MotoGP'nin sanal dünyasında bile, bir Marquez hala [Video]

SHOWS: İNTERNET (29 MART 2020) (DORNA – TÜMÜNE ERİŞİM)

1. (SOUNDBITE) (İngilizce) MOTOGP ESPORT YORUMU, JACK APPLEYARD,

"Avery iyi günler ve bu tarihi grand prix'ye hoş geldiniz. İlk sanal MotoGP yarışı, dünyanın her yerinde, herkesin oturma odasında yapıldı. İspanya, İtalya, Andorra'dan gelen insanlar var. ilk #Stay At Home GP'de

2. YETERLİLİK OTURUMU SIRASINDA FABIO QUARTARARO

3. GRAFİK GÖSTERİLEN YETERLİLİK SÜRELERİ, QUARTARARO TOPPED

4. YARIŞ BAŞLANGIÇ

5. QUARTARARO VE MAVERICK VİNALLERİ KIRMA

6. KUVARARARO AŞIRI IKER LECUONA

7. JOAN MIR

8. ALEX MARQUEZ İLE FRANCESCO BAGNAIA SAVAŞI

9. ALEIX ESPARGARO KIRMA

10. BAGNAIA KIRMA

11. ALEX MARQUEZ İLK BİTİRME HATTI

12. GRAFİK GÖSTERİLEN YARIŞ SONUÇLARI

13. (SOUNDBITE) (İngilizce) # STAYATHOMEGP KAZANI, ALEX MARQUEZ, Söyleyen:

"Eh, çok, çok mutlu. Yarıştan önce, özellikle bir turda (eleme sırasında) en hızlı olamadığımı biliyordum. Ama sürekli hedefime (ya da tek kazanma hedefime) bağlı kalmayı biliyordum. "

HİKAYE: Alex Marquez, ağabeyi ve altı kez dünya şampiyonu Marc da dahil olmak üzere en iyi 10 sürücüyü içeren '#StayAtHomeGP' esport yarışında – sadece sanal olarak olsa bile – ilk MotoGP galibiyetini kutladı.

Canlı sporu durma noktasına getiren koronavirüs pandemisi nedeniyle, 23 yaşındaki Moto2 şampiyonu Repsol Honda'daki ortağı Marc'a geçtikten sonra en üst kategoriye çıkmayı bekliyor.

Katar'da 8 Mart'taki açılış yarışı iptal edildi ve 17 Mayıs'a kadar olan diğer tüm yarışlar ertelendi ve muhtemelen durduruldu.

Pazar günü (29 Mart) binicilerin uzaktan katıldığı hafif yürekli çevrimiçi yarış, MotoGP organizatörleri tarafından, evlerinde güvende olma mesajını güçlendirirken hayranlara izleyecekleri bir şey vermek için takıldı.

"İlk yarışımı kazandığım için çok mutluyum!" kardeşi son dört MotoGP şampiyonluğunu kazanan ve geçen yılki 19 yarıştan 12'sinde tek sezon puanı ve podyum kayıtları ile zafer kazanan Alex'i şakaladı.

İspanyol, Endonezyalı esport yarışmacısı Putut Maulana'un kendisine kardeş rekabetinden uzak tuttuğu bazı faydalı ipuçları verdiğini söyledi.

İtalyan Francesco Bagnaia, Mugha'daki sanal İtalyan Grand Prix pisti çevresinde altı turun üstünde altı turda çarpışmalara maruz kalmış bir yarışta Yamaha'nın İspanyol Maverick Vinales'iyle Pramac Ducati için ikinci oldu. Marc Marquez beşinci oldu.

Sadece ölümle sonuçlanan İtalya'dan ikincisi olan İspanya, üçüncü haftaya, ülke virüsü azaltmaya çalışırken nüfusun çoğunluğu ile birlikte neredeyse tam kilit altında girmeye hazırlanıyor.

Pazar günkü 10 bisikletçiden yedisi İspanyol'du.

Petronas Yamaha'nın Fransız binicisi Fabio Quartararo dördüncü oldu ve kutup pozisyonundan başladıktan sonra kaotik bir açılış turunun ilk köşesinde gelecekteki takım arkadaşı Vinales'i çıkardıktan sonra en hızlı turu yaptı.

(Yapım: Stefan Haskins)