World of Warcraft'ı tekrar oynamaya başlamamın nedeni

Kredi bilgileri: Blizzard

Aslında kendime bunun Kader yüzünden olduğunu söyledim.

Bungie’nin bilim kurgu yağmacı-atıcı bir oynanış döngüsüne sahiptir, ancak içerik eksikliği vardır. Yüz saat kadar sonra, oyun baskınlarının dışındaki her şeyi doldurdum – bu, ev NBN bağlantımın sunabileceğinden daha tutarlı bir bağlantı seviyesi gerektiriyordu. Shadowkeep lansmanı etrafında Destiny 2'ye geri döndükten sonra, günlük olarak her gün bitirdim ve zamanımı potada yaptım.

Destiny 2'nin silah oyunu ve çabuk görev tasarımını yeterince övemem. Ancak, aynı seviyeleri, diyalogu ve düşmanları o kadar çok gördüğünüz, kaçınılmaz olarak ondan ayrılmaya başladığınız bir nokta var.

MMORPG mahallesinin diğer ucuna bakıldığında, World of Warcraft hoş bir tempo değişikliği gibi görünmeye başladı. Tabii, andan oyun daha az kinetik olabilir, ancak Blizzard’ın hayalindeki MMORPG'nin görmem gereken yerleri, zindanları taraması ve deneyimleme görevleri var.

Kısa bir tarih: İlkokulda bir arkadaşıyla World of Warcraft oynamaya başladım ve oyunun üçüncü büyük genişletme paketini yayınlayana kadar hemen hemen oynadım. Cataclysm, Pandaria Sisleri, Draenor Savaş Ağaları, Lejyon ve Azeroth için Savaş o zamandan beri geldi ve gitti ama hiçbiri beni cezbetmek için çok şey yapmadı.

Kredi bilgileri: Blizzard

Uzun bir süre, yetişmek için gereken zamana indi. Gnome büyücüyü düzleştirmek için yüz saat daha batırmayı mı tercih edersem, yoksa aynı sürede 10 10 saatlik indie oyunu oynamayı mı tercih ederim? Bazen işinizin bir parçası olarak oyun oynamak ve gözden geçirmek, bu denklem çok daha katı ve sapması zor hale gelir.

Nihayetinde, benim için en büyük engel, lise sırasında oynadığım insanların çoğunun başka oyunlara geçmesi oldu. League of Legends, Overwatch, Call of Duty veya Apex Legends gibi şeyler.

Onları suçlayamam. O günlerde World of Warcraft'a girdiğim zamanı ve şimdi oyunlar için ne kadar zamanım olduğunu düşündüğümde, kesin bir eşitsizlik var. Ben gençken, Azeroth'un yayılması ve görünüşte sonsuz görevleri, boş zamanlarımın bolluğu için mükemmel bir eşleşmeydi.

Blizzard’ın MMO'sunun modern enkarnasyonu, türün en yağlanmış makinelerinden biri olsa bile, kendimi tekrar düzgün bir şekilde öğütmek için gerekli boş zamanımın olup olmayacağı konusunda yırtılmıştım.

Kredi bilgileri: Blizzard

Gerçek şu ki, orijinal olarak MMORPG'yi lisede oynadığım aynı sebeple World of Warcraft'a geri döndüm: çünkü yapabilirim.

O zaman oynamam gereken zamanı romantikleştirmek kolaydır, ancak gerçek şu ki zamanın her türlü kısıtlamaya tabi olmasıdır. Yemekten önce sadece bir saat kadar oynayabilirdim. Sadece bu kadar geç kalabilirdim. Ebeveynlerim evden çıkıp daha sosyal olacağım umuduyla müdahale etmeden önce sadece hafta sonları arkadaşlarla oynayabilirdim.

