Counter Strike Global Offensive: Turnuvalar Devasa Barikatla Karşı Karşıya – Bu Oyunun Düşüşü mü?

Hepimiz gezegeni sarsan koronavirüs pandemisiyle yeteneklerimizin en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimizde hayatın sonsuza dek çok iyi değişebileceği yavaş yavaş anlaşılıyor. Counter Strike Global Offensive'yi çevreleyen kültür de değişebilir. Maalesef oyun için son yıllarda kaydettiği tüm ilerlemeler parçalara düşme tehlikesi altında olabilir.

Counter Strike ilk kez 1999 yılında popüler Valve oyunu Half-Life'ın bir modu olarak ortaya çıktı. Valve, fan modifikasyonunu aldı ve 2000 yılında ilk oyun unvanı Counter Strike'ı yayınladı. O zamandan beri sadece popülerlik kazandı.

Serideki son taksit olan Counter Strike Global Offensive 2012'de piyasaya sürüldü ve hayranlar hemen aldı. Ünvanı çevreleyen tutku da katlanarak büyüdü ve büyük iş fırsatlarına yol açtı. Birçok büyük eSpor ligleri kadrolarında Counter Strike Global Offensive aldı.

Daha önce, CSGO turnuvaları için ödül parası 250.000 dolarlık bir ödül havuzu sınırı ile nispeten mütevazı idi. Bununla birlikte, Valve kısa süre içinde büyük topluluğun ünvanı gerektirdiğini fark etti ve ödül havuzunu artırarak anteyi yükseltmeye karar verdi.

Böylece 2016 yılında Valve tüm büyük etkinlikler için ödül havuzunu 1 milyon dolara çıkardı. Tıpkı Valve'in Counter Strike Global Offensive'yi tahmin ettiği gibi ve turnuvaları o zamandan beri boy ve rekabette katlanarak büyüdü.

Counter Strike Global Offensive kargaşa olayları

Büyük turnuvalar sadece oyun müsabakalarından daha fazlası haline gelir, oyunu ve profesyonel oyuncularını rock yıldızları olarak kutlayarak büyük etkinliklere dönüştüler.

Ne yazık ki, oyun şimdi en büyük engeliyle COVID-19 salgını şeklinde karşı karşıya.

Counter Strike Global Offensive sahnesinde muhtemelen en büyük olay olan Polonya'daki IEM Şampiyonaları, hastalığın artan endişeleri nedeniyle son dakika iptal edildi, ancak ilgili kişilerin sağlığını korumak için gerekli olan bir karardı.

Ne yazık ki, COIVD-19'un patlak vermesi o zamandan bu yana geniş çapta yayıldı, diğer önemli olayları şimdilik iptal etmeye veya ertelemeye zorladı.

Gelir kaybı, askıya alma ve iptal işlemlerinin en açık sonucudur.

Örneğin, ESL One Rio Kasım ayına ertelendi, ancak bu bile gizemde kalıyor. Her şey, koronavirüs durumunun önümüzdeki 3 ila 4 ay içinde nasıl oynandığına bağlı olacaktır.

Müsabaka olmaması, etkinlik olmaması, hayranlık olmaması ve bilet veya ticari gelir olmaması anlamına gelir. Kazanacak para ödülü olmadan takımlar ve tüm oyuncuları da sert bir şekilde vurulacak.

Ayrıca Oku- ChocoTaco PUBG'de çıkıyor – Oyun için Sona Yakın mı?

Uzun dönem etkileri

COVID-19 bölümü dünyadaki yaşamın tüm yönlerini bozmuştur. Hepsinde, hatta küresel ekonomide uzun süreli etkisi olacaktır. Counter Strike Global Offensive için de aynı şey geçerli olabilir.

Takımlara ve oyunculara gelince, olumsuz daha da derinleşiyor. Mesleklerinde karşılaştıkları belirsizliğin yanı sıra, alan yoğunluğu pratiğinde kesinlikle hayati olan bir şeyi de kaybederler.

Önümüzdeki aylarda oynayacağı çok daha az büyük turnuva ile, temaslarını sağlam tutmanın başka yollarını bulmaları gerekecek.

Küçük takımlar ve istekli oyuncular da onlar için çalışmalarını kesecekler. Yeteneklerini sergilemek için daha az etkinlikle uğraşmak zorunda kalacaklar. Elit sınıfa girmek her zamankinden daha zor olacak. Birçok genç oyuncunun tomurcuklanan kariyerlerini çok iyi öldürebilir.

Bununla birlikte, daha olumlu bir not olarak, daha yeni, daha çevrimiçi turnuvalar düzenleyerek eSport'u çevreleyen bu belirsizliğe karşı koymak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışanlar var.

Evet, ödül havuzu önemli ölçüde daha küçük ve Counter Strike Global Offensive, LAN oyunlarından Çevrimiçi bölgesel oyunlara geri dönmek zorunda kalacak, ancak bu karanlık zamanlarda hala bir ton umut sunuyor.

Tek sorun, çevrimiçi oyunların özellikle bu zamanlarda zor olabilmesidir. Çoğu ülke kilitlendiğinden insanlar eğlence için her zamankinden daha fazla internete güveniyor. Bu kesinlikle bant genişliğini olumsuz etkileyerek birkaç performans sorununa neden oluyor.

Ancak yine de hiç turnuva olmamasından daha iyidir.

Uzun vadede, durgun veya azaltılmış ödül havuzları gibi bazı değişiklikler görebiliyorduk.

İleride, pandeminin nasıl çaldığı ve genel olarak Counter Strike ve eSports üzerinde ne gibi kalıcı etkileri olacağı görülüyor.