Electronic Arts, Steam platformuna geri döndüğünü söylüyor

Amerikan video oyunu şirketi Electronic Arts, sekiz yıl sonra Valve Corporation'ın sahip olduğu Steam dijital dağıtım servisine geri dönüyor gibi görünüyor. Olasılığın ilk raporlarından sonra, EA şimdi çıkan bir bardağı tweetledi.

EA’nın Steam’e dönüşü

Bu söylenti birkaç gün önce başladı. RobotBrush saplı bir Twitter kullanıcısı ekran görüntüsü gönderdi Bir uygulama yapılandırma değişikliği. Origin tabanlı oyunları Steam platformunda çalıştırmak için bir test uygulaması gösterdi. Gemi tamamen Valve’ın servisine atlamak yerine, EA oyuncuların oyunlarını Steam üzerinden satın almalarını ve başlatmalarını sağlayacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, oyuncuların Origin başlatıcısını kullanarak hala bitmesi gerekecek.

Electronic Arts, 2011 yılının Haziran ayında Origin dijital dağıtım platformunu geliştirdi ve piyasaya sürdü. Sosyal özellikler, oyun içi yer paylaşımı, akış, oyun kütüphanesi ve topluluk entegrasyonu gibi rakiplerin özelliklerinin çoğuyla birlikte geliyor. İlk serbest bırakmak için oluşturuldu Savaş Alanı 2: Özel Kuvvetler genişletme paketi, ancak servisin lansmanı Crysis 2 Steam mağazasından kaldırılıyor. Origin’in piyasaya sürülmesinden bu yana, tüm EA PC sürümleri için tipik bir platform oldu.

Steam'e gelebilecek bazı Origin franchise'ları arasında savaş alanı, Simler, ve FIFA. Büyük olasılıkla özellikle Steam gibi yayımlanan eski başlıklar olacak Kütle Etkisi. Niyet Apex Efsaneleri Ayrıca geçişi yapın, böylece oyuncu tabanında bir artış olur.

Taraftarlar buna tekrar EA oyun oynamaya karar verebileceklerini söyleyerek tepki gösterdiler. Bunun nedeni, çoğu oyun kütüphanesi istemcisi tercihi nedeniyle Origin platformuna özel ünvanlardan kaçınmaktır. Zaman çerçevesi veya değişikliğin özellikleri hakkında daha fazla bilgi verilmemiştir. En çok neden heyecanlısın? Bize bildirin ve tüm esport'larınızın kapsamı için Günlük Esport'ları takip edin.

Daha fazla oku!