Şehirdeki yeni oyun Esports, DAÜ'de yeni bir ev bulacak

Geçen yıl izini süren herkes için, Oregon University of Esports ekibi sürprizlerle doluydu.

“Efsaneler Birliği” ve “Görev Duty” takımları hem playoff yaptı hem de “Roket Ligi” takımı finale kaldı. En büyük şok, UO’nun “Hearthstone” ekibinin ESPN Collegiate Esports Şampiyonasını kazanması ve Texas’a ESPN tarafından uçmasıydı.

Bütün bunlar, sporlar hala UO Club Sports çatısı altındayken oldu. 2019-20 öğretim yılı için UO, mezuniyet hafta sonu bir interaktif sergiler, bir üniversite gösterimi ve bir yardımcı adres olan Maxwell Foxman'ın açılış konuşmasını içeren bir fuar ile başlayacak olan resmi üniversite eğitim programını duyuruyor. Video oyunu çalışmalarında uzmanlaşmış Gazetecilik ve İletişim Fakültesi.

Erb Anıt Birliği'ndeki bir alan, bir spor salonuna ve oyun alanına dönüştürülüyor. Bu oda, oyun topluluğunun bir parçası olmak isteyen tüm UO öğrencilerine açık olacak ve aynı zamanda üniversite oyuncuları için pratik ve oyun alanı olarak hizmet verecek. Kış döneminde açılması bekleniyor.

Takımın başarısından sonra, geçen yıl oyun kulübünün başkanı David Gugliotti, resmi bir UO programı yapmak için girişime öncülük etmeye çalıştı. Geçtiğimiz yıl spor pazarlaması yüksek lisans programını bitirdikten sonra spor direktörü olarak görev aldı.

Gugliotti, programı oluşturmaya ve üniversiteye yeni öğrenciler almaya başlamaktan heyecan duyduğunu, ancak önce programı desteklemek için sponsor bulması gerektiğini biliyor.

“Profesyonel oyuncuları getirmeye ve olayların endüstri tarafındaki kampüsünde etkinlik yapmaya başlamak istiyoruz” dedi. “Yüz binlerce dolar burs veren diğer okullarla rekabet edebilmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştireceğiz; oraya ulaşmak için sadece temelleri atıyor. ”

Geçen yıl kulüp kampüsünde yaklaşık 300 öğrencinin dizüstü bilgisayarlarını evden getirdiği ve bir topluluk olarak oyun gecesi geçirdiği iki LAN etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kulübün bazı üyeleri, profesyonel sektörden daha fazla gördükleri Los Angeles gezisine de gidebildiler.

Gugliotti, “Maalesef, bir oyuncunun ne olduğu konusunda bazen olumsuz damgalar var ve sol ve sağı paramparça ediyoruz” dedi. “Ve belki de toplanması gereken bir topluluğa sahip olmayan insanlara verir.”

Gugliotti, desteklerin üniversite seviyesindeki video oyun oyuncularından daha fazla yardımcı olduğunu vurguladı. Spor pazarlaması ve halkla ilişkiler, yayıncılık, etkinlik koordinasyonu, antrenörler ve analistler, hatta yeni alanda yapılabilecek araştırma projelerinden bahseder.

Bir öğrenci zaten profesyonel portföyünü oluşturmak için esports kullanıyor. Sophomore sanat ana Lauren Hutter bir üniversite spor takımında değil; bunun yerine, üniversite programından nispeten bağımsız tutulan oyun kulübünün bir üyesi.

Bununla birlikte, çeşitlilik ekiplerini tanıtmak için grafik tasarımlar yaratıyor. UO sporları için grafik tasarım üzerinde çalıştığı için, Hutter yeteneklerine daha fazla güven duyuyor ve okul dışında serbest çalışmaya başladı.

“Yılın başından yılın sonuna kadar eşyalarıma bakabilir ve düzeldiğimi söyleyebilirim” dedi. “Ayrıca insanlarla iletişim kurmayı öğrenmeme ve diğer insanların vizyonlarını göstermeme gerçekten yardımcı oldu.”

Tıpkı herhangi bir spor programında olduğu gibi, esporlar da öğrenciler için iyi bir akademik motive edicidir.

Jermal Campbell UO'ya transfer olduğunda hiç arkadaşı yoktu ve birkaç ay içinde akademik deneme süresinde idi. Ardından Campbell, oyun kulübünün reklamını yapan bir afiş gördü ve henüz kurulmamış olan “Call of Duty” ekibine ilgi duyduğunu belirten bir toplantıya gitti.

Campbell kulübün aktif bir üyesi olduğundan beri 3,0 not ortalaması almadı. Mezuniyet yolunda ilerliyor ve takım yöneticisi, “Call of Duty” ekibine koçluk yapıyor, oyuncuların oyun oynamaları hakkında geri bildirimde bulunuyor, farklı haritalara dayalı oyun planlarını stratejiye alıyor, rehberlik uygulamasına yardımcı oluyor ve ekip üyelerinin sorumlulukların üstünde kalmasını sağlıyor esports dışında.

Campbell için yeni program, ekibinin üyelerinin hepsinin tek bir yerde çalışabileceği anlamına geliyor, bu nedenle oyuncuların ödevlerini yapmak ve egzersiz yapmak için ara vermelerini sağlamak için koçluk yapmak daha kolay ve daha kolay olacak. Ayrıca önemli oyunlar sırasında evde kötü bir internet bağlantısına güvenmek zorunda kalmayacaklar.

Yeni alanla, “Oturup, bazı maçlara nasıl gideceğimiz hakkında çocuklarla konuşabilirim ve sadece çalışmak için bir gün ya da sadece maçlarımızı gözden geçirmek için bir gün kurabilirim” dedi. “Bu bizim için gerçekten önemli olacak bir şey, çünkü günün sonunda okulun ilk olduğuna inanıyoruz.”

UO'daki sporlara katılmak isteyen öğrenciler Twitter'daki programı @uoesports'da izleyebilir, Twitch akışlarını twitch.tv/universityoforegon'da izleyebilir ve Discord.gg/uoesports adresinden ulaşabilirler.

Sabır Greene tarafından, Öğrenci Hizmetleri ve Kayıt Yönetimi