Mobil Oyunların Geleceği mi? Twitter’ın Oyun Başkanı Kesinlikle Düşünüyor

Twitter'da Oyun İçeriği Ortaklıkları Başkanı Rishi Chadha ile yaptığı röportajdan önce akla gelen ilk soru 'Twitter'ın oyunculara neler sunması gerekiyor ve bu dünyaya nasıl uyuyor?' Görünüşe göre, İsrail de dahil olmak üzere sahada oldukça aktif.

Rishi Chadha, ister küresel ortaklıklar, reklamverenler ve oyun haberleri, ister fikir liderleri ve taraftarların tartışmalarını gerçek zamanlı olarak yoğunlaştırarak olsun, oyun dünyası söz konusu olduğunda Twitter'daki konuşmayı gerçekleştirir. 2017'de Twitter'a katıldığından beri Activision Blizzard ve Riot Games gibi geliştiricilerle yeni içerik ortaklıkları kurdu ve ayrıca sosyal ağda canlı akış platformunu büyüttü. Ayrıca Esport'a ve çevrimiçi olarak bu yarışmalar hakkında farkındalık yaratmaya odaklanmıştır. Rishi'nin çalıştığı İsrail'deki Twitter müşterileri arasında oyun şirketleri Playstudios, Plarium ve Beach Bum bulunuyor.

Rishi Chadha, Twitter'da Oyun İçerik Ortaklıkları Başkanı. Fotoğraf: Twitter Rishi Chadha, Twitter'da Oyun İçerik Ortaklıkları Başkanı. Fotoğraf: Twitter

Calcliast ile yaptığı bir röportajda, oyunun İsrail'de büyük ölçüde 'sahneye' ait olduğu görülen ve çoğu zaman politikacılar ve gazeteciler arasındaki agresif söylem tarafından tüketilen bir platforma nasıl entegre edileceği sorusunu cevaplamaya çalıştı.

Rishi, "İnsanların hangi oyun hakkında konuşmak istedikleri önemli değil, Twitter hakkında konuşacaklar." Dedi. "Twitter, dünyanın her yerinden her yıl büyüyen büyük bir oyuncu topluluğuna sahip. Geçen yıl sadece oyunla ilgili 1,2 milyar tweet saydık."

Coronavirüs'ün patlak vermesinden bu yana oyunla ilgili Twitter söylemi nasıl değişti?

"Oyun söylemi, virüsün patlak vermesinden bu yana kesinlikle çarpıcı bir artış yaşadı. Covid-19 nedeniyle bu yıl% 70 oranında bir artış gördüğümüzü söyleyebiliriz. Bu süre zarfında evde olan insanlar Twitter oynadıkları klipleri paylaşmak, oyunlar hakkında konuşmak ve dünyanın dört bir yanındaki oyun haberlerini takip etmek için. "

Artış yaşayan belirli oyunlar var mıydı?

"İsrail'de oyun tartışmalarında% 47'lik bir artış gördük. Hayvan Geçişi, şu anda Twitter'da İsrail de dahil olmak üzere en çok konuşulan oyunun bir örneğidir. En son haberler için bir güncelleme için Twitter'a gidenler var. Bu karmaşık dönemde, haberlerden kaçmak ve oyun gibi daha hafif konular hakkında konuşmak için Twitter'a gidenlerin de olduğunu gördük.Sosyal ağ, oyunculara, insanların yalıtılmış."

Nintendo'nun Hayvan Geçişi Mart 2020'de koronavirüs krizinin zirvesinde başlatıldı. "Kriz, sosyal medyadaki söylemde% 1.000'lik bir artış getirdi ve Hayvan Geçişi hakkında tweet atanların sayısı% 400'ün üzerinde arttı. piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 38 milyondan fazla tweet attı "dedi.

Twitter, YouTube, Twitch veya Facebook tarafından başlatılan son oyun platformu gibi diğer sosyal ağların rekabetiyle nasıl başa çıkıyor? Twitter da flamalar için benzer bir platform başlatacak mı?

"Bu şirketleri rekabet olarak görürken, onları platformumuza entegre edebileceğimiz ortaklar olarak görüyoruz. İnsanlar Twitch veya Youtube'da oyun oynayabilirler, ancak onlar hakkında konuşmak için Twitter'a giderler. YouTube veya Twitch'in aksine Twitter'da biz don kendimizi içerik oluşturucular için bir platform olarak değil, gerçek içerik hakkında konuşabileceğimiz bir yer olarak görüyoruz. "

Hayvan geçidi. Fotoğraf: Shutterstock Hayvan geçidi. Fotoğraf: Shutterstock

Son yıllarda, mobil platformlarda güçlenen ve hızlanan keskin bir artış gördük. Nintendo Switch, bu alanın başarılı başarısının sadece bir örneğidir, koronavirüs krizinin zirvesinde onları mağazalarda bulmak zor olduğunda. Bu eğilimin devam edeceğini tahmin ediyor musunuz?

"Değerlendirmeme göre, mobil cihazlar büyümeye devam edecek ve gelecekte geleneksel oyun konsollarını bile geçecek. Mobil oyunların oyun dünyasının geleceği olduğuna inanıyorum. Mobil oyun, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika'daki hemen hemen her evde popüler hale geldi Ayrıca, bildiğimiz oyun konsollarının gelecekte önemli bir değişikliğe uğrayacağına inanıyorum. Twitter Twitter bu platformlarla işbirliği yapmak için çalışıyor ve şu anda doğrudan Xbox One'ınızdan tweet atmanıza izin veriyor. gelecekte oyuncuların platformumuzda içerik paylaşmasına yardımcı olacak ek araçlar. "

VR teknolojisi birkaç yıldır bizimle birlikte ve yine de oyunlarda dramatik bir büyüme göstermedi. Bu teknolojiyle ilgili düşünceleriniz neler ve neden Twitter'ın bir parçası değil?

"VR'nin sadece başka bir hile olmadığı kesin olarak söyleyebilirim. VR teknolojisinin gelecekte AR'ye daha büyük ve daha yakın bir şeye dönüşeceğine inanıyorum.

"VR oyunu Half Life Alyx son zamanlarda piyasaya sürüldü ve çok iyi yapılmış ve çok iyi yapıyor. Birçok insan Twitter'da bunun hakkında konuşuyor. Playstation yakında birçok insanın dört gözle beklediği bir Ironman VR oyunu yayınlayacak ve sanırım Bu güzel gelişmekte olan bir alandır.Geliştiriciler bu teknoloji burada kalmak için VR teknolojisine daha fazla yatırım yapmaya çağırıyorum. Twitter kesinlikle teknolojiyi ve içine nasıl girebileceğini düşünüyor. Bazı sürprizler görebilirsiniz. gelecekte."

Son olarak, kilitlenme sırasında hangi oyunları oynadınız ve en çok hangi oyunları bekliyorsunuz?

"Animal Crossing oynadım, ama en sevdiğim Call of Duty: Warzone. Sony'nin CyberPunk 2077 ve The Last of Us Part 2'yi dört gözle bekliyorum. Şu anda kilitleme sona erdiğinde hangi konsolu alacağımı düşünüyorum."