Efsaneler Ligi'nde NBA'dan daha fazla olan Brooklyn Nets Owner, G2 Esports'a 10 milyon dolar yatırım yaptı

York New York Times Hiroko Masuike tarafından görüntü

G2 Esports'in kendilerinin paylaştığı bir Bloomberg raporuna göre, Alibaba Group'un kurucusu ve Brooklyn Nets'in sahibi Joe Tsai, G2 Esports'a 10 milyon dolar yatırım yaparak takıma toplamda 100 milyon dolar kazandırdı. Son yıllarda yatırım yapan Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors, Washington Wizards, vb. İle bu, yatırımlarını profesyonel League of Legends'a taşıyan başka bir NBA üyesi.

Bloomberg raporu, finansal yatırımlarına ek olarak, G2'nin Tsai’nin Asya’da ve daha özel olarak Çin’de genişlemek için spor deneyiminden yararlanmayı umduğunu iddia ediyor. Esports ve profesyonel League of Legends, Çin'de en fazla büyümeyi gördü ve daha fazla Batılı ekip oraya girmenin yollarını buluyor.

Bu elbette, Çin'de harekete geçen ilk Batı takımı değil. Eski LCS topluluğu Clutch Gaming, Bilignili Gaming ile Dignitas ve LNG şu anda Şangay’da bir bootcamp için TSM’yi ağırlıyor. Team Liquid, içerik için RNG ile bağlantı kurdu bir kaç sefer ve ayrıca Çin silaj platformu Huya ile bir ortaklığı var.

AP Görüntülerinden ▲ Görüntü

G2, planlarının yalnızca Joe Tsai'nin spor uzmanlığını değil, aynı zamanda Çinli bir kişi ve büyük bir Çin şirketinin ortak kurucusu olarak tavsiyesini kullanmak olduğunu belirtti. Ayrıca sosyal medya ve diğer içerik yayınlamalarına yardımcı olmak için Mandarin konuşmacılarını ve yazarlarını işe aldıkları söyleniyor. Ve son olarak, ofis alanlarını, Joe Tsai ve Nets'in bulunduğu New York City'e genişletmeyi planlıyorlar ve gelecekte işbirliği için ilginç bir fırsat sunuyorlar.

Bu, G2 için akıllı, çok katmanlı bir iş hareketi. Ve hem beceri hem de izleyici kitlelerinde daha baskın olan bölge olarak büyüyen Çin ile birlikte, daha fazla takım Çin ekibi ortaklıkları, sponsorları ve finansmanı arıyor olabilir.