Esport ekibi, PHS’nin ilk eyalet şampiyonluğunu 44 yılda aldı

Roket Ligi

Fotoğraf / PHS

PHS Roket Ligi Takımı 16 Mayıs Perşembe eyalet şampiyonluğunu kazandıktan hemen sonra çekildi. 16 Mayıs Antrenör Wil Nix (arkadan ikinci sıra, ortada) takım üyeleriyle (arkadan ikinci sıra, soldan sağa) Carter Logan, Mason Watkins ve Eric Robinson .

PHS öğrencisi Mason Watkins, “Açıklamanın en iyi yolu arabalarla futbol gibi olduğunu” açıkladığını açıkladı ve onun ve takım arkadaşlarının Georgia Lisesi Birliği Esports Roket Ligi Devlet Şampiyonası'nı kazandığı gecenin bir videosunu oynatmadan önce açıklıyor.

Kısa klipte, PHS’nin 1974’ten bu yana ilk takım devlet unvanını taktıklarından sonra, Watkins ve diğer iki oyuncu Carter Logan ve Eric Robinson’a tezahürat eden onlarca PHS öğrencisi var.

Watkins ve Logan kısaca “araba oyunundan çok daha fazlası” olduğunu söyledikleri “Roket Ligi” ni sanal arabaları sürmek ve topları hedeflere doğru itmek olarak açıklıyorlar. Yarışmalar için takım arkadaşları bir bilgisayardan uzaktan oynuyor

Georgia’daki diğer takımlara karşı PHS’de laboratuvar. Oyuncular, bireysel bilgisayarlarda oynar ve saldırıları, savunmayı ve diğer tüm strateji ve taktikleri koordine etmek için kulaklıkla iletişim kurar.

Devlet şampiyonluk maçı, 16 Mayıs Perşembe günü yapıldı ve PHS takımının, Savannah Calvary Day School eyaletinde 1. sıradaki takımı yürekten yendi.

PHS Computer Science Öğretmeni ve Esport Antrenörü Wil Nix, “4-0 taraması yapıldı” dedi. “Esport olmak biraz farklı, ama seviyoruz ve eyalet şampiyonluğumuzu sonbaharda savunmak istiyoruz.”

PHS takımı, 7-2 normal sezonunu bitirdikten sonra 17. bir tohum takımı olarak şampiyonluğa girdi.

RocketLeagueScore2PHS'deki şampiyonluk etkinliğine yaklaşık 100 öğrenci katıldı ve destekleyicilerinin çoğu PHS'deki geleneksel spor takımlarından geldi. Lise oyun kurucu en büyük hayranlarından biri ve okul futbol takımının yarısından fazlası yarışmalara katılıyor. Fox 5, eyalet şampiyonluğunu filme almaya bile geldi ve 11: 00'de bir parça yayınladı. gecelik haberler.

Nix, “İnsanlar onu izlemeye aşık oldular” dedi. “İyi zaman geçiriyorlar ve biz de yapıyoruz.”

Sol, bir PHS Roket Ligi Takımı oyuncusu Carter Logan'nın şampiyonluk sırasında skor yaptığı ekran görüntüsü. Bu, PHS'deki üç Esport oyun takımından biridir.

Bu, GHSA'nın Esports'u (Elektronik Sporlar için kısa) onaylı bir spor olarak tanıdığı ilk yıl. Bu noktada Gürcistan, bunu yapacak bir avuç devletten yalnızca biri, ancak bu sayının Esport’ların artan popülaritesi ile birlikte artması bekleniyor. GHSA, Esports'in “video oyunları ile karıştırılmaması gerektiğini” savunuyor. Bundan çok daha fazlası. Bunu farklı kılan, takımlar ve kendi katı kurallar ve kılavuzlar arasındaki organize rekabetçi oyun seviyesidir. Esports, takım çalışması, iletişim, stratejik düşünce ve liderlik ile ilgili – geleneksel sporların olduğu gibi ve sonrasında da aynı şekilde. ”

GHSA’ya göre, Esport’un dünya genelinde düzenli olarak arenada düzenlenen etkinliklere katılan 400 milyon hayranı var.

PHS, “League of Legends” ve “Smite” popüler oyunları için diğer spor takımları gibi haftalık haftalık antrenmanlara sahip olan diğer iki Esport takımına sahiptir.

Gelecek sene sonbahar mevsimiyle başlayacak olan koçu Nix, “Oyunlar farklı yetenek setleriyle oynuyor, bu yüzden her takım için farklı oyuncularımız var” dedi. Bu yıl oyuncular kendi bilgisayar ekipmanlarını kullanmak zorunda kaldılar ancak gelecek sezon yerel şirket The Fastest için ekipler sponsor olacak ve onlara oyun oynamak için gereken güçlü oyun bilgisayarlarını alacaklar. Nix, En Hızlı Köpek'e teşekkür etti, ayrıca okul müdürü Dr. Carlton Wilson, PHS Müdürü Chris Wallace ve yardımcısı yardımcısı Tony Young'a da destekleri için teşekkür etti.

esporttrophy Wallace, “Öğrencilerimiz ve onlar için bu başarıdan gurur duyduğumu söylemek istiyorum” dedi. “Bu takımı yönetmeyi kabul eden Bay Nix'e teşekkür ederim. Açıkçası yeteneklerini bu platformda sergileme fırsatı verilen bazı yetenekli öğrencilere sahibiz. Bu PHS için çok heyecan verici bir gündü. ”

Soldaki PHS Esport Roket Ligi Takım Şampiyonası Kupası.

Diğer eyalet şampiyonları gibi, PHS’nin Rocket League Team takımı da bir kupa ve şampiyonluk yüzüğü alacak. Oyuncular ayrıca büyük galibiyet nedeniyle burs olanaklarına da sahipler.

Daha fazla bilgi için www.ghsa.net/esports adresini ziyaret edin.