Yıldızlar 2

StarCraft II esports, yaklaşık on yıldır esports dünyasında rekabet ve topluluk söz konusu olduğunda standart olmuştur. Bununla birlikte, Blizzard'ın önümüzdeki üç yıl boyunca yepyeni bir rekabet devresi oluşturmak için ESL ve DreamHack ile ortak olması nedeniyle daha fazlası var.

Blizzard yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası Serisinin (WCS) şimdi kullanımdan kaldırılacağını açıkladı. Bu, geçen Kasım ayındaki BlizzCon Park Ryung Woo’nun galibiyetiyle sonuçlanan yedi yıllık şaşırtıcı rekabeti takip ediyor. WCS Uygulaması, 31 Aralık 2019 itibariyle, sitenin 2020 başında da kaldırılmasıyla zaten kapatılmıştır.

WCS'nin büyük bir rol oynadığı ve birçok insan için çok şey ifade ettiği konusunda hiçbir soru yok. StarCraft II topluluk. Tanıdık olmayanlar SC2 WCS, Blizzard tarafından düzenlenen bir dizi etkinliktir. Seri, WCS Pisti ve WCS Kore ile başlar ve Global Finallerle sona erer.

Endişelenmeyin, Blizzard'ın ESL ve DreamHack ile söylediği gibi, esports yarışması yeni bir şeye dönüşecek.

WCS'nin değiştirilmesi ESL'dir StarCraft II Profesyonel Tur ve DreamHack SC2 Ustalar. Bu ikisi yeni olacak SC2 ileri hareket devreleri. Genel olarak, yılda toplam altı uluslararası turnuva olacak: dört Dreamhack ve iki ESL. ESL etkinliklerini besleyen haftalık turnuvalar da olacak.

Blizzard şu anda Kore planlarını 2020 ve sonrasında tamamlamak için çalışıyor. Bununla birlikte, küresel finaller 2021 için yeni IEM Katowice Dünya Şampiyonası'na taşınacak. Yine de, bu yeni planın amaçlarından biri taraftarların daha fazla keyif alma şansı elde etmektir. StarCraft II şahsen. Çünkü Yıldız Gemisi topluluk, esports yarışmalarında her zaman bizzat buluşmaktan keyif almıştır.

Hiç şüphe yok ki SC2 rekabetçi topluluk gerçekten benzersizdir. İnsanlar tutkulu, yaratıcı ve daha da önemlisi sadıktır. Blizzard bunu ESL ve DreamHack ile sürdürmeyi umuyor. DreamHack ve ESL, e-postaları ele geçirirken Blizzard şimdi yeni sistem için genel bir destek ağı olarak hizmet verecek. Önümüzdeki üç yıl boyunca Blizzard, her yıl en az 1.2 milyon dolar olduğu tahmin edilen ödülleri veren oydu.

Yılında 10 yıllık yıldönümü kutlamaları StarCraft II2020-2021 ESL / DreamHack devresi en az 1,9 milyon dolarlık birleşik ödül havuzuna sahip olacak şekilde ayarlandı. Örneğin IEM Katowice, bu yıl için 400.000 dolarlık bir ödül havuzuna sahip olacak ve bu da geçen yıl 250.000 dolarlık havuzdan daha büyük olacak.

Gerçekten de, birçok yeni şey oluyor. StarCraft II faliyet alani, sahne. Ya sen? En heyecanlı olan ne?