Suçlular, kirli para aklamak için video oyunlarında sanal para kullanıyor

Bilinmesi Gerekenler: Jasmine aka @ jasmine.asia — oyun, moda ve dijital her şey

Yasemin Asya, aka @ jasmine.asia Instagram'da, bir teknoloji meraklısı olan Anti-Agency ile imzalanan Londra merkezli bir model ve bir kişinin ne anlama geldiğinin tüm klişelerini yeniden tanımlayan bir oyuncu. Screen Shot, hem moda hem de oyun endüstrisindeki kariyeri, ikisinin nasıl bağlantılı olduğu, AI'yı modaya sokmanın çok ileri götürüp götürmediği ve geleceğin bu sektörler için ne getireceğini umduğuyla ilgili olarak Jasmine ile konuştu.

“Henüz profesyonel bir oyuncu değilim, ama çoğu insan olduğumu düşünüyor, ki bence bu gerçekten komik.” Birçok insan gibi, Jasmine'in de oyundaki tutkusu Club Penguin gibi oyun sitelerinde başladı ve şaka yapıyor. O zamandan beri ailesinin bilgisayarına “yapıştırılmış” olmakla ilgili. Oradan, profesyonel olmak için çalışıyor. Jasmine, “Kendi içinde oyun oynamak tamamen başka bir dünya, moda gibi bir şey — hemen bir evin yaratıcı yönetmeni olamazsınız ve oyun aynı,” diye ekliyor. Oyun endüstrisi için parlak bir gelecek umuyor ve endüstrinin ABD, Çin, Japonya'da en güçlü olduğu gibi, endüstrinin gelişebileceği ülkelerden biri olarak İngiltere'nin daha büyük bir rolü olacağını umuyor. ve Almanya.

“Kendimi oyun endüstrisinde bir kişilik olarak kurmam gerektiğine inanıyorum” diyor Jasmine, profesyonel bir oyuncu olarak çalışırken deneyimlerini ve karşılaştığı zorlukları sorduğunda. 1990'lı yıllardan bu yana, kadın oyuncular genellikle azınlık olarak kabul edildi ve sadece son on yılda kadınlar oyun endüstrisinin yarısını oluşturmaya başladı – ama elbette, bu dünyadaki herhangi bir şeyde olduğu gibi, cinsiyetçilik hala çok yaygın. Endüstri inanılmaz derecede cinselleşiyor. Bununla birlikte, Jasmine, tecrübesine göre oyuncuların büyük çoğunluğunun kadınlara saygılı olduğunu – burada ve burada birkaç istisna dışında olduğunu – hissediyor.

Oyuncular olmayanlar için, oyun endüstrisindeki insanlar belirli bir yanlış ve modası geçmiş stereotip (tembel, tenha veya sosyal açıdan beceriksiz) ile tasvir edilmiş gibi görünmektedir. Jasmine bu klişeleri yıkıyor. “İnsanlar eğer yapmak istersen düşünüyor [fashion], kaçmak zorundasın [gaming]ve durum böyle değil ”- zaten modada başarılı bir kariyere sahipken, bunu bir oyuncu olarak ciddiye alınmasının önündeki bir engel olarak görmüyor ve statükoya bağlı kalması gerektiğine inanıyor. oyuncular “ne kadar tutkulu olduğunuzu temel alarak karar verirler”.

Aslında, moda ile oyun arasında doğrudan bir bağlantı kurulmuştu. Sadece bu hafta, Louis Vuitton hem oyunda hem de gerçek dünyada eşya ve kıyafet tasarlama konusunda League of Legends ile ortaklık planlarını açıkladı. H&M de oyun etrafında bir kampanya yaratıyor ve Sims gibi ikonik oyunların Diesel gibi markalarla işbirliği yapıp uzun süredir yeni bir piyasaya sürülmesiyle Moschino Ağustos ayının başlarında tahsilat. Bu nedenle, en son moda giyinmeyi göze alamazsanız, en azından sims. Bunun tersine, Sims aslında Moschino’lardan birine ilham verdi. kapsül koleksiyonları çok. Bu bağlantılar bize dijital giysilerin daha yeni bir başlangıç ​​olduğunu hatırlatıyor, ancak neden dijitalleşmek isteniyor?

Dijital giyim yeni bir trend olgusudur ve insanlar hala bu konuda karışık duygulara sahip görünüyorlar. Screen Shot daha önce bahsetti dijital giyim sürdürülebilirlik ile ilgili olarak konuştuk 032c’den Maria Koch Şirketin dijital bir koleksiyonla ilgili planları hakkında ve bu yeni moda kavramını sürekli sorguluyoruz. Jasmine: “Dürüst olmak gerekirse, gerçek kıyafetler giymeyi tercih ederim” diyor. Ancak dijital giysiler ve bu endüstrinin yükselişiyle ilgili takdirleri, bu yılın başlarında i-D için yaptığı çekimde görülüyor. Dijital editoryal için, dijital kıyafetler sonradan üzerine düzenleme yapılarak uygulanana kadar iç çamaşırında yakalandı. Dijital giysiler mükemmel Instagram kıyafeti için harika bir fırsat olarak hizmet ederken, aynı zamanda çevre dostu (sonuçta, onlar gerçekten de mevcut değil) olmasına rağmen, bu deneyim Jasmine’e dijital giysilerin olduğu kadar pratik olmadığını gösterdi Olmalı. “İnsanların lüks sevgilerini feda edeceğini sanmıyorum çünkü gezegen ölüyor.”

Ve yine de, Jasmine hala gerçeklerden kaçmak istiyor, ana hedeflerinden biri bir video oyununda ortaya çıkmak, “Sanırım bu benim büyük hayalim olacak: ana karakter olduğum çok gelişmiş bir oyuna sahip olmak.” Öyle ya da böyle, çoğumuz dijitale dönüşmekBu yüzden Jasmine’in ana tutkularından biri olan bir oyunda bunu yapma isteği de sürpriz değil.

Yasemin profesyonel bir model olarak, AI modellerinin aniden ortaya çıkması hakkında da konuştuk. Lil Miquela ve Yonave bunun moda endüstrisinde çalışan gerçek insan modellerini nasıl etkileyeceği. “Gerçekten dijital olarak neyin mükemmel olduğu sorusunu zorluyor – eğer bir AI modeline sahip olacaksanız, efsanevi bir canavar gibi tamamen farklı bir şey olmasını tercih ederim.” Ve Miquela'nın özelliklerine odaklanırsanız hala geleneksel olarak çekici bir kız. Jasmine, “Miquela'nın kahverengi bir kız” olduğunu ve gerçek insanlar bulmak yerine, markaların gerçekten var olmayan birisiyle çalışmayı seçtiğini vurguluyor. Belki de AI’ın modaya dair bazı yönlerini söyleme zamanı gelmiştir.

“Roket botları, roket sırt çantaları, hoverboardlar… Sadece var olmayan teknolojiyi istiyorum. Telefonlar ve uygulamalar gibi şeyler çok sıkıcı, fiziksel şeyler istiyorum, ”diye soruyor Jasmine'i gelecekte ne tür teknik yenilikler görmek istediğini sorduğunda şaka yapıyor. Bunlar gelinceye kadar, oyun ve moda dünyalarında Jasmine'e ve yarattığı dalgalara dikkat edin.