Popüler esport ekibi Cloud9 zihinsel sağlık sorunları hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyor

Esports organizasyonu Cloud9 ve sağlık şirketi Kaiser Permanente, akıl sağlığı konusundaki farkındalığı artırmaya odaklanan yeni bir girişim duyurdu. Bu girişim, Cloud9’un oyuncularının kendi zihinsel sağlıkları üzerinde çalışmalarına yardımcı olmayı ve Cloud9’un geniş hayran kitlesini kullanarak zihinsel sağlığa hitap etme ve konuyla ilgili damgalamayı azaltma yollarına ışık tutmayı amaçlıyor.

Girişimin üç bölümü vardır: Cloud9 oyuncularına, antrenörlerine ve çalışanlarına zihinsel sağlık eğitimi verilmesi; zihinsel sağlık bilincinin artırılmasına odaklanan bir Twitch serisinin yayınlanması; toplum moderatörlerini eğitmek, böylece akıl sağlığı konularında olumlu tartışmaları kolaylaştırırlar. Çok yıllı girişime Zihin Varlığı denir.

Cloud9 en efsaneler Ligi ekibi önce eğitimi alacak efsaneler Ligi Akademi ekibi daha sonraki bir tarihte takip edecek. Cloud9, efsaneler Ligi’Şampiyonluk Serisi (LCS) ve oyuncular“ başarılı olmak için büyük baskı altında ”diyor Cloud9’un kurucusu ve CEO'su Jack Etienne, Sınır. “Ve her zaman Kaiser'in bununla başa çıkmak için bize getirdiği araçlara sahip değildik.”

Şu anda, efsaneler Ligi ekibi ilkbahar ve yaz mevsimleri arasında, LCS'de “bölünmeler” olarak adlandırılan sezonundadır. Plan, ekip yaz tatili için çalışmaya başlamadan önce takım yöneticilerini ve antrenörlerini eğitmek ve ruh sağlığı çalışmalarını sezon boyunca takımın maç hazırlıklarına uygulamaktır.

Twitch serisi için, iki şirket bununla birlikte görüştüğüm Kaiser Permanente'nin ulusal lideri olan Don Mordecai, zihinsel sağlık bilinci hakkındaki mesajları paylaşmanın ve umarım zihinsel sağlık sorunları hakkındaki damgalamayı azaltmanın bir yolu olduğunu düşünüyor. Etienne. Gösteri hala gelişmekte olsa da, bugünün basın açıklamasının resmi açıklaması: “Esports etkileyicileri ve Kaiser Permanente uzmanları, COVID-19 salgını sırasında mücadele ve mücadele gibi konular da dahil olmak üzere oyun ve zihinsel sağlık hakkında konuşmak için farklı bölümlere bağlanacaklar tükenmişlik.” Cloud9 ve Kaiser Permanente diziyi önümüzdeki ay başlatacak.

Topluluk denetleyicilerini eğitmedeki amaç, Twitch veya Discord moderatörleri gibi Cloud9 topluluğuyla etkileşime giren kişileri, bu topluluklarla akıl sağlığı sorunları hakkında güvenli tartışmaları kolaylaştırmak için uygun mesajlaşma ve dil ile donatmaktır. “Sadece Twitch'te değil, aynı zamanda Discord'da da, insanların zamanlarını geçirmeleri için güvenli yerler sunduğumuzdan emin olmak istiyoruz,” dedi Etienne.

Cloud9 2013'ten beri LCS'nin bir parçası olduğu için Twitter'da yaklaşık bir milyon takipçi de dahil olmak üzere büyük ve tutkulu bir hayran kitlesine sahip. Bu özel hayran kitlesi, hem Kaiser Permanente'nin hem de Cloud9'un zihinsel sağlık tartışmalarını normalleştirmek için birlikte çalışmak istediklerinin bir parçasıdır.

Mordecai, “Oyun topluluğundaki gençlere ve genç yetişkinlere ulaşmak için harika bir fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi. “Çıkıp onlara zihinsel sağlık mesajları ile proaktif olarak ulaşmak, zihinsel sağlık sorunları hakkında farkındalık yaratmak, [and] damgalamayı azalt. ”

“Çok geniş bir kitleye sahibiz ve oyuncularımızın söylediklerini gerçekten dinliyorlar,” dedi Etienne. “Pek çok hayranımızın kahramanı.”

Uzun vadeli, Etienne bana işi almak istediğini söyledi efsaneler Ligi ekipler bunu yapacak ve bunu diğer Cloud9 ekiplerine uygulayacak. Mordecai, “Oyuna veya takıma bakılmaksızın Cloud9'daki antrenörlerle çalışabilirsek, etkiyi yaymak için çok fazla potansiyel olduğunu düşünüyorum” dedi.

Zihin Varlığı girişiminin zamanlaması, oyuncuların küresel olarak e-sporlar üzerinde önemli bir etkisi olan COVID-19 salgınının getirdiği yaşam değişiklikleri ile başa çıkmasına yardımcı olabilir. Bahar bölümünün son maçları için Cloud9’un oyuncuları, canlı kitlelerin önünde oynamaktan çevrimiçi rekabete geçmek zorundaydı. Ve haftalar süren offseason boyunca, oyuncular normalde yerinde barınma emirleri gibi ailelerini görmek için eve gidemediler.

“[This initiative] büyük desteğe ihtiyaç duyulan daha kritik bir zamanda gelemezdi, ”dedi Etienne röportajımızı tamamlarken. “Hayran kitlemiz ve oyuncularımız daha önce benzeri görülmemiş bir stres altında. Yani [the initiative] gerçekten iyi zamanlanmış ve Kaiser Permanente gibi bir ortağa sahip olmak bana bu bir sonraki bölüme girmekten çok daha fazla güven veriyor. ”