Çin Hükümeti Esports Talent Gap, LPL Kurallarını Güncelledi ve 2020 Ödül Parasını Artırdı

Bu makalede bahsedildi

Lig / Turnuva Markaları:

Geçen hafta Çin’in e-spor endüstrisi için birkaç önemli tarih olmasına rağmen, ülke şu anda bir endişe durumunda. efsaneler Ligi Pro League Spring Split başladı ve gelecek hafta Çin’in Bahar Şenliği (Çin Yeni Yılı olarak da bilinecek) yer alacak. Bununla birlikte, Çin'in Wuhan şehrinde yeni bir koronavirüs türü ortaya çıktı ve bölgenin e-sporlar da dahil olmak üzere eğlence endüstrisini etkiledi.

Wuhan merkezli yayın şirketi Douyu, Esports Observer'a şirketin Çin Yeni Yılı için ofislerini kapattığını ve koronavirüs ile ilgili endişelerle ilgili bir önlem olarak bazı halka açık etkinliklerden vazgeçeceğini söyledi. Esports ekip organizasyonu eStar da Wuhan'da bulunuyor.

En iyi esport hikayeleri arasında: Çin hükümeti 500K esport yetenek boşluğu bildirdi ve sektördeki sadece 50K gerçek profesyonel ile; TJ Sports kuralları güncelledi ve efsaneler Ligi 2020 Pro Ligi; Oyun sosyal ağ uygulaması Bixin, New York'un Zaman Meydanı'ndaki esport organizasyonu FunPlus Phoenix'i sergiledi; ve Nike Shanghai, LPL resmi sunucusu Yushuang “Candice” Duan ile bir sosyal medya kampanyası oluşturdu.

Her hafta Esports Observer, yatırımlar, devralmalar, sponsorluklar ve bölgedeki diğer önemli haberler de dahil olmak üzere Çin'deki en büyük e-ticaret haberlerini sunuyor.

Hükümeti Pekin'de Esports Meslek Beceri Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Kredi bilgileri: China News

17 OcakÇin Kültür Yönetimi Derneği, Pekin'de “Çin Esports Oyuncu Meslek Beceri Konferansı” na ev sahipliği yaptı. China News'in yayınına göre konferans, esport şirketlerinden uzmanları ve yöneticileri hangi oyuncuların “Çin e-spor profesyonelleri” olarak tanınmaları gerektiğini nasıl tartışmaları gerektiğine davet etti.

Bu tartışmanın amacı, esport oyuncuları için profesyonel bir standart oluşturmak ve daha fazla resmi sertifika sağlamaktır. 13 Ocak, Çin üç esports meslek onayladı: esports profesyonel, esports takım yöneticisi ve esports turnuva operatörü.

Ayrıca konferansta ülkedeki e-spor uzmanlarının ve eğitim programlarının eksikliği nedeniyle e-spor eğitimi konusu tartışıldı. Konferans raporuna göre Tarafından China News and People’ Daily, ülke sadece 50 bin gerçek profesyoneliyle 500 bin kişilik bir yetenek boşluğunu tanıdı. Bu, devlet tarafından işletilen Çin Merkezi Televizyonundan (CCTV) bir rapor izliyor 2019 Ağustos ayında ülkenin e-spor endüstrisinde 1 milyon kişilik bir yetenek boşluğunun mevcut olduğunu.

LPL 2020 Kurallarını Güncelliyor, Şampiyon ve İkincilik Ödülü Parasını Artırıyor

Kredi bilgileri: TJ Sports

19 Ocak, TJ Spor için bir düzenleme güncellemesi yayınladı efsaneler Ligi Süper Lig Duyuruya göre, LPL İlkbahar ve Yaz Ayları için ödül parası her biri 700.000 ¥ RMB (100K $ USD) arttı. Şampiyonluk kazanan takım 2019'da 1,5 milyon Yen (217 bin $) ile karşılaştırıldığında şimdi 2 milyon Yen (290 bin dolar) alacak. K) bu yıl.

Buna ek olarak, LPL ekipleri en fazla dört antrenör imzalayabilir ve “Seç ve Yasakla” aşaması için sahnede iki antrenör bulundurmasına izin verilecektir. Yeni oyuncular için, sahnede gösterildikleri sürece efsaneler Ligi Kalkınma Ligi (LDL) ve Demacia Kupası, LPL resmi kadrosuna hak kazanabilirler.

10 Ocak, TJ Sports, LPL 2020 Spring Split için ticari ortak listesini açıkladı. Mercedes-Benz; stratejik ortaklar Nike, Çin günlüğü markası Momchilovtsi ve Harbin Bira Fabrikası; resmi ortaklar KFC, AÇIK, Çin içki markası Wahaha, enerji içecek markası Warhorse, OPPO, ve SPD Bankası kredi kartı; ve ekipman ortakları HP OMEN, oyun koltuğu markası AutoFull ve Intel.

FunPlus Phoenix Sponsor Bixin tarafından Times Meydanı'nda sergilendi

Kredi bilgileri: Bixin / FPX

19 Ocak, New York’un Times Square’inde Çin e-spor organizasyonu görücüye çıktı FunPlus Phoenix (FPX), Nasdaq ekranında, sponsoru Bixin ile birlikte. FPX'in açıklamasına göre, bu reklam Bixin tarafından FPX için LPL Bahar Sezonunu ısıtmak amacıyla yayınlandı.

FPX 2019'un galibi efsaneler Ligi Dünya Şampiyonası. Bixin Şangay Yupaopao Bilgi Teknolojileri Ltd ait oyuncular için en büyük Çin sosyal ağ uygulaması, aynı zamanda bir "oyun arkadaşı" uygulaması olarak bilinen, oyuncular oyun oturumları için başkalarına ödeme sağlar. Uygulama, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda etkili Çin espor organizasyonuna sponsor olmuştur. Royal Asla Vazgeçme, Invictus Gamingve FPX.

Diğer Esports Business News

Kredi bilgileri: Nike Shanghai / Yushuang “Candice” Duan