Celtic, TS Sporting'i penaltılarla yendikten sonra Nedbank Cup semisine ulaştı

Herman Gibbs adlı geliştiriciden Makalenin yayınlanma zamanı3 sa. Önce

Bu makaleyi paylaş:

CAPE TOWN – Bloemfontein Celtic Pazar öğleden sonra Mpumalanga'daki KaNyamazane Stadyumu'nda TS Sporting'e karşı 3-2'lik penaltı atışını kazandıktan sonra Nedbank Cup yarı finallerine yükseldi.

Düzenleme süresinin sonunda skorlar 1'de kilitlendi ve uzatma süresi bu çeyrek final turunda iki takımı ayırmada başarısız oldu.

Celtic şimdi Nisan ayında 2020 Nedbank Cup yarı finallerinde Premiership takımları Mamelodi Sundowns, Bidvest Wits ve Baroka'ya katılacak.

Puanlamaların alt yarısında düzelen bir Ulusal Birinci Lig tarafı olan Sporting, Celtic'in ilk yarısını yarılarına kadar içerdikleri için neredeyse daha düşük bir tarafa benziyordu. Kesin olmak gerekirse, Sporting küme düşme bölgesinin üzerinde bir konumdur.

Açılışta 15. dakika, Celtic üstünlüğü elinde tuttu, ancak bir şekilde gol atma fırsatı bulamadı. Sporting'in dört kişilik orta sahası, çalıştığı zaman tehditleri bastırmak için çalışkan ve insan işaretliydi.

Sporting, saldırıya olan uyumu arttırmak için biraz zaman aldı ve yanlara nüfuz ettiğini kanıtladı. Bununla birlikte, goalmouth'a geçtikten sonra birkaç yarı şans ortaya çıktığında Sporting'in ön koşucuları büyük harfle yazacak şekilde konumlandırılmadı.

İlk yarıda Sporting şutu 4-1 sayılarına yönlendirdi.

İlk yarının ek yaralanma süresinde, Celtic, serbest vuruş verildiğinde, penaltı alanının hemen dışında ve Sera Motebang düştükten sonra öne düştükten sonra skoru açmak için yaldızlı bir şansa sahipti.

Celtic takımından Sepana Letsoalo sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullandı, ancak sportif kaleci Mlungisi Maranti, çok uzun bir dalışla topu kornere gönderdi.

Sporting takımından Teboho Khasipe, 11. dakikanın ihlali sonrasında yalnız sarı kartın ilk yarı oyuncusu oldu.

Sporting, ikinci yarıda ilk sayıyı atmaya benzemesine rağmen, ortaya çıkan yarı yarı şansı göz önüne alındığında, 54. dakikada oyunun açılış golünü atan Celtic'ti. Sporting sol kanattan gelen kontra atakta topu ağlara gönderemedi ve Motebang takımının düşük ortası topu eve gönderen Letsoalo tarafından karşılandı (1-0).

Bu çıkma, Sporting'in Decide Chauke adlı oyuncunun Celtic'in ceza sahasında bir top sürmeye başlamasından birkaç dakika sonra restore edilmiş olabilir. Beş savunucuyu geçerek kurtuldu ve ayrılık atışını geniş hedeflere fırlattı.

Sporting, bu gerilemeyi, Celtic'in savunmasının şimdilik hayatta kalmayı başardığı baskı büyüsü ile izledi. Bu telaşlı büyü sırasında, hakem Cedric Muvhali topun merkezi bir savunmada bir Kelt koluna vurduğu göründükten sonra oyunun el sallanmasının ardından bir ceza verilmemesine şanssızdı.

Sporting, Kelt ceza alanının hemen dışında serbest vuruş yaptı, ancak 77. dakikada bir başka serbest vuruş kazandıkları anlarda değişiklik yaptılar, bu sefer daha da uzağa. Celtic topa vurunca, Francisco 'Chico' Muchanga dengeleyiciyi ağa almak için iki defans oyuncusu arasında yerini aldı.

Celtic'in titrek savunması, Sporting'in kazanan arayışında geç gelişti ve maç uzatmalara geçti. Bu zamana kadar, Sporting son derece üstün 11-4 şutta gol attı.

Sportif kaleci Maranti 54. dakikada ikinci yarıda bir rezervasyon aldı.

Maçın 13. dakikasında Sporting yerine Katlego Mojela faulü Celtic kaleci Sipho Chaine tarafından faulle durduruldu. Ancak, Chauke'nin 'noktadan' özensiz çabası Chaine tarafından kurtarıldı.

Nihai penaltı atışlarında Celtic, 3-2'lik bir maç marjı ile en iyi performansı gösterdi.

Afrika Haber Ajansı (ANA)