Riot’un Valorant'ı, Yeni Ajan Reyna ile Güç Sünme Suçlamaları ile Karşı Karşıya

Power creep, çevrimiçi kahraman tabanlı oyunların kötü bir savunucusudur ve her kahraman tabanlı oyun, geçmişte yeni kahramanları dengelemekte ve onları oynamak için yeterince ilginç (ve uygulanabilir) hale getirmek için mücadele etmiştir. Az söylemek, yürütmek zor bir eylem.

Blizzard en İleri Takip serbest bıraktıkları her kahramanın diğer kahramanların birebir yeteneklerine benzediği ya da en azından başlığın orijinal lansmanında kahramanların nasıl ayarlandığı fikrine karşı çıktığı için güç sünnetiyle mücadele eder. Riot’un kendi başlıkları gibi diğer başlıklar efsaneler Ligi benzer şekilde, nihayetinde LoL alt-dizisinin onlar hakkında günlük iş parçacıkları yapmadığı bir seviyeye kadar sinirlenecek aşırı ayarlanmış kahramanları serbest bırakın.

Riot son zamanlarda onbirinci ajanını Valorant takım tabanlı atıcıların resmi sürümüyle birlikte, oyuncular zaten henüz başlangıç ​​aşamasında olan bir oyunda güç sürünmesini merak ediyorlar.

Sorun, Reyna’ın Leer'ı ve Phoenix’in Curveball gibi diğer yeteneklerle doğrudan karşılaştırılmasıyla ilgilidir.

Bu yeteneklerin amacı, mermiye bakan diğer oyunculara, savunan bir alana girişe izin vermek için düşman karakterlerini geçici olarak kör eden bir flashbang etkisi sağlamaktır.

Phoenix’in Curveball yeteneği bir köşede sallanıyor ve ajanın parmaklarının kısa bir farkına varıldıktan hemen sonra ortaya çıkıyor. Flaş, takımdan bağımsız olarak patladığında tüm oyuncuları görme yeteneğini kör eder. Mermi duvarlar ve nesnelerle çarpışabilir, bu da temkinli olmayan ve yörüngenin bilincinde olan oyuncuları yanıp sönmeye zorlayabilir.

Alternatif olarak Reyna’in Leer yeteneği duvarlardan geçebilir ve sadece düşmanları parlatır; Leer'i başlatan Reyna ile aynı takımdaki oyuncular, vizyonlarını zararlı bir şekilde etkilemeden ona kolayca bakabilirler. Leer ile bağlanan bir düşmandan bir tur onu yok edecek ve oyuncular etki boyunca parlarken kabiliyetin zararlı etkileri altında bile görebiliyorlar.

Bazılarının iddia ettiği bu yetenek, Flashbang'ları tartışmasız daha zayıf olduğu için Phoenix'i garip bir noktada bırakıyor. Her iki oyuncu da içinde düellocu olarak tanımlanır. Valorantancak ekiplerin her iki aracıyı da istiflemesini engelleyen bir şey olmadığını belirtmek gerekir. Halen devam etmekte olan Twitch Rivals turnuvasında birden çok takım tam olarak bunu yapıyor.

Turnuvanın Kuzey Amerika ayağındaki her takım Reyna'yi yönetiyor. Riot'un, Reyna'ın aşırı ayarlanmış olduğunu düşünmediklerini belirterek, Reyna'ın güç sürünmesinin başlangıcı olduğuna dair bazı sözlerine cevap verdiğini belirtmek gerekir; dahası, diğer düellocuların halihazırda durdukları için yeterince ayarlanmamış olmaları.

Bunu iddia etmek için henüz çok erken Valorant aslında güç sürünmesinden muzdarip; şu ana kadar dört günlük bir geçmiş ve Reyna'in kendisi de benzer şekilde yaşlı. Bununla birlikte, Reyna'nin emrinde diğer ajanlardan kolayca daha güçlü yetenekleri olduğu fikri değişmez. Ayrıca diğer oyuncuların onunla oynaması için satın alınması gerekiyor, bu da bazı ilginç spekülasyonlar ve karşılaştırmalar getiriyor. efsaneler Ligi.