Coronavirus en son: Kore ve İran spor sezonları vurdu, PSG mesajları desteği ve daha fazlası

Kore'deki bir spor olayı ülkedeki koronavirüs vakalarındaki artıştan sonra iptal edildi veya tehdit altına alındı.

Kore Futbol Federasyonu, üst düzey K Ligi, alt ligler ve FA Kupası dahil olmak üzere ülkenin 2020 yerel sezonunun başlangıcını süresiz olarak erteledi. K-League'in ilk iki maçı 29 Şubat ve 1 Mart'ta olacaktı. FA Kupası 14 ve 28 Mart'ta ilk iki turunu yapacaktı. Futbol sezonunun açılışı için bir medya günü de iptal edildi.

KFA ayrıca Asya Futbol Konfederasyon Şampiyonlar Ligi'nde oynayan dört takımından bu maçta kendi maçlarını seyirci olmadan oynamasını istedi.

Kore Beyzbol Örgütü, erteleme oyunları ve seyirci olmayan oyunlar oynamak da dahil olmak üzere, koronavirüse yanıt olarak seçenekleri tartışıyor. Sezon öncesi oyunların 14 Mart'ta başlaması planlanıyor.

Hentbol Kore Ligi, başlangıçta 21 Nisan'da sona erecek olan 2019-20 sezonunda kalan tüm maçları iptal etti.

Kore Curling Ligi, dün başlayacak olan 2019-20 sezon playofflarını süresiz olarak erteledi.

Kore profesyonel voleybol ve basketbol ligleri seyirci olmadan oyun oynuyor.

Diğer Haberler:

İçindeki yetkililer İran ülkedeki virüsün yayılmasına yanıt olarak, on günlük bir süre boyunca futbol maçları dışındaki tüm önemli spor etkinliklerini durdurdu. Futbol ve futsal maçları seyircilerin katılımı olmadan yapılacaktır.

Fransız futbol takımı Paris St-Germain Pazar günü Bordeaux'ya karşı oynadığı maç sırasında Çin'e forma destek mesajı verdi. Strong Güçlü kalın Çin ’ifadeleri, otel ve yaşam tarzı sadakat programı olan her zamanki t-shirt sponsoru Accor Live Limitless yerine hem Çince hem İngilizce olarak yer aldı. PSG ve ALL ayrıca oyundan önce sahada bir pankartta ve LED çevre panellerinde mesaj için de mesaj sundular.

Japon futbolu J ligi bir askıya almayı düşünüyor. Açılış maçı 22 Şubat Cumartesi günü yapıldı.

Spor giyim markası Asics Çin salgınının merkez üssü hastanelerden biri olan Hubei Hastanesi'ne 5,6 milyon RMB (800,000 $) tıbbi malzeme bağışladı.

Spor giyim markası Li Ning Grubu Çin Kadın Gelişim Vakfı'na, tıbbi personel ve hastalar için Hubei bölgesine 10 milyon RMB (1,4 milyon dolar) sıcak hava giysisi bağışlamak için katıldı. Ocak ayında, Li Ning Group da salgın yardım çabalarını destekleyen bir hayır kurumuna 10 milyon RMB bağışta bulundu.

Finali ATP Bergamo Meydan Okuması İtalya'daki turnuva, ülkedeki artan salgın nedeniyle iptal edildi. Finalistler Enzo Couacaud ve Illya Marchenko puan ve ödül alacaklar.

Activision Blizzard’lar Overwatch Ligi 29 Şubat – 22 Mart tarihleri ​​arasında Güney Kore'de yapılması nedeniyle iptal edilen maçlar. İptal edilen maçlar, orada salgını önlemek için Çin'den daha önce taşınmış olanları içerir. Diğer Kore e-spor haberlerinde, League of Legends Şampiyonlar Kore yarışması şu anda seyirci olmadan etkinlikler oynuyor.

Organizatörler Tokyo 2020 Olimpik Alev Aydınlatma Töreni Yunanistan'da yaptığı açıklamada, bir sağlık riski yönetim şirketi ile olay ve daha sonraki geçişte virüsün yayılma şansını azaltmak için önlemler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Meşale, Yunanistan'da yedi günlük bir röleden önce 12 Mart'ta antik Yunan Olimpiyatları alanında aydınlanacak ve ardından 19 Mart'ta Atina'da Japonya'ya devredilecek.

Fifa Konsey toplantısını 20 Mart'ta Asuncion, Paraguay'da yüz yüze görüşmek yerine, başlangıçta planlandığı gibi video konferans yoluyla gerçekleştirecek.