COVID-19 endişeleri ESL One Los Angeles Dota 2 Major'u aşıyor

ESL ve Valve, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'dan seyahat yasağı nedeniyle Dota Pro Circuit 2019-20, ESL One Los Angeles'ın üçüncü Büyük Şampiyonasını ertelediklerini açıkladı.

ESL, web sitesinde ve sosyal medya sayfalarında yayınlanan bir bildiride, son zamanlarda uygulanan kısıtlamaların ve artan COVID-19 durumunun kararın ana nedenleri olduğunu belirtti.

Aşağıda okumaya devam et ↓

“İlk Dota 2 ana dalını Los Angeles'a getirmek için çok heyecanlıyken, oyuncularımızın, katılımcılarımızın, antrenörlerin, ortaklarımızın ve ESL personelinin güvenliği ve refahı önce gelmeli” dedi.

İptalin öncesinde organizatörün, herhangi bir canlı izleyici olmadan virüse karşı bir güvenlik önlemi olarak turnuvaya katılmaya çalıştığı bildirildi. İptal kararı, Trump'ın seyahat yasağını açıklamasından birkaç saat sonra geldi.

Esports içeriden Rod "Slasher" Breslau göre, Avrupa takımları eve nasıl dönecekleri konusunda endişeli.

ESL, bu ayın başlarında, Los Angeles yetkilileriyle koordine olduktan sonra etkinliğe devam edeceklerini söyledi.

Milyon dolarlık turnuvada on Filipinli yarışacaktı. Bu, Cebu merkezli takım Adroit'i de içeriyordu ve rakip sezon için önemli puanlar kazanma fırsatı buldu.

ESL, etkinliği yeniden planlamak ve katılımcılarla bilet iadesi için irtibat kurmak üzere Valve ile işbirliği yapmaktadır.

AYRICA BAKINIZ

En baştan mahkum mu?

Başlamadan önce bile, organizatör ve geliştiricinin yaklaşmakta olan krize nasıl tepki vereceği hakkında sorular soruldu. Geçen ayki podcast'inde eski The International şampiyonu ve pijama kaptanı Peter "ppd" nin şu anki Ninjaları Çin'den getirilen seyahat yasağının ardından turnuva hakkında şüpheler yaşıyordu. Dört Çinli takımın turnuvada yarışması planlandı.

Ana Etkinlik'ten günler önce, StarLadder Küçük kazanan Aster Takımı vize sorunları hakkında vokal yaptılar. Bu tür sorunları olan üç oyuncuları vardı, ikisi ESL One Los Angeles'tan önce hiç ABD'ye gitmemişti. Bir Weibo görevine göre, Aster Ekibi, yerel ABD Büyükelçiliği'nin salgın sonrası uygulamaları askıya almasının ardından, Küçükler için Ukrayna'ya uçmadan önce Çin'deki vizelerini işleme koyamadı.

Aşağıda okumaya devam et ↓

Vize sorunları uzun süredir devam eden esportlarla, takımların turnuvalara katılamamasıyla birlikte. Son zamanlarda, Adroit Ekibi Twitter'da kaptan Marvin "Boomy" Rushton'un ABD vizesi reddedildiğini açıkladı. BDT kadrosu Virtus.pro'nun Zaur "Cooman" Shakhmurzaev'i taşımakla aynı şeydi.

ESL One Los Angeles beklemedeyken, takımların 29 Mart – 3 Nisan tarihleri ​​arasında bir sonraki Major / Minor elemelerine bakması gerekiyor.