IESF, 2020 Dünya Şampiyonası için oyunları 1 Mart'ta açıklayacak

Uluslararası Esports Federasyonu, 2020 Dünya Şampiyonası için oyunları 1 Mart'ta açıklayacak © IESF

Uluslararası Esports Federasyonu (IESF), yönetim organının 1 Mart'ta 2020 Dünya Şampiyonası için oynayacağını açıklayacak.

İsrail'deki Eilat'ta gerçekleşecek etkinliğin tarihlerini ve turnuvanın resmi logosunu da açıklayacaklar.

Ulusal tarafların yer aldığı tek espor etkinliği olan IESF Dünya Şampiyonası'nın 12. baskısı olacak.

Eilat'ta yaklaşık 60 ülkenin yarışması bekleniyor ve bu da şimdiye kadar düzenlenen en büyük Şampiyonayı yapacak.

Esports, spor çevrelerinde giderek daha düzenli bir konu haline geliyor ve bir gün Olimpiyat katılım potansiyeli bir tartışma konusu.

Esports dünya çapında önem kazanıyor © IESF

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) üst düzey sponsorluk programının bir üyesi olan teknoloji devi Intel, Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları'ndan önce bir esport turnuvasına ev sahipliği yaptı ve Tokyo 2020'den önce başka bir etkinlik düzenlenecek.

Jakarta ve Palembang'daki 2018 Asya Oyunlarında sergilenirken, Santiago'daki 2023 Pan Amerikan Oyunlarında sergilenecek e-spor görüşmeleri var.

Uluslararası Bisiklet Birliği Başkanı David Lappartient, esporları araştıran bir IOC irtibat grubunun başıdır.

Ancak IESF, Global Esports Foundation için rakip bir organ olarak yönetişim ile ilgili sorunlar da var ve her ülkenin bir ulusal federasyonu yok.

Geçen yılki IESF Dünya Şampiyonası, oyunların yapıldığı Seul'de yapıldı Dota 2, Tekken 7 ve eFootball Pro Evolution Futbol 2020.

Japonya genel galip olarak ilan edildi.