Yenilikçi Esports: Nicholas Primas-Hailey ile Özel Röportaj

“Mindofkarma” olarak da bilinen Nicholas Primas-Hailey, Esports endüstrisinde popüler bir ev ismi haline geldi. Halen Kuzey Virginia'da ikamet ediyor, bilgi ve uzmanlığı ile e-spor dünyasını etkiliyor. Nicholas daha önce 30 adayın altında bir Forbes 30 olarak en üst sıralara yerleşmiş ve yakın zamanda bir Esport Endüstrisi Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Halen Seattle, Washington'da bulunan “Hype Unit” de pazarlama direktörü olarak görev yapmaktadır. “Hype Unit” deki ekibinin yardımıyla, Nicholas Primas-Hailey e-spor eğlence dünyasını yenilikçilik konusunda lider kılıyor. “Hype Unit” in pazarlama direktörü olarak çalışmadan önce, diğer yüksek profilli müşterilere de danışılır. Bunlardan bazıları Beşiktaş FC, Paris Saint-Germain FC, Manchester City FC, İnkar Esports, Noble Gaming, Faze Clan ve Flipside Taktikleridir.

Son zamanlarda onunla bir röportaj yapma ve bazı görüşlerini kendi endüstrisi içinde paylaşma şansımız oldu.

AmerikanRaporcu Ekibi (TT) – Merhaba Nicholas. Bu röportajı bizimle yapmak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. İlk olarak, e-spor endüstrisine nasıl ilgi duyduğunuzu bilmek isteriz?
Nicholas – Teşekkürler. Bu konuşmanın bir parçası olmak bir zevkti. Daha önceki yıllarda yarıştığımdan beri e-spor endüstrisine derin bir ilgi duydum. Profesyonel sporlardaki esportların yükselişi bana hitap etti ve zamanımı dalış yapmaya ve uzaya zaman ayırmaya karar verdim. Bu uzun bir süreç, ama müşterilerim ve ben gelişimimiz boyunca sabırla büyümeye çalışıyoruz.

TT – Okuyucularımız bilmek istiyor, esporları nasıl tanımlıyorsunuz?
Nicholas – Şey, benim düşünceme göre, esports, insanların bugün oynadıkları video oyunlarında rekabet etmelerinin bir yoludur. İnsanlar, potansiyel ödül kazanmaları için sponsorlu ekiplerle açık çevrimiçi veya LAN ortamında farklı video oyunları (ve hatta spor simüle edilmiş oyunlar) oynarlar.

TT – “Yutturmaca Birimi” ndeki ekibiniz, e-spor eğlence dünyasını yenileştirme sorumluluğunu nasıl yönetiyor?
Nicholas – “Yutturma Birimi” ndeki ekibim, pazarlamadan tipik spor organizasyonunuzda gördüğünüz genel teknik uzmanlara kadar son derece yetenekli bireylerden oluşur. Her zaman, özellikle oyun içinde, kitleniz için son derece etkileşimli içerik sunmak için trend olan eğlence platformlarını keşfetmekle meşguller.

TT – Buraya kadar olan yolculuğunuzda, özellikle ekibinizle ne deneyimlediniz?
Nicholas – Dürüst olmak gerekirse, onlarla yaptığım işlerin her dakikasından zevk aldığım için tüm müşterilerim ve ortaklarımla çalışmak için gerçekten harika zaman geçirdim. Bence bu yolculuk benim için büyüleyici ve motive edici oldu.

TT – Bu spor eğlencesi yolculuğundaki şimdiye kadarki büyük başarılarınız hakkında neler açıklayabilirsiniz?
Nicholas – Bütün bunlar, endüstri liderlerimizle aktif olarak işbirliği yaparak hedeflerimize daha fazla çalışmam için beni motive etti. Ana akımdan daha fazla olmak için bu işbirliğine dayalı çabayı teşvik etme potansiyeline sahip çok fazla yetenek var.

TT – Şimdi genel bir anlayışa doğru ilerlerken, dünyanın farklı bölgelerinde e-spor endüstrisinin geleceği nedir?
Nicholas – Bana göre, e-spor endüstrisi daha önce hiç olmadığı gibi patlıyor ve bu sektördeki oyuncu olmayan kitlenin ilgisi onu yeni zirvelere taşıyor. Bu, bugün sporların profesyonel sporlara yükselmesine katkıda bulunuyor.

TT – Size göre, esport dünyasında daha fazla hayran çekmek için çalışan en önemli unsur nedir?
Nicholas – Yeni bir kitleyi çekmek için en önemli şey ilgi çekici içeriktir. Etkileşimli içerik, görüntüleyenlerin katılımını sağlamak için gereklidir ve örneğin akış, oyuncular ve hayranlar arasında daha kişisel bir bağlantı oluşturacak şekilde konumlandırılır.

TT – Seninle konuşmak çok güzeldi. Okuyucularımızın bilmesini istediğiniz başka bir şey var mı?
Nicholas – Elbette Richard, esport eğlencesinde heyecan verici bir büyüme noktasına katılıyoruz. Bizimki gibi markalar ve sponsorlar, esporlardaki her sektör için açık arayla en büyük gelir kaynaklarıdır, ancak bir holding olarak milyonlarca spor hayranına kolayca erişilebilir, çevrimiçi eğlence sunmak için gelişen ekosistemimizi oluştururken birlikte nasıl çalışabileceğimize bağlıdır. Sizinle ve tüm okuyucularınızla konuşmak büyük bir zevkti. Bizi Hype Ünitesinde desteklemeye devam edin ve TheAmericanReporter.com'daki ekibe teşekkür ederim.