekip oluşturdular. Arjantin Uluslararası bu sezon çarpıcı bir forma girdi ve son 18 lig maçında 17 gol attı. Neredeyse iki dakika içinde bu çizgiyi uzattı, bir Anthony Lopes klirensini düşürdü ve topun geniş bir şekilde hareket ettiğini görmek için talihsizdi (2 ').

Dembélé şansı

Lopes kısa süre sonra tekrar harekete geçti, bu sefer Di Maria PSG ön üçlüsünü karşı bir saldırıya soktuktan sonra Choupo-Moting sürücüsünü (12 ') geri çevirdi.

Lyon da sezonun başlangıcından bu yana ilerlemekte etkileyiciydi. Bu, 2006-07'den bu yana ilk kez beş maçta 12 gol attılar ve eski bir PSG gençlik akademisi oyuncusu olan Moussa Dembélé, neredeyse Jeff Reine-Adélaïde (20 ') tarafından teist edildikten sonra 13 yaptı.

PSG tepkisi acı çekiyordu. Lopes, bir Neymar sürücüsünü (22 ') yenerek, tehlikeli bir Neymar haçına (32') girdi ve ziyaretçiler, aralıktan önce 43 lig karşılaşmasının skorlama çizgisini uzatmakla tehdit etti.

Zaman zaman, sadece PSG ile açılış hedefinin arasında, kulübe daha iyi odaklanmaya devam etmek için ülkesiyle kariyerini devam ettiren Portekizli uluslararası ziyaretçiler arasında sıkıntı yaşanıyordu. Skor çizgisinin golsüz olduğundan emin olmak için bir Neymar serbest vuruş kullandı (42 ').

Neymar dehası

Bu ikisi arasında yapılan son 20 toplantıdan hiçbiri gçsüz bir şekilde sona ermişti ve Groupama Stadyumu'nda yalnızca 45 dakika kalmasına rağmen, kimse skor çizgisinin boş kalacağına inanmıyordu. Lyon, 2011/12 sezonundan bu yana evinde dört kez PSG'yi yenmişti ve Youssouf Koné'nin – çıtayı fırlatan ateşi – rakipleriyle birlikte ayak parmaklarına gitme niyetlerini işaret ediyordu (48 ').

Abdou Diallo tarafından dar bir şekilde yönetilen bir Neymar köşesi, PSG'nin de aynı şekilde hazır olduğunu (59 ') önerdi ve Di Maria daha sonra Thomas Tuchel'in adamları çığır açmaya çalışırken (71') çekim yapmadan önce Choupo-Moting ile akıllı bir tane oynadı.

Sonunda, geçen hafta sonu RC Strasbourg Alsace'a karşı olduğu gibi geldi, muhteşem sayıları 10 sayesinde. Neymar, şu an PSG hayranları ile ayın tadı olmayabilir, ama şu anda onun dehasını azaltacak hiçbir şey yapmadı. Di Maria tarafından bulundu, üç savunucuyu geride bıraktı ve onu görmek için Lopes'dan (87 ') düşük ateş etti.

OYUNCU: Neymar Jr
Eski Barselona adamı hakkında çok şey söylendi, ancak PSG bilmecesinde değerli bir parça olarak kaldı. Lyon'daki grev, Ligue 1 Conforama kulübü için 36. oldu ve 20 asistine ekledi, Fransa'daki en iyi 39 uçuşta 56 gol attığını gösteriyor.

STAT: 2
PSG, bu sezon sadece iki gol attı, 1996/97'den bu yana sezonun altı maçındaki en iyi savunma performansı. Son sekiz lig maçlarında altı temiz çarşaf tuttular.

>> Takım Sayfası