UNC erkek lacrosse, normal sezon finalinde 12-10 olan Notre Dame'e düştü

Breschi, “Sahaya her çıktığında elinden gelenin en iyisini yapıyor” dedi. “Bugün fırsatlarından faydalanabildi ve müthiş bir performanstı.”

Kelly, Notre Dame’in kırışıklığın sol tarafındaki zayıf yönünden faydalanmaya devam etti ve iki dakika sonra 3-2 öne geçti.

UNC’nin ilk yarısındaki ivmesi, Johnson’ın hedefindeki yüksek performansıyla belirlendi. Junior Tanner Cook, topun sağını sokmak için yer bırakan ve avantajı 4 – 10'a çıkararak yarıyı 10: 17'ye çıkaracak şekilde, bir tablonun üstünden dodge izole edilmiş bir ders kitabı yürütürken, topal savunma, gözaldı.

Notre Dame, küçük yaşta olan Bryan Costabile, UNC’nin ilk yıl kalecisini yarı yarıya 59 saniye geride bırakarak bir şans yakaladıktan sonra yeni bir hayat buldu. Sophomore Connor Morin, takımının yenilenmiş momentumundan yararlanmak için çok az zamana ihtiyaç duydu ve skoru eşitlemek için beş saniye kaldı.

Cevaplanmamış hedeflerin çizgisi ikinci yarının başında Notre Dame için devam etti. Bir suç barajı, Tar Heels makarasını terk etti ve üçüncü çeyrekte 9:54 ile kendilerini 7-4 mağlup etti.

Küçük yardımcı kaptan Justin Anderson, Tar Heels'a yardımcı olmak için elinden geleni yaptı ve skoru 7-5'e çıkardı. Bununla birlikte, pahalı cirolar ve X'in karşısındaki etkisizlik, UNC’nin üçüncü çeyrekte geri dönüş çabalarını sarstı. Notre Dame, lideri Brian Willetts'in öne sürdüğü golle cevap vererek üçe geri döndü.

Oyunun dengede kalmasıyla, UNC’nin ilk yıl kalecisi bir kez daha tekrarladı. Üçüncü çeyrek stantı Tar Heels'ı canlı tuttu ve 8-6'ya düşen titrek üçüncü çeyrekten kaçtılar.

Dördüncü çeyrek, her iki taraftan da hücumda bir yükselişe tanık oldu ve UNC birçok kez bir hedefle geri döndü. Bununla birlikte, takım savunma savunmasını asla geçemedi.

2:26 ile ikinci golü atılan Timmy Kelly, Tar Heels'e son atışını yaptı – kendisine bir şapka numarası vermek ve oyunu 11-10'da sıkılaştırmak için bir başka dalış hedefi daha attı. UNC’nin savunmasını durdurması gerekiyordu ve bu anlarda antrenör Breschi takımının infazını en çok hayal kırıklığına uğrattı.

Breshci, “Bunu birkaç kez kestik: 8-7, 10-9, 11-10,” dedi. “İkinci yarıda bunu (savunma) durdurmayı başaramıyor gibiydik.”

Notre Dame, son bir golle 1:09 geride kaldı ve UNC karşısında dramatik bir şekilde 12-10 galibiyet aldı.

Kim göze çarpıyordu?

Hayal kırıklığı yaratan iki gol kaybına rağmen, bir kişi bu oyunun moral bozucu bir darbe almasına engel oldu. Sadece dördüncü üniversite başlangıcında, birinci sınıf kalecisi Caton Johnson, Tar Heels'i sonuna kadar yakın tutmak için 13 tasarruf sağladı. Johnson’ın golü göstermesi, takımının üç maç kaybetme çizgisi sırasında Breschi için parlak bir nokta oldu.

Breschi, “Yaptıklarından daha fazla bir şey sorabileceğimizi sanmıyorum” dedi. “İkinci yarıda ona çok fazla baskı uyguladı ve kesinlikle büyüdü.”

Johnson'tan en iyisini alan adam mı? Notre Dame’ın Brendan Gleason’ı. South Bend'deki son evinde, üst düzey saldırgan özel bir forma giyerken özel bir oyun oynadı. Dövüş İrlandalıları için 40 numara üniforma giyerek beş gol atarak kariyerine yüksek bir bağ yaptı. Her yıl, ekip 2007 yılında beklenmedik bir şekilde ölen eski bir takım kaptanının hayatını onurlandıran numarayı vermek için bir oyuncu seçiyor.

Ne zaman karar verildi?

Oyunda iki dakikadan daha az bir süre kaldıktan ve 11-10 mağlup kalırken, Tar Heels oyununa fazla mesai göndermesi için son bir şans vermesi için bir savunma durdurması gerekti. Caton Johnson'ın sağlam performansına rağmen, Gleason'dan gelen sopa atışında kaçırdığı tasarruf, Cumartesi günü Tar Heels'in tabutundaki çiviydi.

Neden fark eder?

Cumartesi günkü oyun önümüzdeki hafta yapılacak ACC Turnuvasının düzenine karar vermede kritikti. Tar Heels kazanmanın bir yolunu bulmuş olsaydı, kendilerini ilk tur baytla 3 Nolu tohum olarak konumlandırırlardı. Ancak, kayıp onları turnuvadaki dip tohumuna düşürür ve onları NCAA turnuvasına sadece bir yol bırakır. Ekip, sezon sonrası umutlarını canlı tutabilmek için üç düz maç kazanmalı ve ACC turnuvasını taçlandırmalıdır.

Sırada ne zaman oynarlar?

Tar Heels, ACC Tournament turnuvasında 5 numaralı tohum olarak geri dönecek ve 4 haftanın sonunda Syracuse ile mücadele edecek. Breschi, önümüzdeki haftaki saat 6: 00'da başlayacak olan eşleşmenin önemini vurgulamadı. 25 nisan perşembe günü

“Bu büyük bir şey,” dedi Breshchi açıkça. “Bu bizim için playoff gibi.”

@fleetwilson

@DTHSports | [email protected]