Danimarka hükümeti büyümeyi desteklemek ve toksisiteyle baş etmek için esport stratejisi başlattı

Özel esports paneli “tüm gıda zinciri için sürdürülebilir bir yapı” oluşturmayı hedefliyor

Bu makaleyi paylaş

Danimarka hükümeti, “sağlıklı çevrelere ve topluluklara odaklanarak” sektörün iç ve uluslararası büyümesini desteklemek için resmi bir tanıtım stratejisi yayınladı.

Dünyada devam eden spor gruplarının büyümesiyle birlikte Danimarka hükümeti, zorluklarını ve fırsatlarını ele almak için proaktif bir yaklaşım benimsemiş ve yazdan önce özel bir uzmanlık paneli oluşturacaktır.

Son zamanlarda yapılan bir açıklamada (Google Translate aracılığıyla), kültür bakanı Mette Bock, hükümetin “esports için iyi bir çerçeve oluşturması gerektiğini” söyledi.

Hile yapmanın, ticari ilişkilerin bütünlüğünü nasıl tehdit edebileceğini kabul eden strateji, sektörün “hile yapmak için ortak kurallardan nasıl faydalanabileceğini” belirtiyor.

Bununla birlikte, hükümet aynı zamanda, destekçiler tarafından sunulan birçok fırsatı da vurguladı ve “tüm gıda zinciri için sürdürülebilir bir yapı” inşa etmeyi amaçlıyor.

Bu, yerel yeteneklerin geliştirilmesini, ticari kalkınmayı ve girişimciliği kolaylaştırmayı ve daha fazla kadını sektöre çekmeyi içerecektir.

Strateji aynı zamanda, gençlerin alışkanlıklarını serbest bırakma şeklini de biliyor. Hükümet, “spor için topluma ve fiziksel aktiviteye odaklanan sağlıklı ve güvenli bir çerçeve oluşturmak” için spor dernekleriyle birlikte çalışacağını söyledi.

Bakan Bock, “Esport, dünyadaki en az Danimarkalı sporcunun seçkin olmadığı, hızlı tempolu bir spor ve ekonomik gelişme içerisinde” dedi.

“Ancak madalyanın arkası, özellikle genç erkeklerin büyük gruplarının boş zamanlarını ve sosyalleşme biçimlerini değiştirdiklerini gösteriyor.

“Fırsatlar yaratıyor, ancak çoğu ailede değil, endişelerini de artırıyor. Yaklaşan esport paneli de bunu ele almak zorunda kalacak. ”

Bu stratejinin duyurulması, geçen yıl Counter-Strike: Global Offensive Blast Pro Serisini açan Danimarkalı başbakan Lars Løkke Rasmussen'den sağlanan desteklere verilen desteği yansıtıyor.

(Ziyaret 3 kez, bugün 3 ziyaret)