Nintendo Hayran Projelerini Nasıl Daha İyi Yönetebilir?

Modlara ve hayran kreasyonlarına karşı yasal işlem yapmak için her zaman çok hızlı olan Nintendo, muhtemelen diğer yayıncıların kitaplarından bir sayfa çıkarabilir.

Nintendo, fan projelerine açık olduğu için tam olarak bilinmemektedir. Aslında, piyasaya sürdükleri sınırlı deneyimlerin dışında, Japon konsol üreticisi fan projelerini kapatma konusunda düpedüz acımasız. Modlara ve hayran kreasyonlarına karşı yasal işlem başlatmak için Nintendo, en büyük destekçileri tarafından eleştirildi. Özellikle Switch yapımcısı ile diğer bazı yayıncıları karşılaştırdığımızda heyecan verici.

Nintendo kendini acımasız uygulamalarının tartışmasının merkezinde bulduğu için bu daha belirgin hale geldi. En son, taraftar yapımı için yasal yollara başvurdular Mario 64 Başlığın 1998 grafiklerini modern 4K görsellere güncelleyen PC portu. Bu, Mario Evi için yeni bir şey değil, ancak bundan önce manşetlerde bulundukları için: şirket, fan yapımı ile ilgili eleştiriler aldı Pokémon Uranyum ve Pixelmon – ikisi de çabucak kapatıldı.

İlgili: Nintendo Sanatçısı İptal Edildi Zelda Ve Mario Oyunları Tartışıyor

Video Oyunları Chronicle ile

Belki Nintendo, lisanssızlara son derece açık gözüken Sega'ya bakmalı Kirpi Sonic oyunlar. Bu zihniyet, yayıncının Sonic The Hedgehog Twitter hesabında gerçekte içerik oluşturucuların kaliteli içerik yapmasını istediklerini açıkladığı 2016 yılına dayanıyor. Benzeri oyunlar Green Hill Paradise Yasası 2, Sonic Fan Remixve diğerleri sadece yıllardır aktif değil, aynı zamanda Sega tarafından da övgü aldı. Bu tutkulu hayran oyun yapımcılarından bazıları yayıncı tarafından işe alındı. Christian Whitehead bunun mükemmel bir örneğidir: sonik Blue Blur'u içeren bazı popüler lisanssız oyunları yaratan hayran, Sega için çalışırken ve şirketin bazı klasik oyunlarını akıllı telefonlara taşımasına yardımcı oldu. Sonunda üzerinde çalıştı Sonic Mania, diğer içerik oluşturucularla birlikte sonik fan topluluğu, franchise'ın en çok sevilen oyunlarından birine dönüştürüyor.

Kirpi Sonic Sega'nın en büyük franchise'ı olsa da, tüm bu fan projelerinin sürekli olarak yayınlanmasıyla bile, ana hat oyunlarının satışlarına zarar vermedi. Bunun yerine, dizinin çevresindeki topluluk canlı, yaratıcı ve mutlu. Hayran sanatı, hayran oyunları, müzik ve daha fazlasıyla dolu, Sega'nın yıllar içinde teşvik ettiği topluluk canlı.

Ancak, bu yöntemi benimseyen tek yayıncıdan uzaktırlar. Aslında, Valve bu şekilde Sega'dan önce yaptı. Kısa bir süre sonra Yarım hayat, taraftarlar oyunu değiştirmeye başladı. PC başlıkları söz konusu olduğunda bu yeni bir şey olmasa da, belirli bir mod oyuncuların dikkatini çok daha büyük bir ölçekte yakaladı. Valve rüzgarını yakaladı ve sonunda modu satın aldılar, yaratıcıları işe aldılar ve Counter Strike. Şimdi, seri şirketin kütüphanesinde en popüler olanlardan biri ve bugüne kadar, fan yapımı içerik, oyuncuların geri dönmesinin büyük bir nedeni.

İlgili: Analist Nintendo’nun 2020 Momentumunun Yavaşlayacağını Söyledi

Reddit ile

Yine de, hayranların topluluğun bir parçası gibi hissetmelerini sağlamanın başka yolları da var. SimlerOyun endüstrisindeki en erişilebilir oyunlardan biri, hayranların etkileyebileceği bir oyun olma ününe sahip. EA, düzenli olarak oy vererek oyuncuların her genişlemede hangi eklentilerin geldiğini seçmesine izin verir, bu da giyim kadar küçük olanlardan oyun kadar büyük olanlara kadar değişir. Sega veya Valve kadar aşırı olmasa da, bu yöntem hayranların sadece tüketicilerden daha fazlası gibi hissetmelerini sağlar.

Bu zihniyet, Nintendo'nun savaşçıların kadrosuna katılmayı kimin seçtiğine dair kızgınlık duygularının bazılarını değiştirebilir Süper Smash Bros., özellikle. Tabii ki, ilaveleriyle ilgili çok fazla heyecan vardı metroid en Ridley – hatta Banjo ve Kazooie – ama Yangın amblemi karakterlerden kaçınılabilirdi.

Yine de, Nintendo değişmenin eşiğinde olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, bazen oyuncuların seviye yapmasına izin veren içerik yayınlarlar: Zelda Efsanesi: Link'in Uyanışı Yeniden Düzenlendi ve Mario Maker, oyuncular kendi seviyelerini oluşturabilirler. Bununla birlikte, bu modların ne kadar kısıtlayıcı olacağına dair eleştiriler aldı ve bu, yaratıcı bir hayran kitlesini kaslarını esnetmeye teşvik etmenin bir yolu değil.

Bunun yerine, Nintendo hayranları yaratmaya teşvik edildiğinde potansiyel varlıklarla dolu daha sağlıklı bir topluluk oluşturabileceklerini görmek için eski rakiplerine ve bazı yayıncı çağdaşlarına bakmalıdır. En azından, bazı girdilere izin vermek, daha sesli eleştirmenlerinin bazılarının seslerini azaltmasına izin verebilir.

Sonraki: Nintendo 2020 boyunca yalnız hayvan geçiş (& sadece olabilir) sahil olabilir

Hayvan Geçişi: Yeni Ufuklar – Yeni Başlayanlar İçin Şalgam Rehberi