Esport Danimarka'da para ve destek tükendi

Sandıklar Esport Danimarka'da boş. Bir buçuk milyon dolarlık yardım harcanıyor ve yolda daha fazlası yok.

Bağlı Esport Danimarka'ya destek kesildi. Sandıklar o kadar sarhoş ki, bağlı durumda geçerli seviyede çalıştırmak için zor zamanlar var.

Esport Danmark başkanı Thomas Koed ve durumdan endişe duyduğunu söylüyor.

– Artık paramız yok. Üç yıllık bir süre içinde üç yıldan biraz daha uzun bir süre bir buçuk milyon dolar aldık. Mart ayının sonudur.

– Bize daha fazla para vaat edilmedi. Thomas Koed, bu yüzden evde e-sporu desteklemeyebilecek bir konfederasyonla oturuyoruz diyor.

2007'de Esport Danimarka kuruldu ve 2017 yılında Danimarka parlamentosunun Maliye komitesiyle birlikte Kültür Bakanlığı'nın verdiği bir pottan bir buçuk milyon dolar tahsis edildi.

Para 2017'de 750.000, 2018'de 500.000 ve 2019'da 250.000 dkk ile dağıtıldı. Şimdi kullanılıyorlar.

Bağlı olan parayı sağlar, operasyonun devam ettiğini görmekte zorlanır.

– E-spor yapmak isteyen ancak e-sporu destekleyecek ekonomiye sahip olmayan bir konfederasyon var.

– Bence hesapta 10.000 dolar var. Biz bestyrelsesregi var budur. Başkan veya fonları bulmamız gerekiyor, diyor.

Federasyonun idrætspolitisk doğru tüzükleri, bir disiplin ve temyiz komitesi, Anti Doping Danimarka ile bir anlaşma ve bir etik kodu ile e-spor için bir temel oluşturduğuna dikkat çekiyor.

– E-sporu tabandan profesyonel kısma kadar bir sesle bir araya getirdik. Şimdi tek bir sesle konuşuyoruz.

– Ancak, politikacılar ve Kültür Bakanlığı ilerleyen e-sporu desteklemedikçe, artık evde e-spora artık para kalmadı.

E-spor aynı zamanda son yıllarda DGI ile birlikte büyüyor. Thomas Koed, politikacıların gelecekte e-sporu nasıl benimseyecekleri konusunda cevaplar çağırıyor.

– Bunu yapması gereken DGI mı, yoksa yapması gereken bir federasyon mu?

– DGI iyi bir iş çıkarıyor. Dernekler oluşturmak ve onları zamanında almak için harikadırlar. Ancak bunu başardıklarında, seçkinlere bakmak için bir konfederasyon olduğuna inanıyor.

Yönetim kurulunun geri kalanıyla birlikte, daha fazla destek sağlamak amacıyla politikacılara gönderilmesi gereken daha büyük bir strateji üzerinde yazılı olarak çalışmaktadır.

– Sadece operasyonla başa çıkabiliriz, çünkü online toplantılar yapabiliriz. Bazı sponsorlar veya fonlar bulamazsak, yayınlanmanın zor olacağını düşünüyorum. Yani büyük bir sorunumuz var.

– Yönetim kurulunun ihtiyari niteliği geliştiği sürece ve hepimizin bunu ücretsiz yapma arzusu olduğu için bir süre birlikte yaşayabiliriz.

– Ama organizasyonlara aktivite ve tekliflerde yardımcı olmakta zorlanıyoruz. Ekonomi için değil, diyor.

/ Ritzau /