Valve, mobil geliştirmeye odaklanan orijinal geliştiricilerden bağımsız bir Dota Auto Chess yapacak

Dota Oto Satrancı, son altı ay içerisinde popülerlik kazanmıştır ve Valve, Drodo Studio’nun orijinal tasarımını açıkça not etmiştir.

Ekran Görüntüsü-2019/02/21-at-7.33.03-PM-1024x576

Valve’ın bir esports unvanı olan Dota 2’nin eşi olduğu halde, Steam satış listelerinde hala bir hokkabazlık yaparken, son zamanlarda pek kimsenin tahmin edemediği bir rakipten rekabet görüyor. Dota 2'nin kendi içinde yapılan özel bir harita olan Auto Chess, diğer 7 oyuncuya karşı taktiksel sıra tabanlı bir strateji oyununda yarışan oyuncuları görür, sonunda kazananı kazanmak için kaynakları ve hareketleri yönetir. Oyun, Dota'nın kendisinden doğruca bir düzene çekilirken, satranç tahtası ile aynı bir tahtayı paylaşıyor. İlk dalışlara göz atmakla birlikte, özel oyun modu dünyayı 70.000'in üzerinde eşzamanlı oyuncunun ana oyunun üzerinde oynamayı seçmesiyle fırtınaya soktu ve Valve açıkça dikkat çekti.

Dota-2-Otomatik Satranç

Dün açıklandı, Valve, Auto Chess'in gelişimini devralacaklarını ve bağımsız bir başlık çıkaracaklarını açıkladı. Modun orijinal geliştiricileri Drodo Studio, modun geliştirilmesini durduracak ve şu an beta sürümünde olan kendi orijinal mobil oyunlarına odaklanacak. Birçoğu stüdyoyu yalnızca satın aldığından ve çabalarını bu bağımsız ürüne dahil etmesinden şüphelenilen birçok Vana, her iki stüdyoda da “çeşitli nedenlerle doğrudan birbirleriyle çalışamıyor” gibi görünüyor. Bunun, içeriğin hakları konusundaki bir anlaşmazlık olup olmadığı ya da yalnızca yaratıcı farklar olduğu açıklığa kavuşturulmamış, ancak Valve, iki şirketin, her ikisi de kendi bağımsız unvanlarına adanmış, dostane şartlarda ayrıldıklarında ısrar ediyordu.

20190114101836_1

Studio Drodo, bu anlaşma ile ilgili olarak Dota'nın resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı ve “Valve'ın Dota Auto Chess ve Drodo’nun bağımsız oyununda sunduğu harika teşvikler, destek ve yardımları takdir ediyoruz. Valve, milyonlarca oyuncunun yeteneklerini sergilemesine olanak tanıyan Steam Platformunu ve Workshop gibi bir topluluk açmasını sağlayan harika bir şirket oldu. Dota2'nin hayranı olarak, Valve’ın yeni oyununa büyük güven duyuyoruz ve bir sonraki dünya standartlarında oyunu bekliyoruz. Bu arada, Valve’ın desteği ile Drodo, DAC modunu güncellemeye devam edecek ve bağımsız oyunumuzda yeni modlar ve uyarlamalar tasarlamaya çalışacaktır. Auto Chess'i seven tüm taraftarları size daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz. Teşekkürler, bunu mümkün kılan sizsiniz. Birlikte büyümeyi dört gözle bekliyoruz! ”

D7IEG3tV4AAkBKH

Valve, bağımsız Auto Chess versiyonunu ne zaman görebileceğimizi ya da neleri içerdiğini görmeyi umduğumuz konusunda somut bir açıklama yapmadı. Artefakt gibi vardıklarında ölüme dönüp dönmediği ya da bu modu esinlendiren oyun gibi büyük bir başarıya ulaşıp bakmadığı henüz görülmedi, ancak fanlar şu an için modun tadını çıkarabiliyor.

Son güncelleme: 22 Mayıs 2019