Suudi, dünya kupası kazananlarına genç oyuncular için 'sınıf' rol modelini sunuyor: Oyun şefi

RIYADH: Suudi Arabistan’ın 2018 FIFA eDünya Kupası şampiyonu Mosaad Al-Dossary, İngiltere’nin oyun şefine göre genç oyuncuların taklit etmek istediği bir rol modeliydi.

Suudi Arabistan Elektronik ve Entelektüel Spor Federasyonu (SAFEIS) Başkanı Prince Faisal bin Bandar bin Sultan, Arab News’e yaptığı açıklamada, “Elini Sınıfı’nın bir insan olarak gösterdiğini” gösterdiği için Al-Dossary’den “gurur duyduğunu” söyledi.

Misk Global Forum'un kenarlarında konuşan Riyad'daki prens, teknolojik ilerlemelerin hızla ilerlemesinin sadece insanların yaşadıklarını değil aynı zamanda spor görüşlerini de değiştirdiğini söyledi.

Esporları geleneksel sporlarla eşleştirerek, gençlerin zamanlarını video yarışmalarında düzenlemelerinin önemli olduğunu vurguladı.

“Her şeyde ılımlılık” diye belirtti babasını ona söyledi.

“Her şeyin makul bir nedeni var. Profesyonel (esport) oyuncularımızın günde 18 saat oynamasını beklemiyorum. Savunduğumuz şey, iyi bir zihinsel sağlığa, sosyal sağlığa ve iyi fiziksel sağlığa sahip olmak. ”

Prens Faysal, gençlerin kahramanlarını dikkatlice seçmesinin önemli olduğunu ve Al-Dossary'nin mükemmel rol modelinin bir örneği olduğunu söyledi.

“Oyundaki birçok başarısından dolayı onunla gurur duyuyorum, ama onun kim olduğu ile gurur duyuyorum.”

Al-Dossary’in İngiltere’deki Manchester FUT Şampiyonlar Kupası’na katılması sırasında, turnuvanın genç rakiplerinden birinin hastalandı ve hastaneye götürüldüğünü belirtti. Al-Dossary, hasta rakibini ziyaret etmek ve ziyaret etmek için zafer kutlamalarından kaçtı ve onunla birlikte genç adamın başucu masasında hediye olarak bıraktığı dünya kupası elemelerine verilen yeşil atkıyı aldı.

Prens, “Bunu yaptığı için onunla gurur duyuyorum, rakibinin gününü aydınlatan, dünya kupasını kazandığımdan daha gurur duyuyorum” dedi.

“Sınıfını bir sporcu olarak değil, bir insan olarak gösterdi. Ve tüm sporculardan ve tüm endüstrilerden ve spordaki küçük çocuklarımızdan tüm beklentilerimiz budur.

“Bu, Suudi’de, topluluklarımızda sahip olduğumuz kişinin kalibresi ve bu da dünyaya göstermek istediğim şey.”

Prens Faisal, çevrimiçi tacizin bir sorun olabileceğini kabul etse de, bunun sadece eğitim yoluyla çözülebilecek küresel bir sorun olduğunu söyledi.

“Hatalar var, sporlar ve oyun yeni bir dönem ve yeni bir erişilebilirlik dönemi. Bununla birlikte bir öğrenme eğrisi ve bir eğitim eğrisi geliyor ”dedi.