Newbee TI9, Moogy out, Fenrir'den önce son kadro değişikliği yaptı

Newbee ve Aster bu sezon o kadar çok değişiklik yaptı ki hiçbir DPC uygulaması ya da Dota 2 hayranı bile takip edemedi.

Her ikisi için de korkunç bir sezon oldu, ancak Aster, Kuala Lumpur ve Chongqing etkinlikleri için kazanılan iki Binbaşı elemeyle daha iyi bir başlangıç ​​yaptı. Her ikisi de Aster’in koçu ve eş sahibi Xu “BurNIng” Zhilei’yi oyuncuların sürekli olarak takas etmesini sağlayarak anında sonuç almak için en iyi formülü bulmaya çalışan bu Majörlerde dördüncü oldular.

Öte yandan, Newbee, bu yılki Dota Pro Circuit turnuvalarının hiçbiri için nitelikli değil. Bununla birlikte, Şubat 2019’da MDL Macau’ya gittiler ve burada dördüncü, Virtus.pro, Evil Geniuses ve Team Liquid’in hemen arkasında dördüncü sırayı aldılar. Kadroları son birkaç ay boyunca neredeyse haftalık ayarlamalar yaptı ve en son Luo “Ferrari_430” Feichi’i EHOME’a da kaybetti. Ferrari, Newbee’nin ikincil takımı Bay Game Boy’da oynuyordu, ancak Zhang “xiao8” Ning’e göre, Ferrari, Newbee’nin Wen “awen” Lipeng’i ana takımdan çıkarma kararıyla aynı fikirde değildi, bu yüzden ayrılmak istedi. İronik olarak, Awen şimdi Newbee'nin son listesinde yer alıyor, ancak en büyük sürprizlerden biri Xu “Moogy” Han'ı kıyaslama kararları.

Moogy ve Song “Sccc” Chun, Newbee ana ekibinde yan yana oynadı ve Eylül 2016'dan bu yana profesyonel sahnede en patlayıcı çekirdek ikilisinden birini kurdu.

Birlikte, Newbee'yi TI7'nin büyük finallerine götürdüler, ancak bu aynı zamanda takım içinde iyi bir şeyin kırıldığı nokta. Seattle'daki Team Liquid'e karşı acı veren 0-3 kaybından sonra, Newbee yalnızca daha kötüye gitti. Moogy şimdi resmen canlandı ve onun rolü 2014-2015 Newbee Young, Tan “JiaJia” Lijia'dan eski bir Sccc takım arkadaşı tarafından üstlenildi. O zamanlar, JiaJia açık havada oynuyordu, ama şimdi Newbee'nin ana takımını taşımaya hazır.

Bir başka ilginç değişiklik Aster'den borç alan ve şimdi beşinci destek pozisyonunda oynayacak olan Lu “Fenrir” Chao'nun eklenmesi.

Newbee, 5 Mayıs Pazar günü yaptığı resmi açıklamada, “Bu, TI’den önceki son çağrı ve yaklaşmakta olan Binbaşı ve Küçük elemeler için kesinlikle çok çalışıyoruz” dedi.

Newbee kadrosu:

• Tan “JiaJia” Lijia