Dota 2, Başka Bir Büyük Sunucu Sorunu İle Çıktı

Valve, genel çöpçatanlık sistemini geliştirmek için çalışıyor. Dota 2. Ancak, bunu yapma çabalarının, özellikle oyunun sunucularını etkileyen sonuçları var gibi görünüyor. Dota 2 Okyanusya bölgesinden gelen oyuncuların maçlara katılma sorunları yaşadığı bildiriliyor. Görünüşe göre, bu Avrupa ve Kuzey Amerika'daki oyuncuların yaşadığı sorunlardan oldukça farklı. Bu bölgelerde oyuncuların maçlara katılması neredeyse imkansız.

Oyunun sunucuları açısından en belirgin sorun, kötüleştiği Avustralya’dan geliyor. Bu yüzden kötü oyuncular bile maçları belirleyemiyor. Bu sorun, bölgenin büyük bir sunucu sorunuyla karşı karşıya kalmasından yaklaşık 15 gün sonra ortaya çıktı. Bu süre zarfında Dota 2 tamamen erişilemezdi.

Şu anda iyi bir MMR sahibi oyuncular bir maça katılmak için en az 30 dakika bekliyor. Ancak, şikayet ettikleri tek konu bu değil. Bazıları da iyi bir internet bağlantısına sahip olmasına rağmen ek gecikmeler yaşıyor.

Dota 2 Oyuncular Reddit'te çöpçatanlık sisteminin döngü eğiliminde olduğunu, ancak derhal doldurulduğunu tartıştılar. Oradan, zamanlayıcı ortalama 10 kez sıfırlama alır. Geçici çözüm oyuncuları şu anda yapıyorlar, bir lobi oluşturmak ve başkalarını birlikte maç oynamaya davet etmek.

Hem Çin hem de Güneydoğu Asya sunucuları iyi olsa da, diğer bölgelerdeki sunucu sayısından etkilenirler. Çünkü oyuncular bu bölgelerde oynamayı tercih ediyorlar. Ne yazık ki, bu bölgelerde oynamak sadece rahat bir maç oynamak isteyenler için kalıcı bir çözüm değildir.

Valfin istediği şüphe yok Dota 2 Eşleştirme sisteminin önemli ölçüde iyileştirildiğinden emin olarak toksisiteden kurtulmak. Bununla birlikte, tek yakalamak, bu hamlelerin, oyuncuların normal bir sıraya girmelerini imkansız kılan pek çok sorunla gelmesidir.

Bu yazı itibariyle, Valve henüz bir çözüm bulamadı. Ancak önceki güncellemelere dayanarak, sunucu sorunları giderildikten sonra bile hala yüzeye çıkma eğilimindedir. Geliştiricilerin bu sorunlara daha yakından bakmaya başlaması gerekiyor gibi görünüyor.