Yeni takım, lise yeni oyun alanı ligi esports – Haberler – Tuscaloosa Haberleri

BATON ROUGE, La. – Kasabada yeni bir takım var, ancak bunu futbol sahasında, basketbol sahasında veya beyzbol elması'nda bulamayacaksınız.

Southern Lab School Lisesi Esports, okulun bilgisayar odasında toplanıp video oyunları oynamak için toplanıyor, ülke genelinde yaklaşık 2.100 takım alıyor ve hepsi de 30.000 $ burs alıyor.

Yarışmacılar arasında bazı yerel okullar bulunmaktadır – McKinley Lisesi, Üniversite Lisesi, Lee Magnet Lisesi, Woodlawn Lisesi, Denham Springs Lisesi ve St. Amant Lisesi.

Hepsi 30 Eylül sonbahar sezonu başlayan highschoolesportsleague.com'daki Lise Esports Ligi'nin bir parçası.

Southern Lab ekibi üyeleri Cornelius Pointer ve her ikisi de 17 yaşındaki yaşlılar Robert Adams, ilk turda zaten galip geldi.

Okulun sanat öğretmeni Christopher Turner, “Kesinlikle iyi bir başlangıç ​​yaptık” dedi. “Yarışmanın zor olduğunu biliyoruz, ancak 30.000 $ burs için oynayacağız.”

Ekip, okulun ekipmanlarını kullanıyor, ancak oyun bilgisayarları, konsollar ve bilgisayar masaları ve sandalyeleri satın almak için para toplama aracı kullanıyorlar. Ayrıca, muhtemelen yine de yapacakları bir şey olan evden de yarışabilirler. Ama şimdi bir hedefe doğru oynuyorlar.

Turner, kızlarının onu oyunla tanıştırdığını ve sanat öğrencilerinin çoğunun da oynadığını öğrendiğini söyledi.

Böylece bu enerjiyi bir okul aktivitesine dönüştürmenin bir yolunu aramaya başladı. Lise oyununu organize bir etkinliğe dönüştüren Lise Esports Ligi'ni keşfetti.

Turner, "Bu eğlenmek için yaptıkları bir şey, ancak bu ligde olmanın avantajlarından yararlanabilirler" dedi. “Ekip çalışması ve stratejiyi öğrenebilirler ve çalışmalar da STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) becerilerini geliştirebileceklerini göstermiştir. Ayrıca bilgisayar kodları ve oyun geliştirme hakkında da bilgi sahibi olabilirler. Bu onlara birçok fırsat verecektir.”

Ligin kurucusu ve CEO'su Mason Mullenioux, takımların öğretmen sponsoru olması gerektiğini söyledi.

"Sponsor bizimle temasa geçecek ve biz kaydolmadan önce onların bir öğretmen ve bir lise ekibini temsil ettiğini doğrulayacağız" dedi.

Turner ilk önce bir oyun kulübü kurarak Southern Lab’a olan ilgisini artırdı. Nitelikli sekizinci sınıf öğrencileriyle birlikte 30'dan fazla lise öğrencisi şimdiye kadar kayıt yaptı ve 13 kişi esports ekibini oluşturmak için adım attı.

Herhangi bir okul takımı gibi, kaptanlar da var – ikinci sınıf Dacorion Marioneaux, 15 ve junior Cristion Henry, 16. Ve üniforma giyerler – okulun yeşil ve altın renklerinde resmi takım gömlekleri, bir bilgisayar konsolunda oynayan bir jaguar logosu ile.

Teknik olarak, jaguar bir yavru kedi, lisenin Southern University'nin Jaguar ekiplerinin maskot versiyonu ve bu yavru kediler Principal Herman Brister Jr tarafından tam olarak destekleniyor.

Brister, "Bu okulun resmi bir takımıdır." Dedi. “Bu, öğrencilerimiz için seçenekleri genişletiyor. Onlara yeni zorluklar sunuyor ve Esports Kittens'in ilerlemesini ve tadını çıkarmayı dört gözle bekliyorum.”

Ligde oynanan oyunlar "Counter-Strike: Global Offensive", "" Overwatch, "" "Roket Ligi", "" Süper Şut Bros Ultimate "," "Rainbow Six Siege," "" Fortnite "," 'Hearthstone , "'' NBA 2K20," '' Madden 20, "'' Minecraft" hayatta kalma oyunları ve "Smite"

Takımlar kendi zaman dilimleri içinde ligin web sitesi aracılığıyla düzenlenen turnuvalarda yarışırlar.

Mullenioux, “Dört mevsimimiz var” dedi. "İki ana mevsim sonbahar ve ilkbahar dönemleridir. Her ikisi de diğer spor takımlarının mevsimleri gibi sekiz haftalık mevsimdir. Daha sonra kış ve yaz tatillerinde iki mevsim sezonumuz olur."

Okullara oyuncu başına sezon başına 37 $ katılır.

Takımlar sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde milli şampiyonluklar için oynayabilir ve Mullenioux, ligin iki şampiyon takımının bu yıl 30.000 $ bursla buluşmasını planladığını söyledi.

“Bu turnuva için televizyonda yayınlanmış bir etkinlik yapmayı bile düşünüyoruz” dedi.

Bir hobi olarak kurulan bir lig için fena değil. Mullenioux ve kurucu ortağı Charles Reilly, lige başladıklarında kolejden yeni mezun olmuşlardı.

Mullenioux, "Mali krizden sonraydı ve işimiz yoktu, bu yüzden pizza veriyorduk." Dedi. "İkimiz de oyuncuyduk ve lise topluluğuna bir şeyler geri vermek istedik, bu yüzden başladık."

Lig bireysel oyuncularla başladı ancak daha organize olunca liselerle ortaklık kurmaya başladı. Kulüp yönetimi paketleri, bir esports müfredatı ve yerel alan ağı partileri için bakım paketleri dahil olmak üzere ücretsiz çevrimiçi "İş Ortağı Perks" sunuyor.

Okulun FundMyTeam kampanyası hakkında daha fazla bilgi edinmek için fundmyteam.com/public/campaign/su-lab-esports-2019-fundraising-campaign/aad616ce-07ec-4035-89d8-ccfa1e6773e5 adresini ziyaret edin.