Midland sakini Barrie bölgesinde e-spor konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor

Spor, ilk Olimpiyattan bu yana binlerce yıl önce uzun bir yol kat etti ve tanımımız sporun ne olduğu hakkında da gelişti.

Midland'da ikamet eden Drew Beausoleil, Inside'ın CEO'su ve ev sahibi Oyun video oyunları haberleri ve incelemelerine odaklanan haftalık bir eğlence şovu Rogers TV'de.

Beausoleil, “E-sporları e-sporla büyümemiş bir nesile açıkladığınızda, e-sporun kapsamını tam olarak anlamıyorlar” diyor Beausoleil.

Karşılaştırmak gerekirse, e-spor fiziksel e-posta haline geldiği için geleneksel spor tanımıdır. Bilgisayarlar aracılığıyla oynanan sanal bir yarışmadır.

Bununla birlikte, her açıdan, Beausoleil'e göre e-spor, diğer modern sporlar kadar geçerlidir.

“Bir anlamda, bu oyuncular sporcu” diyor. "Hepimizin beyzbol ve basketbol olarak bilerek büyüdüğü anlamında değil."

Keskin nişancıların seğirme refleksleri, bölünmüş saniye zamanlaması ve kesin doğruluk gerektirdiği ve yarış arabası sürücülerinin zihinsel ve fiziksel baskı altında düzinelerce artımlı ayarlamayı manipüle etmeleri gerekirken, e-spor oyuncusu bu pozisyonu mola vermeden sürmelidir. hassas mükemmellik.

“Oturuyorlar, diğer takıma bakıyorlar ve videolarını izliyorlar,” diye açıklıyor Beausoleil. “Günde sekiz ila 15 saat antrenman yapıyorlar. Aynı oyunu tekrar tekrar oynayacaklar.

“Özellikle söz konusu olduğunda (birinci şahıs nişancı oyunu Tom Clancy’nin) Gökkuşağı Altı. Hangi duvarları barikat ediyorsun? Ne yıkıyorsun? Oyuncuları kuşatmanın en iyi yolu hangi yol? Her şey bir takım ilişkisi kurmak ve haritayı, oyunu, işlevlerin ve her şeyin stratejik olarak nasıl çalıştığını anlamakla ilgilidir. ”

Aynı şekilde, bazı sporların bir kum havuzunda veya dünya standartlarında bir stadyumda oynanabilmesi gibi, e-sporcu da sponsorluk yüklü büyük ligler yapabilir.

Esportsearning.com web sitesine göre, 1 numaralı Kanadalı e-sporcu oyuncusu, savaş arenası oyununda 2.24 milyon dolar kazanan Artour Babaev'dir (“Arteezy”). Dota 2ve dünyada 22. sıradadır.

En iyi dünya oyuncusu, İsveçli oyuncu Johan Sundstein (“N0tail” olarak da bilinir) oynayarak 6.9 milyon dolar kazandı. Dota 2. En üst sıralarda yer alan Kanadalı kadın, gerçek zamanlı strateji oyununda 350.000 doların üzerinde ömür boyu kazanç sağlayan Sasha Hostyn (“Scarlett”). StarCraft II şu anda küresel olarak 336. oyuncu olarak oturuyor.

Beausoleil, son zamanlarda “e-spor dünyasını izleyen 400 milyon izleyici olduğunu belirtti. Video oyunları dünyanın en büyük endüstrisidir ”diyerek sözlerine ekledi 2018'de e-spor“ milyar dolarlık utangaçlık getirdi ”. (Bu rakamlar, 2019 Goldman Sachs'ın endüstri hakkındaki raporunu yansıtmaktadır.)

“Bu farkındalığı Barrie bölgesinde geliştirmeye çalışıyoruz. (Oyun yayıncısı) Ubisoft ile mükemmel bir ortaklığımız var. Gökkuşağı Altı Kuşatması burada kuzeyde, eğer oynamak istiyorsanız Gökkuşağı Rekabetçi seviyede, bu ligi burada inşa edeceğiz. ”

COVID-19 pandemisine ilişkin endişeler dünya çapında spor etkinliklerini değiştirmiştir ve e-spor alınan önlemlerin bir istisnası değildir.

“Şu anda, koronavirüs ve orada yaşadığımız komplikasyonlarla, olayları gerçekten kapatıyor. ESL, genellikle canlı bir kitleye sahip olan etkinliklerini gerçekleştirdi. Başkalarının güvenliği için canlı izleyicileri çıkardılar. Kesinlikle anlaşılabilir. ”

ESL Pro League'in bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, Sezon 11 Counter-Strike: Global Offensive finallerini Denver, Col.'daki 6.500 koltuk kapasiteli 1stBank Center'dan canlı olarak Avrupa'daki bir stüdyo konumuna taşıma kararı alındı. seyirci.

Beausoleil, “Ama sonra (oyun görüntüleme web sitesi) Twitch'e gittiğinizde, aynı zamanda bir milyon izleyiciyi zirveye çıkaran şimdiye kadarki en büyük izleyicisiydi” diyor.

Beausoleil’in kendi oyun kökleri 1982’lerle başladı Beyzbol ailesiyle birlikte evdeki Colecovision konsolunda, şimdiki favori oyunu 2004'lerde Metal Gear Solid 3.

İster küçük bir arkadaş grubuyla ister genel olarak toplum için bir e-spor ligine başlamak isteyen yerel halk için Beausoleil’in tavsiyesi sağlamdır.

“Tutkuya ve sürüşe sahip olmalısınız. Eğer daha çok bir oyuncuysanız, o zaman oyun tarafında kalın, ancak bir etkinlik oluşturmak istiyorsanız, o zaman vizyonunuzu gören benzer fikirli insanları bir araya getirin ve bir şey inşa etmek için bu insanlarla birlikte çalışın bu kesinlikle inanılmaz olabilir. ”