Dota 2 kariyeri bittiğinde planlarda sccc: “Orduya döneceğim ve ülkeyi koruyacağım”

Çin turnuvası, çevrimiçi turnuvalar söz konusu olduğunda en yoğun olanıdır. COVID – 19 pandemik krizinden önce bile bölgede çok sayıda çevrimiçi lig ve çevrimiçi turnuva vardı, bu nedenle yeni duruma ilk adapte oldular.

Dota Pro Circuit askıya alındığında ve diğer tüm bölgeler Valve'ın ilk çözümü getirmesini beklerken, Çin'de en iyi takımlardan sekizi çabalara katıldı ve tüm sahnenin günlük rekabetçi rutin. CDA China DOTA2 Professional League 23 Mart'ta savaşa giren 22 takımla başladı. Daha sonra, Mars Media DPL devresini yeniden ateşledi ve daha büyük bir çevrimiçi etkinlik için CDA Ligi ile birleşti. DPL-CDA Professional League'in ilk sezonu 20 Nisan'da üç etkinlik aşamasıyla başladı ve ana etkinliğe mümkün olduğunca çok sayıda takıma girme şansı verdi.

Yarışmanın ilk haftası bitip tozunu alan Mars TV, son zorlukları ve pandeminin yaşamlarını nasıl etkilediği hakkında konuşmak için Team Aster'in Şarkısı “Sccc” Chun ve Pan “Fade” Yi ile oturdu.

Dünya çapında kilitlenmeler yapılmadan hemen önce, Aster bir DPC turnuvası olan StarLadder ImbaTV Minor'u kazanan son takımdı ve ESL One LA Major'a katılacaktı.

Takım Aster

kredi: StarLadder

Ne yazık ki, kriz onları Kiev, Ukrayna'da yakaladı ve eve dönmek için uzun bir koşuşturmadan ve haftalar kendi kendine karantinalardan sonra, farklı bir uçuş rotası olan Sccc hariç tüm oyuncuları Çin hükümeti tarafından özel bir karantinaya alındı merkezi.

MarsTV, Fade ve Sccc ile karantinada nasıl zaman geçirdikleri, çevrimiçi bir turnuva ve gelecek planları nasıl bir baskı getirdiğinden bahsetti. Aşağıdaki çeviri Blair Zheng tarafından sağlanmıştır ve daha iyi okumak için biraz düzenlenmiştir. Çince röportajın tamamı bulunabilir buraya.

***

Çok kısa bir süre önce bir Minör kazandınız ve Sccc çok sayıda pozisyon 1 kahramanı oynadı, bu yüzden pek çok takipçi Sccc'nin çok daha büyük bir kahraman havuzuna sahip olduğunu söylüyor. Kendinizi nasıl eğitdiniz?

Sccc: Ben özel bir eğitim almadım. Geçmişte solo oynadım ve şimdi birçok pozisyon 1 kahramanı oynamaya alışkınım.

Fade, şimdi çok fazla baskı altında mısın?

Fade: Hayır, hiç de değil. Aslında mutluyum. Sccc çok iyi oynuyor ve sadece taşınmamız gerekiyor. Oyun oynarken, geri kalanımızın uzanıp “pog” dememiz gerekiyor.

Sccc: Alaycı! (Gülüşmeler)

Eve döndüğünde [from the Minor] önce eğitim üssünüzde karantina altındaydınız, ancak daha sonra konsantre karantina altına alınmanız istendi. Ancak, Sccc sizinle aynı uçuşta değildi, bu yüzden talep edilmedi. O zamanlar nasıl hissettiniz?

Fade: O gün bir gün, Şanghay hastalık kontrol ve önleme merkezindeki personel bizi aradı ve çağrıyı alan bendim. Haberleri duyduğumda bozuldum. “Hayır, gitmiyorum” diye düşündüm, çünkü bir yandan konsantre karantinanın biraz riskli olabileceğini ve orada şüphelenilen durumlar olabileceğini düşündüm, diğer yandan eğitime devam edemedik. Kendimi biraz aşağı hissettim. Ancak, neyse ki, Sccc talep edilmedi. O şanslıydı.

Aileniz sizi yoğun karantina sırasında sık sık aradı mı?

Fade: Sadece işbirliği yapmamı ve bir sahneye neden olmamamı söylediler (gülüyor).

Karantinadan döndüğünüzde nasıl hissettiniz, “özgürlüğünüzü” hissettiniz mi?

Fade: Aslında değil, çünkü karantina iyi hissediyordu ve onlarla işbirliği yapmam gerekiyordu.

Oyun hakkında konuşalım. 7.0 yamasından sonra, Dota 2'de birçok büyük değişiklik yapıldı ve birçok oyuncu bunları alamayacaklarını söylüyor. Profesyonel oyuncular olarak radikal değişiklikleri mi yoksa küçük değişiklikleri mi tercih edersiniz?

Sccc: Birincisini tercih ediyorum çünkü eğer değişmediyse veya sadece yavaş yavaş değiştiyse, oyuncular sıkılabilir. Hangisini tercih edersin, Fade?

Fade: Kabul ediyorum, ancak sıradan oyuncular için artık oyunu alamadıklarını düşünebilirler. Aslında hepimiz aynıyız. İlk başta bazı değişiklikler gördüğümde, “Kariyer değişikliği yapmam gerekiyor” diye düşünüyorum. Bunu artık yapamam; bu çok zor. ” Bununla birlikte, gerçekten tekrar oynattığınızda, değişikliklerin düşündüğünüz kadar radikal olmadığını fark edersiniz. Ayrıca, Valve oyunda değişiklikler yapmaya devam edecek, bu nedenle büyük değişiklikler kesinlikle küçük değişikliklerden daha iyi.

“Kariyer değişikliği” hakkında konuşurken, profesyonel sahneyi bıraktığınızda ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü?

Fade: Tarım, sanırım.

Çiftçilik? Evde bir parça toprağın var mı?

Fade: Hayvan Geçidinde toprağım var. Mutluyum.

Ya sen, Sccc?

Sccc: Orduya döneceğim ve ülkeyi koruyacağım!

Sccc ve Solmaya

kredi: StarLadder

Başka bölgelerden oyun izliyor musunuz? Çin takımları ile diğer bölgelerden takımlar arasında oyun tarzında bir fark var mı?

Sccc: Evet yaparız. Çinli takımlar arasındaki oyunlara kıyasla oyunlarında daha az kavga var gibi görünüyor.

DPL-CDA Profesyonel Ligi'nde oynuyorsunuz, peki bu takımı hangi takımın kazanacağını düşünüyorsunuz?

Sccc: Söylemesi zor; herhangi bir takımın kazanabileceğini düşünüyor. Eğer seçmem gerekiyorsa, PSG.LGD.

Vici Gaming ile görüştüğümüzde PSG.LGD adını da verdiler.

Fade: Bu durumda Vici Gaming diyeceğim.