Esports Maçlarında Zaman Sınırı Olmalı mı?

Kaynak: Pexels

Tarihteki en uzun eSpor maçı şu tarihte gerçekleşti: LCK 2018 Bahar Turnuvası. Jin Air Green Wings ve SK Telecom T1 arasındaydı ve 94 dakikadan biraz fazla sürdü.

Bu, Uçak !, Borat ve Paranormal Etkinlik filmlerinden daha uzun.

Oyuncular için gereken konsantrasyon astronomik olurdu. Seyirciler için doğanın çağrısı ve dikkatlerini koruma ihtiyacı da zor olurdu. eSporlar sadece oyunları oynayanları değil, bazen maçların uzun süresinden faydalanabilecekleri değil, aynı zamanda izleyenleri de içerir.

Geleneksel sporlarda olduğu gibi, sektör seyirciler tarafından canlandırıldığı için, eSports zaman sınırlamaları ve özellikle daha kısa seanslardan faydalanabilir mi?

ESpor Maçlarında Zaman Sınırları: Artıları ve Eksileri

Zaman sınırlarının getirilip getirilmeyeceği konusunda birçok pozisyon vardır.

Bazı en iyi oyuncular oyundan çıkarılırken ivme kaybedebilir, diğerleri yavaş brülör olabilir ve yeteneklerini göstermek için ısınmak için biraz zamana ihtiyaç duyabilir. Zaman sınırları, otantik işbirliği anlarını ve ekip çalışmasını ya da heyecan verici ve yenilikçi oyun içi stratejileri de engelleyebilir, eğer oyuncular belirli bir zamana kadar bir şeyler başarmaları gerektiğinin bilincindeyse.

Zaman sınırı, seyirciler için heyecan ve gerginliğin bir kısmını da ortadan kaldırabilir. Boks maçları 12 turdan daha kısa bir limite sahipse, bu üretilen atmosfere klinik bir his verebilir.

Bununla birlikte, 90+ dakikalık oyun çoğu zaman fazla mesai yapan birçok futbol maçından daha kısadır.

Oyunlar Ne Kadar Sürer?

Listeden görebileceğimiz gibi, belirli video oyunlarının tamamlanmasının ne kadar süreceğini gelmiş geçmiş en uzun oyun, rekabet unsuru, birisinin ne kadar süre oynadığı konusunda bir faktör olmak zorunda değildir.

Animal Crossing için yapılması gereken her şeyi yapmak yaklaşık 400 saat sürer: Aslında bir nihai hedefi olmayan, çok uysal bir rekabetçi unsuru olan ve özellikle insanların rahatlamasına yardımcı olmak için bir kaçış biçimi olarak tasarlanmış Yeni Yaprak ve daha yavaş bir yaşam hızına kavuşun.

Doğal olarak, bu PvP eksikliğinin, insanların bir şey oynamak için ne kadar zaman harcayabilecekleri üzerinde bir etkisi vardır. Bazıları rakiplerle savaştıkları oyunlarda daha hızlı dolanabilirken, diğerleri daha zayıf oyuncular olabilir ve daha uzun sürebilir.

Bununla birlikte, hiç kimse 400 saatlik bir Hayvan Geçidi oyununa seyirci olmayacak. Yani, PvP öğesi seyircileri meşgul eden şeydir. Belki daha kısa oturumlar oluşturmak için limitler koymak, yani belirli bir başarıya ulaşıldığında. eSpor endüstrisi için keyfi zaman sınırlamalarından daha faydalı olabilir. Ancak bu şu anda büyük ölçüde geçerli, örneğin çoğu aynı LCK 2018 Bahar turnuvasında ortalama 30 dakika sürüyor.

Zaman sınırları, daha az yetenekli ancak daha stratejik olanlara, kazanma zamanından uzakta olma yollarını buldukları için de fayda sağlayabilir.

Hayranlar Daha Uzun Akışları Seviyor mu?

Pokémon franchise'ı ayrıca geniş bir oyun içi keşif ve bir görev armağanı da sunar, bu nedenle her oyunu (Pokémon Ligi'ni geçerek ve spor salonlarını tamamlamak) tamamlamak saatlerce sürecektir – oyunun hayranlarının kanıtladığı.

Birisi dayanmayı başardı Pokémon Platinum'da 140 saat tek bir hasar vermeden. Zorluk, istersen oyuna harcayabileceğin süreyi kanıtlıyor. Belki de, görevin canlı akışında uzun süredir ayarlanan çok insan yoktu. Bu, oyuncular bir oyunda saatlerce saatler geçirebilirken, sadece izleyenler sonunda ilgilerini kaybedebileceklerine dair kanıt sağlayabilir.

ESports'un avantajı, geleneksel oyun biçimlerine kıyasla, elde edilecek seviyeler ve tamamlanması gereken bir oyun olması. Amaç, bir oyuncu olarak gelişmek ve diğer yetenekli oyuncuların saflarında yükselmektir.

Geleneksel spor gibi, eSport oynamak için zamanınızı tamamlamanın bir yolu yoktur, çünkü dünyanın en iyi haline gelme olasılığınız yoktur (kaç tane iyi oyuncu olduğu göz önüne alındığında, kalıcı bir başlık olurdu).

Görüşümüze göre, eSports için zaman sınırları belki de seyirciler için daha lezzetli olacaktır, ancak oyuncular saati izlemeye zaman harcadıkları için bize oyun yapan anlardan bazılarını kaybedebilirler.