Haritayı Kazanmak İçin Kontrol Etme – DOTABUFF

Igor Artyomenko tarafından görüntü

Önceki bir makalede, haritada hedef almaya yardımcı olan araçların eksikliği nedeniyle Omniknight'ın nasıl zayıf bir meta kahraman olduğu hakkında konuştuk. Outposts ve Bounty Runes gibi bu hedefler, deneyimi ve altını artıran ek takım bonusları veriyor.

Bu, haritanın etrafında dolaşmanın her zamankinden daha önemli olduğu anlamına geliyor, bu yüzden Acı Kraliçesi, Doğanın Peygamberi ve Ember Ruhu gibi kahramanlar şu anda popüler.

Haritanın etrafındaki bu hareket harita kontrolünün bir yönüdür. Bu makalede, harita kontrolünü, neden önemli olduğunu ve oyunlarınızda avantaj elde etmek için haritaya nasıl bakacağınızı tartışacağız.

Dota'daki harita çok büyük. Harita üzerinde yapılması gereken birçok amaç ve şey vardır ve bir uçtan diğer uca geçmek dakikalar sürebilir. Bu süre zarfında, Navi'nin İttifak üssünü öldürürken zaman içinde üssüne geri dönemediği The International 2013'ün büyük finalinde beşinci maçta gördüğümüz gibi oyunlar sona erebilir.

Çoğu zaman, bir kayıpla karşılaşmazsınız çünkü harita üzerinde zaman içinde hareket etmediniz, ancak Dota, zaman içinde dengeyi bir yönde eğen küçük katkı avantajlarıyla ilgilidir.

Haritayı kontrol ederek ekibiniz, düşmanın kaynaklarını sınırlarken oyun boyunca daha fazla ilave avantaj toplayabilir. Bu, bir taraf için oyunu sonlandırmayı daha kolay veya daha zor hale getirecek bir halattır.

Harita kontrolü temel olarak takımınızın şerit sürüngenlerini ve orman kamplarını çiftlik alanı anlamına gelir.

Eğer şeridinizi içeri ittiyseniz, ormanınızı nispeten güvenli bir şekilde yetiştirebilirsiniz. Vizyonunuz varsa, görme alanında da nispeten güvenli bir şekilde tarım yapabilirsiniz.

Hedefiniz ne olursa olsun haritada güvenle oynayabilmeniz için düşmanın nerede olduğu hakkında bilgi istiyorsunuz. Akıllı karar vermek için düşmanın nerede olduğunu bilmek çok önemlidir. Dövüşleri başlatabilir, güvenli bir şekilde tarım yapabilir veya gerekirse kaçabilirsiniz. Bunların hepsi önemli Dota hareketleridir.

Şeritlerde Shoving

Şeritlerde gezinmek harita kontrolü elde etmenin bir yoludur. Bunun yaptığı, karar vermenize yardımcı olacak bilgi ve vizyon sağlamaktır.

Eğer sürüngenler düşman ikinci katmana vuruyorsa ve onu savunmuyorlarsa, birkaç şey biliyorsun. Kuleyi savunmuyorlar ve son isabet alıyorlar, yani:

• Duman ganking.
  • Grup olarak hareket etmek.
  • Roshan'ı öldürmek.
  • Başka yerde tarım.
  • Kuleyi itmenizi bekliyorum.

Temel olarak, dalgaları iterek, ya düşmanı görürsünüz, böylece nerede olduklarını bilirsiniz ya da temkinli olmayı bilirsiniz, çünkü muhtemelen serbest sürünme öldürme ve savunmaktan daha iyi sonuçlara yol açacağını düşündükleri bir şey yapıyorlar. kule.

Bu bilgileri, kendinizle sigara içmek için takımınızla koordine etmek, dövüşmeye, itmeye veya dövüşten kaçınmaya hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Kulelerini savunan bir veya iki düşman görürseniz, takım arkadaşlarıyla birlikte olmadıklarını bilirsiniz. Bu, sizin için kolay bir takım savaşı kazanması gereken üçe karşı beşiyle savaşabileceğiniz düzensiz bir takım dövüşüne yol açabilir.

Ölü şerit

Kuzey Amerika’nın son umudu ile ünlü meşhur ölü şerit, BSJBSJ. Ölü şerit, belirli bir amaç olmadan orada çiftleşirseniz, muhtemelen öleceğiniz yerdir. Bu tehlikeli bir şerittir, bu yüzden bir ya da iki konum iseniz, bu şeritten kaçınmalısınız.

Ölü şerit genellikle her iki tarafın güvenli şeritidir. Radiant için bu en alt şerittir ve Dire için en üst şerittir.

Bu şeridin bu kadar tehlikeli olmasının nedeni, oyun eşitse üç şeridi de kontrol edememenizdir. Her şeye en yakın olduğu için güvenli bir orta şerite sahipsiniz ve ardından kaynaklarınızı toplayabileceğiniz bir şeride sahipsiniz.

Güvenli şerit yaklaşık 10-15 dakikada ölü şerit haline gelir, çünkü bu desteklerin altıncı seviye ve çekirdeklerin ilk eşyalarını almasıdır. Bu bir güç artışıdır ve oyun oynamak isteyeceklerdir.

Bu görüntü ölü şeridin her iki taraf için neden güvensiz olduğunu göstermektedir.

Sarı yıldızlar Dire'nin Radiant ormanını istila edebileceği tüm noktaları ve kırmızı yıldızlar Radiant'ın Dire ormanını istila edebileceği tüm noktaları temsil eder.

Offlane üçgen ormanınız olan diğer yolla karşılaştırıldığında, ortadan derin bir koşu yapmadıkça düşmanın gelebileceği gerçekten sadece bir veya iki yön vardır.

Bu nedenle güvenli şeridinizin birinci kademe kulesi çok önemlidir. Bu kule, düşmanın kullanabileceği saldırı puanlarının sayısını sınırlar. Bu nedenle düşman güvenli şerit katmanı bir kulesini öldürmek de çok önemlidir. Haritayı sizin için açar ve düşmanınızın alanını azaltır.

Harita kontrolü bir kazanan ile bir halattır. Bu nadiren herhangi bir esnaf var ve kazanan daha da artmaya devam ediyor. Geride kalırsanız, savaş römorkörünü tersine çevirmek için çok fazla koordinasyon ve akıllıca hareket gerekir. Yine de imkansız değil, her zaman geri dönüşler oluyor, ancak çoğu zaman düşmanın yaptığı hatalardan kaynaklanıyor.

Bu, harita kontrolü ile ilgili her şey için tam kapsamlı bir rehber değil, dalgalar ve deadlane gibi itmek gibi bazı büyük kavramlara küçük bir giriş.

Haritayı kontrol etmek için ipuçlarınız veya öngörüleriniz nelerdir? Kahramana özel ipuçları var mı?