Esports ciddiye alınmayı hak ediyor – fakat okullarda bir yerleri var mı?

Fotoğraf Magnus Fröderberg'in izniyle.

Fikir sütunlarında ifade edilen görüşler yazara aittir.

Ailenizin inanabileceğinin aksine, esports bazı yetenekli bireyler için meşru bir kariyer seçeneğidir. Bir oyun endüstrisi analitik firması olan Newzoo, tahminler Esports pazarının bu yıl 1 milyar dolardan fazla gelir elde edeceği ve bir amiral gemisi turnuvasının izleyiciliğinin Super Bowl'a rakip olmaya başladığı görülüyor.

Metrik başarısı ve bu endüstrinin popülaritesinin artması, eğitim sistemimizde, özellikle K-12 okullarında, spor alanlarının rolü ile ilgili bazı tartışmalar yarattı. Avukatlar, okullara sporların tanıtımını alkışlıyor görünmektedir. Ancak, esports meşru bir ders dışı aktivite olarak kabul edilmekle birlikte, akademik sistemimizin bir parçası olarak doğrudan uygulanmaları için henüz çok erken.

İhmal edilen ihmal yarar video oyunları oynamak, günümüz becerilerinin geliştirilmesidir. Bugünlerde en popüler oyunlar – Fortnite gibi – çok oyunculu ve çeşitli takımlar arasında koordinasyona ihtiyaç duyuyor, bu da bireylerin takım çalışması ve liderlik becerilerini kullanmasını sağlıyor. Ayrıca, çeşitli araştırmalar, oyun oynamanın eleştirel düşünme becerilerini önemli ölçüde geliştirdiğini ve farklı oyun türlerinin – özellikle tasarım temelli oyunların – diğer çeşitli yumuşak becerileri geliştirmede etkili olduğunu göstermiştir. E-postaların uygun şekilde tanınması, leke Video oyunları etrafında ve daha fazla oyuncunun bu avantajlardan yararlanmasına izin verin.

Bir spor takımı oluşturmanın sosyal yönünü de dikkate almak önemlidir. Yalıtkan doğası nedeniyle, oyun oynamaya meyilli inhibe sosyal ilişkiler. Ancak benzer düşünen bireylerle ekipler kurarak, oyun bir sosyal deneyim haline gelebilir ve bir zamanlar sosyal olarak dışlanmış kişiler kabul edilmiş hissedebilir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ait olma algısı önemli olabilir darbe Bir gencin refahı ve gelişimi üzerine.

Oyunla ilgili damgalanmanın özünde, çocukluk ve ergenlik döneminde, insanlar ilk olarak video oyunlarına tanıtıldıklarında ele alınmalıdır. Bir çözüm K-12 okullarında ders dışı spor programları uygulamak olacaktır. Okul destekli spor takımları oluşturarak, spor ve geleneksel sporlar arasındaki fark azalır, bu da sık sık geçmiş geçmiş zamanların daha fazla kabul görmesini sağlar.

Ders dışı bir etkinlik olarak faydalarına rağmen, yine de, sporlar hala nispeten niş bir endüstridir ve eğitim sistemimize tam olarak entegre olması gerekli değildir. Son zamanlarda, Kuzey Amerika Scholastic Esports Federasyonu, geleneksel İngilizce derslerini esport'lara odaklanmak için değiştirmeye odaklanan dört yıllık yeni bir lise müfredatı geliştirmek için çalışıyor. Bu konular gevşek bir şekilde ilişkili olsa da, yeni bir müfredat oluşturmak biraz fazla görünüyor.

Bazı derslere yakından baktıktan sonra, müfredat, geleneksel İngilizce derslerinde öğretilen ve edebiyatla ilgili olmayan medyada öğretilen bir edebiyat hahareti gibi görünmektedir. Örneğin, 10. sınıfta sınıf öğrencilere girişimciliği tanıtmak için tasarlanan öğrenciler, Twitch veya YouTube'da bir espor turnuvasını izler. Aşağıda birimNeil Gaiman’ı okudular İskandinav Mitolojisiy ve bir grafik roman versiyonu Frankenstein.

Bu programın lise öğrencilerine anlamlı fırsatlar sunması için, yükseköğretimde bir miktar paralel olması gerekir. Esports, müfredat ülke çapındaki kolejlerde ve üniversitelerde devam etmediği sürece çeşitli kariyer yollarına anlamlı bir temel olarak hizmet edemez. Şimdiye kadar, öyle görünüyor ki avuç okullardan bazıları lisans programları sunmaktadır.

Esports şüphesiz K-12 okullarında daha fazla tanınmaya ihtiyaç duyuyor. 14-21 yaş arası gençlerin ve gençlerin yüzde 73'ü ya izlemiş ya da oynamış; Çok oyunculu Washington Post ve University-Massachusetts-Lowell tarafından yapılan 2017 ortak ankete göre, önceki yılki oyunda. Okullar tarafından resmi olarak tanınma, daha önce dışlanmış olan bireylerin, yankıları olmayan anlamlı bir hobiye girmelerini sağlayacaktır. Aynı zamanda, esports ve STEM arasındaki örtüşme biraz tesadüfidir. K-12 okullarını bu niş sektöre odaklanmış yeni bir müfredat oluşturarak haklılaştırmak zor.

Kevin Hu ikinci sınıf bir fizyoloji ve nörobiyoloji uzmanı. O ulaşılabilir k[email protected].