Esports: IEM Sidney seyirci rehberi

Bu hafta sonu IEM Sidney, Counter Strike: Global Offensive etkinliği için Sydney'de büyük bir kalabalık bekleniyor.

SARAH COOPER / IEM

Oskar Howell'in (@oskarhowell) güney yarım küredeki en büyük spor olaylarından birini açıkladığı yerde rekabetçi spor dünyasına girin.

Dünyada artan sayıda sporcu ve popüler olan paranın artmasıyla birlikte, dünyanın her yerinde en çok rağbet gören etkinlikler ortaya çıkıyor.

Önde gelen bir Counter Strike: IEM Sydney: Global Offensive etkinliği bu hafta sonu gerçekleşecek ve 16 üst düzey Counter Strike ekibi ile 375.000 $ 'lık aslan payını eve götürmek üzere mücadele ediyor. Takımlar, bir sonraki aşamaya yükselen seriyi kazanan galibiyle üç haritanın en iyileri için oynuyor.

Turnuva Cuma günü sona erecek ve playofflar haftasonu boyunca gerçekleşecek. Büyük finaller Pazar günü Sydney'deki Qudos Bank Arena'da daha da fazla çevrimiçi izleyen binlerce diehard fan önünde.

DAHA FAZLA OKU:
* Queenstown'dan Boston'a: Profesyonel oyuncuların Kelsey 'Colourhex' Birse'nin yükselişi
* Yeni Zelanda Fifa 19 oyuncuları bir ömür boyu şansa sahip
* Anlaşma, Kivilerin e-spor yıldızları olmalarını kolaylaştırabilir
* Keskin Kiwi oyuncusu Simon Bishop için açılış kapıları Esports
* Profesyonellerle tanışın: Yeni Zelanda'da sporlar nasıl artıyor?

Sekiz takımdan oluşan iki grup, elemelerde pozisyon almak için yarışıyor. IEM Sydney'de rekabet edebilme şansı için bir dizi açık ve kapalı elemeden geçecek olan takımlar dünyanın her köşesinden geldi.

Tüm gözler, turnuvayı ev topraklarında güvence altına almak isteyen Avustralyalı süperstar Renegades'deydi. Ancak grup aşamalarındaki bazı ağır kayıplardan sonra, Renegades kendilerini Avustralya rüyasına aldıklarına inanan birçok taraftarla turnuvadan düştüğünü fark etti.

Chiefs Esports Club, İsveçli takım Fnatic'e karşı çalkantılı bir seride elimine edilmeden önce, Çin takımı Vici Gaming ile grup aşamasının alt köşesinde ilerleyerek şansını savaştı.

Team Liquid, pek çok kişi tarafından yeni şampiyonluk yarışmacısı olarak görülür.

TIMO VERDEIL / IEM

Team Liquid, pek çok kişi tarafından yeni şampiyonluk yarışmacısı olarak görülüyor.

Grayhound Gaming, analistler tarafından kaybedilen bir sebep olarak yazıldı. Heyecan verici bir üç harita serisinde, Danimarkalı takım Heroic'e karşı bir zafer kazandılar. Dördüncü dünyadaki FaZe Klanına karşı son bir maçta anlaşmayı imzaladıktan sonra Grayhound'un çalışması Fnatic tarafından üç harita dizisinde sona erdi: Avustralya rüyasına bir son verilmesi.

Sadık bir Avustralya kalabalığından yararlanmak için ev sahibi takım kalmadı ve IEM Sydney şampiyonu unvanları elemelere başladıkça açık.

Gerginlikler artacak ve takımlar IEM Sidney şampiyonu olma zaferi için yarışacak şekilde tarih yazılacak.

İsveç güç santrali Fnatic geçmiş yılların ihtişamını geri alabilir mi? Yoksa kanıtlayacak bir şeyi olan Kuzey Amerika Takımı Likit mi olacak?

Rekabetçi bir rekabet ortamıyla birlikte Yeni Zelanda, IEM Sidney'deki yetenekli payını arttırıyor. Dört Yeni Zelandalı, üç takım arasında yarışıyor. Onlar:

Sean 'memnuniyet' Kaiwai (Renegades)

Chris 'ofnu' Hanley (Esports Kulübü Şefi)

Ryan 'zewsy' Palmer (Esports Kulübü Şefleri)

Simon 'sico' Williams (Grayhound Oyun)

Finn "karrigan" Andersen ve Team Mousesports, playofflara çıkacak iyi bir konumda görünüyorlar.

HELENA KRISTIANSSON / IEM

Counter Strike Nedir?

Counter Strike, beş oyunculu iki ekibin 30 turluk bir hız ve strateji oyununda rekabet ettiği rekabetçi bir pasaport. Maçı ilk 16 rata çıkaran takım kazanır.

Bu geleneksel bir spor değil, ancak birçok taraftar için Counter Strike çok fazla bir şeyi aşıyor.

Çevrimiçi akışı izleyerek evde izleyen binlerce izleyiciye katılın. Tüm oyunlar canlı olarak yayınlanacaktır.

İlk turdaki turlar, NZT'de, Brezilya'daki Made in Brazil takımı Almanya'nın Mousesports'una geçtiğinde başladı.

Parantez:

Takımlar: