Opera Event, e-spor odaklı influencer platformu için 5 milyon dolarlık A serisini kapattı – TechCrunch

Etkilenen bir yazılım hizmeti olan Opera Etkinliği bugün 5 milyon dolarlık A Serisi'ni kapattığını açıkladı. Oakland merkezli girişim, yeni yatırımcı Antera'dan sermayeyi artırdı ve önceki yatırımcılar Atlas Ventures, Everblue ve Konvoy Ventures geliyor.

Crunchbase verilerine göre, Opera Event bu yeni turdan önce en az 1,2 milyon dolar topladı.

Opera Etkinliği, kurucu Brandon Byrne'nin iyi bildiği bir iş olan esports pazarındaki etkileyicilere odaklanarak başlıyor. Byrne daha önce eski e-spor organizasyonu Curse için çalışmış ve Team Liquid CFO'su olarak hizmet vermiştir; Team Liquid, League of Legends da dahil olmak üzere birçok oyunda oyuncuların yer aldığı aktif bir e-spor organizasyonudur ve Starcraft 2.

Girişim, e-spor ekiplerinin para kazanmalarına yardımcı olmak istiyor, gelir yaratmayla ilgili endüstrinin tarihsel sorunları göz önüne alındığında hoş bir çaba ve mikro-influencer hayranlarını ödüllendirmek istiyor. Bunu nasıl yapmak istediği, temel yazılım hizmeti, Byrne'nin beklediği, diğer dikeyler ve etkileyici setler için zamanla çalışacaktır. Hadi keşfedelim.

Uygulamada Opera Etkinliği

Opera Etkinliğinin varsayımsal bir örnekle ne yaptığını açıklamak belki de en iyisidir. Diyelim ki Alex Wilhelm Süper Harika Esports (AWSAE) küçük bir Starcraft 2 takımı – biraz sponsorluk çekmek için yeterince büyük, ancak takımın istediği kadar değil. Bununla birlikte, AWSAE’nin Starcraft 2 oyuncularının birçoğu Twitch'te de yayın yapan özel hayranları var ve Twitter'da varlığını sürdürmek.

Opera Event'i kullanarak, akış yapan AWSAE’nin hayranları, ekibin ticari dünyasına katılabilir, sponsorlarını Twitch sayfalarına ekleyebilir, aynı kampanyaları ve daha fazlasını tweetleyebilir. Opera Etkinliği, ekip, topluluğu ve sermaye kaynakları (markalar) arasında yer alır ve her şeyin tıklanmasına yardımcı olur. Bu, aşağıdakiler için iyi çalışan bir durumdur: Alex Wilhelm Süper Harika Esports. Topluluğunun ticari başlığı altında yayınlanmasıyla, pazardaki gösterilebilir etkisi (tweet gösterimleri, Twitch ile ilgili dakikalar vb.) Keskin bir şekilde büyüyor. Küçük flamalar ve hayranları takımın dünyasında yer alır ve sosyal takipler ve diğer aşk parçaları gibi ödüllerle ödüllendirilebilir – hepsi markalar sermayeyi daha iyi dağıtabilir. (Opera Etkinliği buna “içerik oluşturucuları etkili ve ölçekli bir şekilde etkileşimde bulunma ve yönetme yeteneği” diyor.)

Artık AWSAE, daha büyük bir kitle sunabileceği için daha büyük sponsorlar alabilir, gelirlerini paylaşabilir veya hayran kitlesine başka bir başarı sağlayabilir ve markalar aynı anda daha fazla izleyicinin önüne geçemez.

Byrne'nin detaylandırdığı bir takımın Twitch'te her ay yaklaşık 50 milyon meşgul dakika geçiren 39 üyesi vardı. İki bağlı kuruluş programı oluşturmak için başlangıç ​​yazılımını kullanan aynı ekip, ayda 450 milyon dakikalık görüntüleme sayısına sahip 3.000'den fazla nüfusa ulaştı. Son rakamlar çok daha ticari olarak uygulanabilir.

Küçük flamaların toplanması, görünüm eklemekten daha fazlasıdır. Byrne TechCrunch'a söyledi daha küçük espor yayıncılarının tıklama kategorileri, eğlence kategorisi devlerinden daha iyi.

Opera Event, satış ekibi (şirket başına% 25 ila% 30) üzerinden yaptığı anlaşmalar için önemli bir indirim ve platformundan geçen ancak başka bir yerden (% 2 ila% 3) gerçekleşen anlaşmalar için küçük bir indirim yapar. Model, 2019'daki başlangıç ​​için yaklaşık 1.8 milyon dolar üretti ve Opera Event bu yıl 9 milyon dolara ulaşmayı umuyor.

Bugünün değişen pazarında özellikle önemli olan Byrne, TechCrunch'a Opera Etkinliğinin eşit bir çeyrek uzaklıkta olduğunu söyledi. Bu durum bir gerileme döneminde şirketi güvende tutmalıdır.

Opera Etkinliği zamanla stabilitesine daha fazla niş eklemek istiyor. Kurucusu yogadan örnek olarak bahsetmiştir. Büyük ve küçük nüfuz sahibi kişiler olduğunda, girişim, nüfuz sahibi ticaret ve işbirliğini göstermek ve kolaylaştırmak istiyor.