Esports meşruiyetini zorladığında, PH ev sahibi Asean bar'ı belirledi

FILE – Filipinler Ekibi, San Juan'daki Filoil Flying V Arena'daki 2019 Güneydoğu Asya Oyunlarının eSports etkinliğinde yarışıyor. Araştırıcı FOTOĞRAF / JAM STA ROSA

Rekabet ısınıyor ve madalya turları yaklaşıyor. Güneydoğu Asya Oyunları ve farklı bir markanın gladyatörleri, kendilerini madalya taksitli ülkelerinde saymak için Filoil Flying V Center'da mücadele ediyorlar.

Esports burada ve bakışlarına göre burada kalıyor.

Disiplin, bir sporcu statüsündeki tartışmaların üstesinden geldi; geniş çapta oyun ve televizyon özellikleri, uygulayıcıları arasındaki rekabetin geleneksel atletik yarışmalardaki kadar yoğun olduğu anlatısını desteklemeye yardımcı oldu.

Filipinler'deki spor sahnesinin öncülerinden biri olan Ren Vitug, “Bunu söylemekten ziyade bir spor olduğunu söyleyen daha fazla insan var” dedi.

SEA Games federasyonu kesinlikle aynı fikirde.

DOTA 2, Mobile Legends: Bang Bang, Starcraft 2, Hearthstone, Valor Arenası ve Tekken gibi etkinliklerde altı altın madalya tartışılacak. 11 Asean ülkesinden dokuzu altın madalya avına katılıyor.

Filipinler, uluslararası alanda damgasını vuran 27 oyuncudan oluşan Team Sibol tarafından temsil edilmektedir.

Ve takım sağlam bir şekilde kendini altınlarla mücadeleye sokuyor.

Sibol’ün Mobil Efsaneleri: Bang Bang ekibi, Vietnam’ı 2-0 geri almak ve alt dirsek yarı finalinde bir podyum kaplaması sağlamak için gerekli tüm durakları çıkardı. Karl Nepumuceno açılış zilinden oldukça saldırgandı ve Filipinlerin Oyun 2'deki ziyaretçilerden gelen sert bir kavgayı atmasına yardımcı oldu.

15 yaşındaki oyuncu “Bir madalya kazandığımız için mutluyuz, ancak bu altınları alabileceğimizi ispatlayacağız” dedi.

Sibol'a çok ihtiyaç duyulan bir destek sağlayan JR Castromayor, “Hepsini kazanacağız” dedi.

Havyar Acampado da Starcraft II'de gümüşe güvence vermek için kumlu bir performans sergiledi. O da buna razı değil.

“EnDerr” oyun etiketine giren sporcu, “İkinci bitireceğime emin olduğumdan emin olduğum için mutluyum, ancak memnun değilim” dedi.

Acampano’nun motivasyonu açık. Bu dönüm noktası etkinliğinde ilk kez Filipinler'e altın veren kişi olabilir.

“Kahit papaano, na-ambag na ko olabilir, (En azından zaten bir katkı yaptım)” dedi.

Bildiğinden daha fazlası.

Bienal etkinliğinin devam etmesiyle, çevresine sıkıca tutturulmuş esporlar olduğu açık.

Sadece mekan, büyük zaman rekabete dayanıyor. Çeşitli ışıklar, bir duman makinesi, olayın online izlemesinin ne kadar büyük olduğunu gösteren büyük ekranlar.

Bir gazeteci, “Diğer sitelerde yayın yapan insanları bile saymıyoruz” dedi. "Bu delilik."

Ve hiçbir yere gitmiyor.

Tayland E-Spor Federasyonu'ndan Benjamin Assarasakorn'a ev sahipliği yapması, diğer SEA ülkelerine disipline aynı hayranlıkla yaklaşma yolunu açmalı.

"Bu [will] SEA ülkeleri için miras bırakalım ”dedi. “Filipinler’in belirlediği beklentileri yerine getirmek bizim işimiz.”

Singapur Esports Derneği genel sekreteri Kelvin Tan, “Hükümetler bir araya geldi, geldi ve ekiplere yatırım yaptı” diye ekledi.

Vitug, “Sadece şimdi daha da büyüyecek” dedi.

İleriyi Oku

SON HİKAYELER

EN ÇOK OKUNAN

En son haberleri ve bilgileri kaçırmayın.

Philippine Daily Inquirer ve diğer 70+ oyunlara erişmek, en fazla 5 gadget paylaşmak, haberleri dinlemek, sabahın erken saatlerinde indirmek ve sosyal medyada makaleler paylaşmak için INQUIRER PLUS'a abone olun. 896 6000'i arayın.

Geri bildirim, şikayet veya sorularınız için bize ulaşın.