İran ABD ve Orta Doğu müttefiklerine karşı saldırıya karşı uyardı

<! – General Hossein Salami ->

General Hossein Salami

İran’ın İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Washington’u daha fazla provokasyona karşı uyardı Ayrıca müttefiklerini ABD'nin bölgelerini misilleme amaçlı bir saldırı başlatmasına izin vermemesi konusunda uyardı.

IRGC Çarşamba günkü açıklamasında, "ABD'nin kana susamış ve kibirli rejimi olan Büyük Şeytan'ı, yeni kötü davranışların veya daha fazla hamle ve saldırının (İran'a karşı) daha acı verici ve ezici tepkiler getireceği konusunda uyarıyoruz." Dedi. Kuvvetin başına Binbaşı General Hossein Salami başkanlık ediyor.

IRGC, yaptığı açıklamada, güçleri Irak'ın batısındaki Anbar eyaletindeki Ain el-Esad'ın ABD hava üssünü hedefledikten sonra ikinci bir saldırı dalgası başlattı.

“Üslerini terör ordusuna veren tüm ABD müttefiklerine, herhangi bir şekilde İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı düşmanca ve saldırgan eylemlerin başlangıç ​​noktası haline gelen herhangi bir bölgenin hedef alınacağı konusunda uyarıyoruz” dedi.

“Hiçbir şekilde Siyonist rejimin (İsrail'in) bu suçlarda ABD'nin suç rejiminden ayrılmasını düşünmüyoruz” dedi.

IRGC ayrıca, Amerikan halkını, daha fazla kayıpları önlemek ve Washington hükümetinin Amerikan birliklerinin hayatını daha fazla riske atmasına izin vermemek için ABD kuvvetlerinin bölgeden geri dönmesini istemeye çağırdı.

ABD'nin Irak'taki büyük hava üssüne yapılan saldırı, İran'ın ABD'nin en iyi İran terörle mücadele komutanı Teğmen Gen. Soleimani'ye suikast düzenlemesine söz vermesinden sonra geldi.

Stratejik hava üssünde “onlarca yerden yüzeye füze” ateşlendi, ancak şimdi kesin sayı biliniyor.

Saldırı daha sonra ABD yetkilileri tarafından doğrulandı.

İran “sert bir intikam” almaya söz verdiği için grev sürpriz değil.

Sirenlerin duyulduğu bildirildi ve Amerikan helikopterleri hava üssünün üzerinden uçtu ve toplam uyarı etkinleştirildi.

ABD Başkanı Donald Trump misilleme grevleri hakkında bilgilendiriliyordu.

Irak'taki ABD tesislerine yönelik saldırıların raporlarının farkındayız. Cumhurbaşkanı bilgilendirildi ve durumu yakından takip ediyor ve ulusal güvenlik ekibiyle görüşüyor ”dedi.

Kaynak: Taşnim Haber Ajansı

<! –