Hafta 6 özet ve öne çıkan noktalar

Son Xel’Naga Finest turnuva tamamlandı! Haftalık StarCraft 2 turnuvamızın final baskısına 162 oyuncu kaydoldu; Piotr ‘souL’ Walukiewicz, geçen haftaki finalist Mikołaj ‘Elazer’ Ogonowski ile tanışmak için turnuva favori Clément ‘Clem’ Desplanches'i yediği sekiz tohum olarak parantez boyunca savaştı.
Her iki oyuncu da yarı finallerde zorlu maçlar oynadı, bu da finallerin kendilerinin önceki sürümlerden daha geç başladığı anlamına geliyordu. Her iki oyuncu da yorgun ama kana açken kim kazanacaktı? Büyük miktarda Komuta Merkezi veya Batı'daki en başarılı Zerg oyuncularından biri ile ünlü Terran? Ve kim Red Bull profesyonel oyuncusuyla yüzleşecek Riccardo ‘Reynor’ Romiti AOC Oyun Monitörü kazanma şansı için? Sonuçları aşağıdaki özetimizde bulabilirsiniz.

Son

Xel’Naga finallerinin ilk haritası Zen'de oynanıyor. souL, hızlı bir Hellion yapımı ile açılır, ancak Reaper keşfi yapmaz. Elazer fark eder ve souL'u hazırlıksız yakalayan bir Roach Warren ile açar ve bir düzine işçiyi kaybeder. Sonra Hellions'unu Elazer’in üssüne itmeye çalışır, ancak rampadaki parlak bir Kraliçe bloğu büyük bir Drone barbeküünü önler. souL daha sonra bunu Banshees ile değiştirir, ancak Elazer'in ekonomisi bu noktada patlamaktadır. Mutalisks'e geçer ve souL'un Mass-Banshee Mech yapısına karşı koyar. Mutalisks sürüsü souL'nun üssüne uçarken, Terran dışarı atılır. Elazer 1-0 serisine liderlik ediyor.

Nightshade, serinin ikinci haritasıdır. Elazer, souL'un keşfini reddetmek için önce bir Spawning havuzuyla açılır. Bununla birlikte, souL SCV bu sefer keşif yapar ve Kuluçkahane'deki zamanlamayı görür. Elazer bazı hızlı Roach'ları takip eder, ancak souL bir şeyin olduğunu bilir ve ikinci üssünün önünde bir Bunker inşa eder. Roaches, Elazer'in zayıf ekonomisine karşı koymak için Banshees ve Battlecruiser'lere çok fazla ve orijinal teknoloji yapmıyor. İki muharebe kruvazörü inşa ediyor ve Elazer’in ana üssüne ışınlıyor. Şifresiz Terran Zırhlılarını gördükten sonra, Zerg kapanır ve souL 1-1 serisini yeniler.

Üçüncü harita Everdream. Her iki oyuncu da standart açılışlarla başlar, ancak souL sekiz Kışla hamlesine gider. Elazer çok fazla keşif yapmadığı için bilinir ve souL, çok sayıda Komuta Merkezi ve devasa itme ile geç oyun oynamasıyla bilinir. Sekiz Kışla, Terran'ın çok sayıda Denizciyi çok erken çıkardığı çok agresif bir açılış. 1-1 yükseltmeleri bittikten sonra, souL dışarı çıkar ve Elazer, souL’un ordusu ön kapısına gelmeden hemen önce bir İstila Çukuru atar. Neredeyse hiç birliği olmayan Elazer, kavga ve haritayı kaybeder.

Dördüncü harita bizi uzun zamandır süren savaşlarla tanınan bir seviye olan Ebedi İmparatorluk'a getiriyor. Yine de, souL sekiz Kışla taktiğine sadık kalıyor ve Elazer'in dördüncü üssünü inkâr ediyor. Elazer onu birden fazla yerde kurmaya çalışır, ancak souL doğru zamanda itmeye devam eder. Elazer umutsuzca Zerglings'le karşı koymaya çalışır, ancak küçük ordusu Tanklar tarafından uçuruldukça pek bir şey yapmaz. Geliri ve ön kapısında büyük bir Terran ordusu bulunmayan Elazer son kez çıkış yapar. souL, Xel’Naga Finest'in altıncı ve son baskısını Elazer'e karşı 3-1 galibiyetle kazandı!

Xel’Naga Finest turnuvasının son patronu maçın bitmesini bekliyordu. Tekerler bize her ikisinin de uzun bir oyun oynamayı kabul ettiğini söylüyorlar. Sonsuz İmparatorluk ilk tercih haritasıdır ve uzun bir eşleşme istediğini söylediğinde souL şaka yapmıyordu. Dört hızlı Komuta Merkezi ile açılır ve oyunun başlarında büyük bir ekonomik liderlik yapar. Reynor, alışılmışın dışında bir ordu kompozisyonuna (Hydra, Zergling, Baneling, Lurker) ve forma'nın ordusunun tüm harita boyunca sürekli karşı saldırılarla inceliyor. Bir Zergling ölüm kadrosuyla saniyeler içinde mineral hatlarıyla ilgilenir ve Reynor, onu yok etmek için bir Gezegen Kalesi'nin arkasındaki bazı Lurker'lara gizlice girmeyi başarır. SouL’un oyunun ilk avantajı ortadan kalkınca, Reynor öldürmeye başlar. Reynor 1-0 yükseldi.

Showmatch'un ikinci haritası Everdream. Ancak, bu sefer souL etrafında iki Fabrika, Mavi Alev Hellion itme ile açılır. Reynor'un kritik bir Overlord keşfi, Techlab'ı Fabrika'da buluyor, bu yüzden geleceğini biliyor. Cehennemler dalış yapar, ancak çabucak Zerglings ve Queens tarafından kuşatılır ve patlar. Bir takip souL bir Battlecruiser Mech inşa etmeye karar verir. Uzun oyunun başladığı yer burası. Reynor, souL’un dördüncü üssünü Zerglings ile birkaç kez reddediyor ve Roach, Ravager, Baneling ile birlikte yaşamaya çalışıyor. Dövüşten birkaç dakika önce Reynor buna karşı karar verir ve Swarm Host üretimine başlar. Nydus Solucan ağı açıkken, yeni inşa edilen Sürü Konaklarını haritanın etrafında taşıyor. Locust, Terran üretimi ile uğraşırken Reynor dövüşleri haritanın diğer tarafına alır. Sonunda Reynor, tüm SouL’un Thors ve Hellions'larını nöbetçi yakalar ve bir Zerg zaferine sokar.

Reynor kazanır ve Xel’Naga Finest yarışmasını 2-4 rekorla bitirir. Altı hafta sonra Terran taraması tamamlandı. Dikkat çekici bir şekilde, her Xel’Naga Finest ana etkinliği bir Terran oyuncusu tarafından kazanıldı. Bu yeni bir dönemin başlangıcı mı?