Geri dönersek, World of Warcraft'ın her zaman sahip olduğunuz zamanı doldurmak için doğal olarak genişleyen bir oyun olduğunu ve 2020'nin en büyük sürümlerinin çoğunun gecikmesiyle, bunun için bol zamanım olduğunu fark ettim. Daha önce hiç WoW oynamamış ve benimle birlikte bu yolculuğa çıkmak isteyen bir partnere sahip olmak da acıtmaz.

Shadowlands, World of Warcraft'ın yapısını, seviye ezmesi veya seviye krizi ile oldukça büyük bir şekilde değiştirmeye hazırlanıyor.

World of Warcraft var olduğu sürece, her yeni genişleme oyunda seviye sınırını biraz daha yükseltti. Oyunun ilk oyunu, oynamaya ilk başladığımda seviye 60'da başlarken, bugünlerde iyi şeylere ulaşmak, ağır bir 120 seviyede dolaşmanızı gerektiriyor. Sanki World of Warcraft'ı oynamak bir zaman batışı için yeterli değilmiş gibi, en son genişlemeye ulaşmak için gereken zaman yatırımı zaman içinde çok arttı.

Blizzard daha önce bunu bölge ölçeklendirme yoluyla ele almak için bakmış, seviyelendirmek için gerekli olan XP'yi azaltmış ve yeni genişletme paketleriyle seviye artışları sunarak en son içeriğe doğrudan atlamanıza izin vermiştir. Şimdi, geliştirici, oyundaki seviye sınırını 60'a indirerek bu deneyimi daha da sıkılaştırmak istiyor.

Kredi bilgileri: Blizzard

Buradaki fikir, yeni oyuncuların ilk 50 seviye için en son Azeroth Savaşı genişlemesinin savaş kampanyasını deneyimleyecek ve daha sonra 10 seviye için Shadowlands'e geçecekleri. Blizzard’ın görev, bölge ve mekanik tasarlama yaklaşımının zaman içinde nasıl değiştiğini görmek yerine, şu anda oyunda aldıkları en iyi içeriğe sahip olacaksınız.

Alternatif olarak, deneyimli oyuncular WoW’un yeni bir karakter oluşturduklarında oynamak istedikleri birçok genişletme kampanyasından hangisini seçebileceklerini seçebileceklerdir. Bu da yeni bir karakteri seviyelendirme deneyimini biraz daha az tekrarlayan hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Genel olarak, bu, WoW'u 2020'de girmeyi tavsiye etmeyi çok daha kolay hale getiren gerçekten harika bir hareket olduğunu düşünüyorum. Elbette, aynı zamanda her zaman bildiğim World of Warcraft deneyiminin radikal bir şekilde yeniden düzenlenmesi.

120. seviyeye kadar uzun bir tırmanış mı? Artık mevcut olmayacak. Kağıt üzerinde, bu WoW'u muhtemelen yeni oyuncular için daha kolay hale getirecek heyecan verici bir evrim. Ancak, gerçekte, beni üzüyor.

Bu franchise ve bu oyuna çok fazla geçmişi olan biri olarak, Azeroth'un yol kenarına düşen tekil ve sürekli yolculuğunun romantizmi bir çeşit melankoliye ilham veriyor. Oyunun kendisi biraz sığ ve tekrarlayıcı olabilir, ancak WoW'un her zaman yaptığı en büyük şey yarattığı yer ve ölçek hissiydi.

Oyundaki düzinelerce farklı bölge, farklı estetik ve ilhamlardan çekilebilir, ancak birleştirici nitelikleri farklı ortamlar gibi hissetmeleridir. Azeroth'un dijital ulusları arasındaki mesafe çok gerçektir ve birlikte ele alındıklarında dünyevi bir duyguya benzeyen bir şey bırakılır.

Her zaman tanıdığım World of Warcraft sona eriyor ve kıyametten bir kez daha dağın tepesine tırmanmak istiyorum.

Bültene katılın!

<! – ->

Hata: Lütfen e-posta adresinizi kontrol edin.

Etiketler world of warcraftblizzardwowBattle for Azeroth