Esports için Kullanılan Gayrimenkul Özelliklerinin Potansiyeli

Dünya çapında espor pazarı patlıyor ve esport kitlesi birkaç yıldır sürekli büyüyor. Peki, bilgisayar ve video oyunlarına dayanan bu spor müsabakalarının gayrimenkul altyapısı nasıl? Hızlı sektör büyümesine ayak uydurabilir mi ve hangi gereksinimleri karşılaması gerekir?

Bu, planlama ve danışmanlık şirketi Drees & Sommer'den spor ve eğlence endüstrisi ekibinin, Hamburg merkezli strateji danışmanlık şirketi CSIGHT ile birlikte 'Esports Mekanları: Arka Plandan Limelight'a' bir çalışmasının konusu oldu. Merkezi bulgulardan biri, uygun e-spor mekanlarının miktarının ve kalitesinin, yani e-sporlar için kullanılan arenaların ve diğer özelliklerin yeterince iyi olmamasıdır. Teknik incelemenin kısa versiyonu aşağıdaki adresten indirilebilir: Beyaz kağıt ESports Mekanları

Tam arenalar, milyonlarca seyirci ve önemli para ödülü: esporlar iyi ve gerçekten eski niş statüsünü geride bıraktı. Klasik sporlarda olduğu gibi, farklı takımlar arasında da profesyonel yarışmalar var. Bununla birlikte, çim yüzeyinde top bulunan bir oyun yerine, burada odak bilgisayarlar ve video oyunlarıdır.

Drees & Sommer ve CSIGHT, ortak beyaz makalelerinde, Asya ve Avrupa'daki esports ve oyun pazarlarındaki statükoyu tanımlar, espor etkinliklerinin ve gerekli mekanların ilk tipolojisini geliştirir ve bu tür bir etkinlikte her tür etkinliğin neye ihtiyacı olduğunu vurgular mekan. Rapor, sağlam analize, uzmanlarla sayısız görüşmeye ve en iyi uygulama örneklerine dayanmaktadır.

İnvestigation Araştırmamız, sürdürülebilir büyümeye rağmen, Avrupa'nın hala uygun mülklerin niteliği ve niceliği bakımından Asya ve ABD Amerika esport pazarlarının çok gerisinde olduğunu doğruladı. Ancak talep var, bu yüzden Avrupa e-spor pazarının bu alandaki gelecekteki yatırımlar için oldukça cazip olduğunu düşünüyoruz, ”diyor CSIGHT Yönetici Ortağı Dr. Nicolas Gaede.

Elektronik Sporlar İçin Bir Yuva Ne Yapmalı?

Bir başka bulgu, esporlar ve esports mekanları hakkında yaygın cehaletin şu anda büyük bir zorluk olduğu. Kapsamlı zemin çalışması ve sistematik hazırlık gereklidir. Bu teknik rapordaki uzmanlar, esport etkinlikleri ve gerekli mekanlar için bir tipolojinin geliştirilmesi ile önemli bir katkı sağladı. Sonuç, esports gayrimenkulleri için sadece bir pazar segmenti olmadığını, farklı uygulamalara sahip üç farklı mekan tipi olduğunu gösteriyor.

İlk tip oyun merkezleri ve spor barları, yani özellikle gündelik spor tutkunları ve oyuncular tarafından kullanılan halka açık merkezler. Bu alanda, uzmanlar ekibi özellikle Avrupa genelinde şehir merkezlerinde çekici konumlara sahip tesislerin eksikliği ve yaratıcı kullanım konseptlerinin olmadığını öne sürüyor. İkinci mekan türü oyun evleri ve eğitim kamplarıdiğer bir deyişle, ağırlıklı olarak profesyonel ve yarı profesyonel oyuncular tarafından eğitim için kullanılan tesisler. Gelecekte, bu mekânlar halka açık hale getirilmelidir. Mekan markası ve mevcut veya gelecekteki ortaklıklar çekici bir şekilde sunulmalıdır. Bununla birlikte, asıl amaç hala sporcular için optimum modern egzersiz koşulları yaratmaktır. Üçüncü mekan tipinde, çok fonksiyonlu ve espor arenaları büyük ve küçük e-spor etkinlikleri düzenlemek için kullanılan uzmanlar, büyüklüklerine bağlı olarak gelecekteki tasarımları için farklı zorluklar tanımlar. Örneğin, Avrupa'daki mevcut çok amaçlı arenalarda, teknik altyapıyı mega olayların ihtiyaçlarına uyarlamak özellikle önemlidir, oysa daha küçük tek işlevli espor arenalarında tam bir eksiklik vardır.

Hepsi için bir? Hibrit Modeller Daha Büyük Başarı Beklentileri Verir

Takımdaki uzmanlar hibrid modellerin en yüksek karlılığı sunduğunu kabul ediyor. Farklı mekan türlerini ve kullanımlarını sistematik ve esnek bir şekilde birleştirirler. Drees & Sommer'deki Spor ve Eğlence ekibinin proje yöneticisi Tristan Schmedes, bu süreçte neyin önemli olduğunu açıklıyor: real Gayrimenkul planlayan ve inşa eden herkes her zaman daha sonraki kullanıcılara odaklanmalı. Bu, e-sporlar için de aynı şekilde geçerlidir ve bu ihtiyaç hala hafife alınmaktadır. Farklı e-spor biçimleri için uygun yerler tasarlamada başarılı olmak için, sadece e-spor sektörünü, mevcut pazardaki gelişmeleri ve kullanıcı ihtiyaçlarını bilmekle kalmamalı, aynı zamanda karmaşık gayrimenkul projeleri tasarlama ve uygulama konusunda sağlam bir uzmanlığa sahip olmalıyız. ”

APAC bölgesindeki esporların artan popülaritesi ve dünya çapında esport turnuvalarında yer alan bölgeden profesyonel oyun takımlarının yükselmesiyle, profesyonel esport mekanlarının ve deneyimlerinin geliştirilmesi talebinin artması bekleniyor. Kasım 2019'da W Ventures, Asya pazarına yerel bir Esports ve oyun ekosistemi geliştirmeyi amaçlayan Esports Gaming'e 50 Milyon Dolar yatırım yapacağını açıkladı.