Tüm Warcraft 3: Reforged custom oyunları sadece Blizzard'a ait

Warcraft 3: Reforged'in gelişiyle birlikte orijinal oyunun gelişen özel oyun sahnesinin yeniden canlandırılması umudu vardı. Sonuçta, Warcraft 3’ün özel oyunları sayesinde Dota 2 ve League of Legends ne olacağı fikri doğdu. Ama o sahnenin her türlü büyük canlanması pek olası görünmüyor.

Bu Blizzard'ın kabul edilebilir kullanım politikasında yaptığı son değişikliklerden kaynaklanıyor. Yeni başlayanlar için, üçüncü tarafların telif hakkı materyali kullanan özel oyunlar yasaklanmıştır. Blizzard forum kullanıcısı ThunderPope'un belirttiği gibi, bu, Anime Fight, DBZ Tribute ve Pimp My Mario gibi Warcraft 3 özel oyunlarının yeniden düzenlenemeyeceği anlamına geliyor.

Bu tür bir kısıtlama bugünlerde olağandışı değil. Yaratıcı Meclis'te Steam Atölyesi içeriği için özetlenen Total War için benzer politika. "Lütfen diğer grupları kışkırtmak, korkutmak veya antagonize etmek, diğer IP'lere referans vermek veya cinsel nitelikte içerik oluşturmak için tasarlanmış modlar oluşturmaktan kaçının." Ancak bu, Yüzüklerin Efendisi ve Game of Thrones'a dayanan Total War modları yapmalarını durdurmadı.

Blizzard’ın politikasının büyük bir kısmı, Reforged'daki özel oyunların tüm sahiplerinin içerik oluşturuculara değil, Blizzard'a nasıl ait olduğunu açıklıyor. Bu, Blizzard'ın herhangi bir özel oyunla istediği her şeyi yapabileceği anlamına gelir; bu, içerik uygunsuz kabul edilirse bunları tamamen kaldırmayı içerir. Bu aynı zamanda oldukça standart bir politikadır.

Bununla birlikte, Blizzard'ın Epic Games ve Riot tarafından yazılanlar da dahil olmak üzere diğer politikalardan biraz daha ileri gittiği yerlerde, tüm özel oyunların anında ve tamamen telif hakkı sahipliği vardır. Bunun anlamı, Warcraft 3: Reforged'da yapılan herhangi bir özel oyun başka hiçbir yerde çoğaltılamaz. Bu, Blizzard'a, Reforged'da yapılan özel oyunların bağımsız sürümlerini kapatma gücü verir.

Birkaç Warcraft III özel oyununun tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri haline gelmesi göz önüne alındığında, bu hareket belki de şaşırtıcı değil. Blizzard'ın hiçbir şeyleri yokken, Riot ve Valve'ın beğenileri fikirleri aldı ve büyük para kazandı. Bu yeni politika ile, bir sonraki Dota 2 Warcraft 3: Reforged içinde yapıldıysa, Blizzard'ın ve kârının tamamen sahibi olacaktı.

Warcraft 3: Reforged’un baş tasarımcısı Matt Morris geçtiğimiz günlerde ekibin içerik oluşturucuları güçlendirmek için nasıl özel oyunlar geliştirdiğinden bahsetti. "Bu haritaları yapmak ve bu özel modu ileriye taşımak isteyen kullanıcıya daha fazla güç vermek için yapabileceğimiz her şey," dedi.