Microsoft Build konferansı, DOTA ve League of Legends iptal edilecek son etkinlikler arasında yer alıyor

GÜNCELLEME: NBA 2K League 2020 sezonunun başlaması da ertelendi

Bu makaleyi paylaş

Microsoft, Riot Games ve ESL, yeni koronavirüsün (COVID-19) yayılmasını önlemek için canlı etkinlik planlarını iptal eden veya değiştiren en son şirketlerdir.

Microsoft'un yıllık Build geliştirici konferansını 19-21 Mayıs tarihleri ​​arasında Seattle'da yapması gerekiyordu, ancak Verge şimdi bunun yalnızca çevrimiçi bir ilişki olacağını bildiriyor.

Siteye yaptığı açıklamada, bir sözcü şöyle dedi: "Topluluğumuzun güvenliği en büyük önceliktir. Washington Eyaleti için sağlık güvenliği önerileri ışığında, geliştiriciler için yıllık Microsoft Build etkinliğimizi yerine, yüz yüze bir etkinlik.

"Geliştiriciler ekosistemimizi bu yeni sanal formatta bir araya getirmeyi öğrenmek, bir araya getirmek ve birlikte kodlamak için sabırsızlanıyoruz.

Microsoft, konferanslarını Nvidia, Facebook ve GDC 2020 için planlanan bazı görüşmeler dahil olmak üzere çevrimiçi etkinlikler haline getiren bir dizi şirketteki en son şirkettir.

Şirket, şovun iptalini takiben Xbox E3 konferansını dijital bir etkinlikle değiştireceğini zaten söyledi. Nintendo, Ubisoft, Devolver Digital ve Square Enix de benzer duyurular yaptı.

Bu arada, pandemi ışığında birkaç büyük espor yarışması da değişti.

Riot Games, Lig Şampiyonası Serisi çevresindeki tüm canlı etkinlikleri ve ayrıca Lig Avrupa Şampiyonası için devam etmekte olan Spring Split'i iptal etti.

LCS komiseri Chris Greeley Twitter bildirimi tüm LCS ve Akademi oyunlarının planlandığı gibi devam edeceğini, ancak canlı bir izleyici veya basın olmadan şirketin stüdyolarından yayınlanacağını söyledi.

“Bunun hayranlarımız için hayal kırıklığı yaratabileceğini biliyoruz, ancak bu çok zor kararla anlayışınızı istiyoruz” diye yazdı.

Şirket şu anda geri ödeme ayarlamak için bilet satıcısıyla birlikte çalışıyor.

Riot bu bölgedeki durumu değerlendirirken Frisco, Teksas'ta gerçekleşecek olan Bahar 2020 finalleri yeniden değerlendiriliyor. 20 Mart Cuma gününe kadar bunların devam edip etmeyeceğine dair bir karar bekleniyor.

LEC'in Spring Split'in geri kalanı, finaller de dahil olmak üzere, basın veya izleyici olmayan bir şirket stüdyosunda da yer alacak. En az bir takım Origen, etkinlik için Berlin'e seyahat etmemeyi tercih ettikleri için çevrimiçi oynayacak.

Yine geri ödemeler düzenleniyor.

Riot Games Europe için esport başkanı Alberto Guerrero, "Bu, hafifçe verdiğimiz bir karar değil, ancak profesyonel oyuncularımızın, taraftarlarımızın, basınımızın ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği her zaman en önemli önceliğimizdir." "Durumu izlemeye ve sağlık ve hükümet yetkililerinin tavsiyelerini yakından dinlemeye devam edeceğiz."

Son olarak, ESL, Los Angeles'ta gerçekleşmesi nedeniyle Dota 2 Major'u ertelediğini açıkladı. Etkinlik için yeni bir zaman ve yer seçmek için Valve ile birlikte çalışıyor ve geri ödeme ayarlamak için mekan ve bilet sağlayıcısı ile birlikte çalışıyor.

Şirket, "Size hak ettiğiniz etkinliği getiremeyeceğimiz için çok üzüldük."

Güncelleme: 2K Games, 24 Mart Salı günü başlayacak olan 2020 NBA 2K Ligi'nin başlangıcını ertelediğini açıkladı.

Ertelenen etkinliklerle ilgili ayrıntılar, kesinleştiklerinde yayınlanır. Bu arada takımlar sezon öncesi müsabakalarda uzaktan yarışacaklar.