Mayıs Ayı Kitlesel Protestoda Grev Görmesi Gereken Bazı Temel İşçiler

Staten Island, New'deki JFK8 deposunda bir Amazon çalışanı olan Derrick Palmer, "Hastalıktan önce götürdükleri gerçeği, hastalığın farkında olduklarını ve insanların buna katılmasını engellemeye çalıştıklarını bilmenizi sağlıyor" dedi. Dört yıldan fazla bir süredir Amazon'da çalışan York.

27 Nisan'da Virginia'da kümes hayvanı işleme tesisi işçilerini destekleyen bir araç.

Cuma günü ABD genelinde, Amazon depoları, Hedef ve Bütün Gıdalar mağazalarındaki çalışanların ve Instacart ve Shipt müşterilerinin çalışma koşulları üzerinde bir günlük kol kola protestosunda çağrılan ve COVID-19 salgını sırasında gevşek güvenlik korumaları.

Bu temel işçilerin birçoğu düşük ücretli işlerde, ücretli hastalık izni veya sağlık yardımı olmadan marketlerde ve depolarda çalışıyor. Organizatörlere göre, ülke genelinde 60'tan fazla hemşire COVID-19'dan öldü. AP tarafından Ulusal Hemşireler Birliği'nden Bonnie Castillo, "Hayatlarını COVID-19 salgınının ön saflarında feda etmek için kayıt olmadılar" dedi.

Bu tür protestolar Cuma günü Los Angeles ve diğer Güney Kaliforniya şehirlerinde planlandı.

Amazon, bir protesto düzenlediği için değil, koronavirüs bulaşmış bir çalışanla temasa geçtikten sonra evde kalmayı reddettiği için işçinin kovulduğunu söyledi.

Protestoları koordine eden sendika federasyonu AFL-CIO'nun NY kolunun müdür yardımcısı Patricia Campos-Medina, "Şimdi vurgu, hükümetlerimize işçileri korumak için yeterince çaba göstermeyen işverenlere karşı harekete geçme baskısı yapıyor" dedi. "Bu salgını anlamak ve ele almak için aşırı önlemlere gittik".

Amazon ve Instacart için, bu durum, her iki şirket için çalışanların güvenli olmayan koşulları düşündüklerini ilk kez protesto ettikleri 31 Mart'tan itibaren tekrarlanan bir performans.

Sendika liderleri, bu tür protestoların şirketlere yönelik kaygıları dile getirme ve düzenleyicileri salgını sırasında çalışma koşulları üzerinde daha fazla inceleme yapmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Tipik olarak 1 Mayıs'ta sokaklara çıkan emek yanlısı protestocular, devletlerin barınma yerinde emirlerini gevşetmelerini ve "yeniden açmasını" talep eden son manşetlik gösterilerden dikkatleri çekmeyi umuyorlar. "Kilitlemeyi kapat" ve "İş yok, özgürlük yok" diyen işaretler kaldırdılar.

Geçen ay Sacramento'daki benzer protestolar Gov. Gavin Newsom'un evde kalma emirlerine yönelikti.

"Ancak, Amerika çoğunluğu korumak için çoğunluğun hayatlarını ve hayallerini yok edemez".

Şirket, "fiziksel mesafe, derin temizlik, sıcaklık kontrolleri ve yüz kaplamaları ve el dezenfektanı mevcudiyeti yoluyla ofise gelmek isteyen çalışanlar için güvenlik önlemlerine yatırım yaptığını söyledi.

Los Angeles'ta, kilitlenme önleyici protestocular, evde kalma emirlerine karşı olmanın anti-bilim olduğunu söyleyen karşı göstericiler tarafından karşılanacak.