bLinK röportajı: “Çin'de birçok yetenekli genç oyuncu var, ancak turnuva deneyimi yok”

Çin profesyonel sahnesindeki en yeni girişin kim olduğunu biliyorsunuz. Takım bu hafta kadro Valf’in resmi Binbaşı kayıt sayfasında kilitli kaldığında sonuçlandı. Takım, 2013 yılında Royal ile birlikte koşan, orta şeritli Wai Wai “Wh1t3zZ” Lo, Efsaneler Birliği tarafından kuruldu ve sahiplendi.

Wh1t3zZ, Çin'de sahnedeki herkesin kendisini tanıdığı “sık sık bu adamlar” olarak adlandırılan gerçek bir efsanedir. Rekabetçi bir League of Legends takımına sahip ve şimdi Çinliler ve gelecek Dota 2 oyuncuları için bir şeyler inşa etmeye çalışıyor. Listede üç gencin ve projeye katılan iki TI6 Şampiyonunun kim olduğunu biliyorsunuz. Wings Gaming’in Li “buzağı” Peng aktif kadroda ve Zhou “bLink” Yang takım koçu.

Kim olduğunu biliyorsun

Çin yapımı Max +, You Know Kim projesi, ekibin nasıl oluştuğu ve kendileri için hangi hedefleri belirledikleri hakkında konuşan bLink ile oturdu. Blair Zheng'in izniyle, röportajın İngilizce çevirisini sizinle paylaşabiliriz.

***

Merhaba bLink ve bu röportajı kabul ettiğin için teşekkür ederim. Kısa bir süre önce You Know Kim adlı bir takıma katıldınız, bize bu ekip hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Örneğin, bir oyuncu ya da koç olacak mısın, takım nereli, zaten bir bootcamp başlattın mı?

Herkese merhaba, takımdaki rolüm su çocuğu (AKA koçu). Şangay'da bulunuyoruz ve birkaç gündür toplandık. Şu anda China Dota2 Development League turnuvasında oynuyoruz. Hem konum 1 (neo) hem de konum 5 (umut) çaylaktır. 2 numaralı pozisyonumuz, Ekip Serenity için daha önce TI'da oynayan Zhang ”Zyd” Daquan. 3. pozisyon, Vici Gaming'de Yang'ın bir stand üyesi olan Xiaoyu ve 4. pozisyonumuz ise buz küpü.

Zyd ve ice hariç, takımın geri kalanı tüm genç yetenekler, onları araştırdın ve onlarla nasıl temasa geçtin?

Kadro açısından, “o adam” (Wh1t3zZ) temel olarak Çin'deki mevcut tüm oyuncularla temasa geçti ve çevrimiçi bir denemeden sonra, kadroda kimin bulunacağına karar verdik.

China Dota2 Development League’ın bir üyesi olarak, gençlik ekipleri için bu tür turnuvaları nasıl görüyorsunuz? Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, batıda, pub oyunlarından keşfedilen Topson gibi Çin'de pek fazla genç olmayan birçok genç yetenek ortaya çıktı.

Ben daha düşük kademe turnuvaların gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. Aslında, Çin'de birçok yetenekli genç oyuncu var, ancak turnuva deneyiminden yoksunlar ve oyun tarzları pub benzeri. Sadece rehberliğe ve daha fazla uygulamaya ihtiyaçları var.

Dünyanın dört bir yanında Bai “rOtK” Fan gibi antrenörler var. Ayrıca takıma temel olarak yardım ve kendi görüşlerini sunan Titouan ”Sockshka” Merloz gibi antrenörler de var. Koçluk tarzın ne olacak?

Şimdilik, onların kahraman havuzlarını tanımaya ve oyun stillerini tanımaya başlıyorum, böylece çevresinde taktikler ve taslaklar geliştirebiliyorum. Bir sonraki güncellemeden sonra daha fazlasını keşfedebiliriz, çünkü şu andaki yama artık gerçekten eğlenceli değil.

Wings'in Ability Draft'ta tarakları test ettiğini ve son zamanlarda Ability Draft'ın birçok canlı yayıncının önerisiyle daha popüler olduğunu duydum. Gelecekte Yetenek Taslağı modunda eğitim alacak mısın?

Yetenek Taslaklarında pratik yapmayacağız, ancak zamanımız olduğunda bazı Yetenek Taslaklarını oynamak her zaman güzeldir ve kahraman yeteneklerini anlama becerimizi geliştirebilir.

Dota2, eylül ve ekim aylarında oyuncu sayısında ciddi bir düşüşe tanık oldu, bu gerçekten “ölü bir oyun” olduğu anlamına mı geliyor? Gelecekte bu oyun için herhangi bir beklentiniz var mı?

Çok daha az Dota oyuncusu olduğu doğru, ancak turnuvaları takip eden pek çok taraftar var. Futbol ve basketbol gibi. Valve, daha fazla güncelleme yapmak ve yeni oyuncuları çekmek için bazı pazarlama stratejileri yapmak için daha fazla çalışabilir.

Yeni kadrolardan hangisi size en umut verici görünüyor ve sizce MDL Chengdu Major'ı kimin kazanacağını düşünüyorsunuz?

Kötü Geniuses ve Yabancı takımlar açısından Takım sırrı. Binbaşı kimin kazanacağını söylemek zor. VG, EHOME, TNC veya EG olabilir.

TI9'a “dondurma” ile birlikte bir tekeri olarak katılmıştınız, bu konuda ne hissediyorsunuz? Bizimle paylaşacağınız ilginç şeyler var mı?

Sevdiğim şeyleri yapmak ve harika oyunları izlemek iyi ve rahatlatıcı. Harika hissettim!

Hayranların için bir şey var mı?

Beni desteklediğiniz ve canlı yayınımı izlediğiniz için çok teşekkür ederim! En kısa zamanda bu yeni role adapte olacağım ve ekibimizin tatmin edici sonuçlar elde etmesine yardımcı olacağım.