Tencent'in yeni profesyonel lobisi Global Esport Federasyonu

16 Aralık'ta Global Esports Federasyonu (GEF), Singapur'daki JW Mariott Otel'de şık ve nazik bir törenle kurulduğunu duyurdu. Bir basın bülteninde organizasyon, geniş bir esport deneyimine sahip birinci sınıf uzmanlardan oluşan "çeşitli" yönetim kurulunu tanıttı.

"GEF, spor geliştirme tecrübesi açısından esporların geleneksel sporlardan öğrenmesi," şiddet içermeyen "bir standarda uyması, adil rekabeti sürdürmesi, cinsiyet eşitliğini teşvik etmesi, her türlü yanlış davranışı ve fırsatçı davranışları engellemesi için uyarıcıların kullanımı, endüstrinin öz-denetiminin güçlendirilmesi ve oyuncuların fiziksel ve zihinsel gelişimine özen gösterilmesi. GEF ayrıca Olimpiyat değerlerine uygun organize ve standartlaştırılmış faaliyetler sayesinde e-sporların olumlu ve sağlıklı bir yönde gelişeceğine inanıyor. Şubat 2002'den bu yana Singapur Ulusal Olimpiyat Konseyi Genel Sekreteri Chris Chan ve Global Esports Federasyonu Başkanı dedi.

Bu ağır görevi yerine getirmek için Global Esports Federasyonu, çokuluslu şirket Tencent'in Başkan Yardımcısı Edward Cheng'den başka olmayan Başkan Yardımcılarından birine güvenmeyi amaçlıyor.

Çinli holding şirketi Riot Games'in (efsaneler Ligi), Supercell (Klan çatışması) ve Epic Games'te azınlık hissedarıdır (Fortnite)% 40. Activision-Blizzard ve Ubisoft'ta da hisseleri bulunan şirket (% 5'e kadar), başkan yardımcısı, "fikri mülkiyet, e-spor etkinlikleri gibi alanlara odaklanan GEF ile işbirliği yapma niyetiyle" , esports ekosisteminin gelecekteki gelişmeleri için yetenek eğitimi ve öğretimi, iş modeli, sistem ve sürdürülebilir çevre. "

Global Esports Federasyonu ilk kaldıraç görevi görebilir: yönetim kurulunda güçlü bir varlığı olan geleneksel spor ve Olimpiyat kurumlarının dünyası. Üçü kadın olan on yedi temsilcisinden GEF, 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya sahibi olan eski Kanadalı atlet Charmaine Crooks da dahil olmak üzere diğer başkan yardımcıları emeritus'unu içeriyor. Ayrıca GEF'e katılmak, Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) eski başkanı ve Asya Olimpiyat Konseyi'nin onursal yaşam başkan yardımcısı olan Çin'in Wei Jizhong'u.

Diğer yönetim kurulu üyeleri arasında OverActive Media'nın CEO'su işadamı Chris Overholt (Toronto Defiant, Deli Aslanlar), aynı zamanda Kanada Olimpiyat Komitesi eski Başkanıdır. Chester King, İngiliz Esports Birliği CEO'su. AC Milan Ticari İşler Direktörü Lorenzo Giorgetti ve BP markasının eski Ticari İşler Direktörü Adrian Lismore, petrolün çıkarılması, rafine edilmesi ve satışı konusunda iyi biliniyor.

Solda, Tencent Başkan Yardımcısı Edward Cheng, Global Esport Federasyonu Başkanı Chris Chan ile el sıkıştı. - Milenyum

Kendi pazarlarını ve kendi rekabetlerini bağımsız olarak düzenleyen özel yayıncıların çoğalması, etkili bir grup olarak algılanabilen varlıkların, finansal bir baloncuğa benzeyen bir esport endüstrisini yönetmeye çalışmasına neden oldu. girişimci dünyada. Fransa'da, Fransa Esports örneği Global Esports Federasyonundan farklıdır, çünkü GEF kendi saflarında doğrudan ortak olarak özel bir pazar lideri alan ilk kuruluştur.

Bu etki savaşında, 2008 yılında oluşturulan ve elli altı ülke tarafından tanınan Uluslararası Esports Federasyonu (IeSF) da 20 Aralık'ta yürütme komitesini yeniledi.

Derneğin "otuz yıllık tecrübesiyle" Güney Afrika cumhurbaşkanı Colin Webster'ı yeniden seçmesi ve Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesinin bir üyesi Şeyh Sultan bin Khalifah Al-Nahayan'ı karşılama fırsatı, veya etkili Kore Esports Birliği'nin (KeSPa) başkanı, çok büyük esport ailesine giriyor.