Dota 2: ESL Bir Bombay Özeti

Bazı yüksek kaliteli Dota 2'nin birkaç gününden sonra, Hindistan'daki ilk ESL etkinliğine hoşçakal deme vakti geldi. Sonuçlar açısından bir çok sürpriz oldu, ancak genel favoriler beklendiği gibi hakim oldu. Grup aşamasından sonra olanlara bir göz atalım.

Play-off

Üst dirsek

Na’Vi vs Keen Gaming

Upper Bracket'taki ilk oyun Keen Gaming ve Na’Vi arasındaydı. Pek çok insan Çin'den düşmanlarından kopmalarını bekledi, ancak gerçek çok farklıydı. BDT ekibi egemen oldu.

Aralarındaki oyun Crystallize ve MK'lü tek kişilik bir şovdu. İhtiyaç duyulan motivasyona rağmen, Na’Vi ikinci oyunda taslaklarını kullanamadı ve sonuç daha da fazlaydı. Bununla birlikte, 10 ayarın üzerinde altın liderliği aştıktan sonra, BDT ekibi üçüncü oyunda tam bir geri dönüş yapabildi ve bir sonraki rakibiyle tanışmak için daha fazla ilerleme kaydetti.

Mineski'ye karşı Takım Takımı: 2-0

İkinci seride, SEA santralinin EE'nin yığınına karşı oldukça kolay bir zamanı vardı. Aslında, TT dizinin sona ermesinden sonra taslaklarının biraz kötü olduğunu itiraf etti, bu da 2-0 hızlı kaybıyla sonuçlandı ve onları Alt Brakete gönderdi.

Natus Vincere vs Mineski

Üst Braket finali ve kesinlikle etkinliğin en çok beklenen serilerinden biri. Birinci oyunda, Mineski düşmanlarını çok çalışmış gibi görünüyordu. Na’Vi’nin en güçlü kahramanlarına karşı koymak için özel bir sanatçısını hazırladılar. BDT ekibi ellerinden geleni yaptı ama 40 dakikalık çabadan sonra GG'yi aramak zorunda kaldılar.

İkinci oyun kesinlikle olaydaki en heyecan verici oyundu. İki tecavüzcünün ve beş Roshan cinayetinin yer aldığı, 70 dakika süren kesintisiz bir eylem. Uzun bir hikayeyi kısaltmak için, Na'Vi, yüksek güçlerini birkaç kez savunabildi ve sonunda güç dengesini tamamen değiştirdi.

Birincisinden farklı olarak, üçüncü oyun sadece 23 dakika sürdü. Mineski düşmanlarını geride bırakabildi ve Na’Vi oyunun tamamı için sadece iki kez öldürüldü.

Alt Braket

Turnuvadan elenen ilk takımlar Signify ve compLexity Gaming idi. Hintli takım TNC Predator ile baş edemedi, oysa compLexity kısa bir süre önce kendileri için ilk oyunu güvence altına almasına rağmen The Pango'ya kısa süre içerisinde geldi.

Takım Takım vs TNC

Mineski'ye kaybettikten sonra, EE takımı da Alt Konsoldaki TNC'ye yenildi. NA’ın son umudu, TNC düşmanlarına hiç şans tanımadığından birinci oyunda tamamen yıkıldı. İkinci oyun biraz farklıydı, çünkü çok fazla gösterişli büyü olan birçok kahraman vardı. Takım Takımı bir Enigma hazırladı, ancak ilk Kara Delik 40. dakika işaretinden sonra ortaya çıktı ve bir felaketti. TNC’nin Rubick'i en üst sıralardaydı ve NA takımının hayatını cehenneme çevirdi.

The Pango / TNC Predator / Na’Vi vs Keen Oyun

Çin takımı, beklenenden daha zor olsa da, The Pango'ya karşı seriyi alabildi. Kesinlikle, onlar için daha ilginç olan seri TNC'ye karşıydı. Birincisi, hiçbir takım diğerine üstünlük sağlayamadığı için birincisi çok tartışıldı. Bununla birlikte, birkaç başarılı takım dövüşünden sonra, KG’nın sabrı nihayet ödedi ve birinci oldu.

Neredeyse aynı ikinci oyunda oldu. Çabalarına rağmen, Çin o gün daha iyi bir takımdı. TNC, devasa liderliğe ayak uyduramadı ve arayacak başka seçeneği yoktu, Keen Gaming'i Na'Vi'ye karşı LB finaline gönderdi.

Alt Dirsek Finali

Keen Gaming, Na'Vi onları Lower Bracket'a gönderdikten sonra intikam almak için istekliydi. Neyse ki onlar için, zemin 2-0 ile süpürüldükten sonra bunu yapabildiler. Her iki oyun da pek çok ileri geri hareket olduğu için izlemesi çok ilginçti. Na’Vi, diziyi sonlandırabilecekleri çok anlar yaşadı ancak görünen o ki hala takım içinde bazı iletişimlerden yoksunlar.

En az bir şey kesin – yavaş ama düzenli bir şekilde gelişiyorlar. Ukrayna kadrosu üçüncü oldu ve kendilerini 35.000 ABD Doları aldı. Umarım, çok yakında onları büyük sahnede göreceğiz.

Büyük Final

Kuşkusuz, en iyisini yapan iki takım, hangisinin büyük ödülü alacağını belirlemek için birbirleriyle savaşmak zorunda kaldı. Mineski, bu etkinlik sırasında en sevilenler arasında olmamasına rağmen sol ve sağ ekipleri öldürüyor. Öte yandan, keskin oyun, Büyük Finallere Aşağı Dirsek ile ulaşmak zorunda kalsalar da kesinlikle en büyük favorilerden biriydi.

Oyunun ilk başından beri oyunun kontrolünü tam olarak ele geçirebildikleri için Çinliler için oldukça kolaydı. Bunun üzerine, geç oyunlarını garanti altına almak için bir Spectre vardı. Mineski'nin umut verici anları oldu ama günün sonunda yeterli değildi.

Duvara sırtlarını döndüklerinde, SEA güç merkezi ikinci oyunda çekirdek kahramanlarını değiştirmeye çalıştı. Bu sefer başlarında hafif bir avantaj elde edebildiler ancak oyun devam ederken, KG kontrolü geri aldı ve sonunda GG çağrısını zorladı.

İki oyun avantajına sahip olan Keen Gaming, turnuvayı kazanmak amacıyla üçüncü oyuna girdi. Bu kez nakavt yumruğunu atmaları ve tatlı bir 3-0 kazanmaları için 30 dakikaya ihtiyaçları vardı.

Çin takımı 135.000 dolar aldı ve şimdi de yaklaşmakta olan MDL Disneyland Paris Major'a odaklanabilirler.

Mineski tarafında heyecanlanan bir oyuncu varsa, o zaman Febby olmalı. Etkinliğin MVP'si seçildi ve yepyeni bir Mercedes Benz kazandı!