12 ülke "Avrupa Refah Federasyonu" yaratma konusunda kararlıdır – Haberler – Chaali

Yavaş yavaş, esport birkaç ülkede ulusal olarak tanınan örgütler aracılığıyla yapılandırıldı. Bu hafta uluslararası alanda bir adım daha atıldı: Berlin'deki zirvede sona eren bir dizi toplantıdan sonra, 12 ülke bu yıl Avrupa Esperanları Federasyonu'nu kurma sözü verdi.

Bildirdiği gibi Esports GözlemcisiOn iki özel ülke, 2019'da Avrupa ESPOS Federasyonu'nu oluşturmak için sporun toplu ve mutabık kılınan bir tanımını içeren "Berlin Deklarasyonu" nu hazırladı. Kuruluş üçüncü şahıslardan veya özel şahıslardan karlı ve bağımsız olacaktır. Şimdiye kadar, on iki ülke, İngiltere, Belçika, Almanya, Avusturya, Macaristan, Fransa, Rusya, Slovenya, Sırbistan, İsveç, Türkiye ve Ukrayna'dır. Alman federasyonu "Espoo" (ESBD) başkanı Hans Yagnov bu haberi şöyle yorumladı:

Esport'e olan bağlılık güçlü bir işaret: Avrupa birçok gencin geleceği. Diğer spor hareketlerinde olduğu gibi, esport Avrupa Birliği tarafından sunulan özgürlüklerden yararlanmıştır. Berlin Deklarasyonu bu kimliği vurgulamaktadır. Ulusal düzeyde esport gelişiminden sonra, bir sonraki büyük adım Avrupa federasyonunda yeniden bir araya gelmek. ESBD'de, Avrupa'nın sporu uluslararası olarak yapılandırmak için örnek bir bölge olmasını istiyoruz. Hans Federasyonları Başkanı, Hans Yagnov.

Bir sonraki toplantı 28 Mayıs'ta bu girişime devam etmek için İsviçre Esport Federasyonu'nda yapılacak. Zaten 53 üye devlete üye olan bir “Uluslararası eSpor Federasyonu” olduğunu unutmayın (Fransa bunun bir parçası değildir). Fransa'da, kar amacı gütmeyen dernek France Esports, 2016'dan bu yana, ihracatı geliştirmek ve tanıtmak için sektörde birkaç oyuncu oluşturdu.

16 Nisan'daki eSport Journal: Fransa yine bir dünya şampiyonu

Clementoss Üyesinin Profili